Konstnären Belle

Hmm.. Vad ska jag börja med? Tuschpennorna eller vattenfärgen..? Eller kanske mer playdoh-leran?Hmm..
Här har vi dagens konstverk. Under produktion dock.... Jag lägger upp slutprodukten snart :)

Svärfar & svärmor hemma från Kroatien

Vilken dag! Här hemma har det pysslats och målats tillsammans med Belle. Vi har haft jätteroligt. Vi har fått ihop några konstverk, hon & jag :) Det kommer foton!
Vi har bara varit hemma. Faktiskt inte varit ute någonting alls idag. Men vi har haft det mysigt ändå. G-mormor Lena kom förbi på fika efter lunch, det var trevligt.
Vi fick ytterligare ett besök nu under kvällen, då svärmor & svärfar kom förbi samtidigt som Zoran kom hem från jobbet. De har ju varit borta i Kroatien nu under sommaren. De åkte bara någon vecka efter att Ella föddes och så kom de hem idag. Svärmor Ljuba är makalös. De har bilat från Kroatien sedan är det första hon gör när hon kommer hem är att tvätta, städa balkongen, fixa med alla sina blommor samt att putsa fönstrena! Herregud. De såg riktigt trötta ut när de kom hit, men det hindrade dem inte att ta med sig Belle hem. Så Belle är hemma hos Baba & Didda (farmor & farfar på kroatiska) nu ikväll och ska sova över. Hon blev jätteglad över att få följa med. Sprang ut till bilen.
Om jag ska vara ärlig trodde jag inte hon skulle vilja. Det var ett tag sedan hon sov där och nu har de ju varit borta ett tag, men ickesenicke. Hon hade verkligen saknat dem och det märktes :) Sött ♥
 
Nu är Zoran uppe i duschen medan jag & Ella ligger i soffan och slappar. Jag har en massa att ta undan efter allt vi målat och haft oss, så jag har en del att stå i. Annars ska jag & Zoran nog ta oss ett glas vin och glo på ännu ett avsnitt av "Game of thrones". Vi har blivit helt fast ^^ Jag som aldrig följt en serie i hela mitt liv. Men det är klart, när man har alla avsnitt på hårddisken har man inga dagar eller tider att passa, så det går ju bra nu :)
 
 
 
 
 
 

Smör.. mmm

Trots att Belle sa att hon var hungrig två gånger, så blev det ändå inte en ordentlig frukost för henne. Några skedar mannagrynsgröt samt några tuggor ostmacka. Däremot så slevade hon i sig en ganska stor mängd smör ^^ Så hon blev väl mätt på det ;)
Det är något konstigt med den ungen, hehe. Hon älskar smör. Älskar, älskar, älskar. Hon är helt tokig i smör. Om hon fick välja själv så hade hon lätt kunnat vräka i sig ett helt smörpaket. Hon sitter med smörkniven (ingen riktig kniv, den är av trä...) och verkligen njuter av att slicka i sig smöret. Blundar samtidigt och ser så nöjd ut ^^
 
Ella fick lite snutt hon också vid frukostbordet, sedan somnade hon i min famn. La över henne i babysittern och där nanar hon gott nu. Belle har övergett mig här i köket och tittar nog på tecknat nu. Det är jag & radion.. och bloggen som är kvar :)
 
Måste ändra min header och beskrivning nu ju. Det saknas bilder på Ella samt så ska jag nog uppdatera bilderna på Belle. Hon är inte ens två ifrån den sommaren. Nu är hon snart 3!
 
Nu kom stumpalumpa tillbaka för att äta lite macka! Wiho!
 

Underbara tjejer ♥






 
 
 

Belle fick kämpa med att få upp mamma idag.

Det tog min stackars Belle 45 minuter att få upp sin trötta mamma ur sängen idag.. Detta trots att hon i princip hoppat på mig för jag få upp mig. Ella vaknade också, så när man hade två pigga och glada tjejer på var sida i sängen, så var det bara att inse att; Nu ska du upp, Melanie! :)
 
Belle kom precis och sa att hon ville inte ha välling nu, hon vill ha macka först. "Jag är jättehungii, mamma".
Hörde ni? Prisa Gud - Ungen är hungrig!! :)
 
Återkommer efter frukosten ^^
 
Trötter...
 
 

Mata en vovvsing med pommes = Lycklig Belle :)


Om en liten stund kommer Therese & Nellie hem till oss. Belle sover faktiskt just nu. Hon slocknade till nu i soffan när vi kom hem. Ella somnade också efter lite mat, så hon sover i barnvagnen i hallen. Får väcka Belle nu innan Nellie kommer, så hon hinner vakna till. Det blir väldigt lätt grinigt annars.
 
Belle fick klappa en vovve vid busshållsplatsen innan vi tog bussen hem. Så glad hon blev :) Vovven hette Stumpan, så gulligt! Och den fick pommes av sin matte. Belle fick också ge hunden lite. Så härligt att se på Belle när hon lyser upp på det sättet. Hon älskar verkligen hundar och katter.. eller ja, alla typer av djur :)
 
Nej, nu ska jag sätta på lite kaffe. Våra kompisar kommer ju snart :)
 
 
 
 
 

Bussen in till stan för efterkontroll på MVC

Äntligen har jag och tjejerna kommit hem. Vi har varit på stan idag. Och eftersom vi sålde vår Saab i förra veckan, så fick jag & töserna ta bussen in till stan. Det gick hur bra som helst, jättesmidigt. Belle var jätteduktig. På vägen in till stan satt hon i mitt knä. Fick för sig ibland att hon ville upp och gå i bussen, och blev aningen tjurig när hon inte fick det. Tjöt till en gång när jag sa till henne att vara still. Men annars var hon lugn och duktig. Ella sov i vagnen hela vägen, så henne hörde man inget ifrån :)
 
Hoppade av vid Hemmakväll och promenerade in till Mittpunkten. Den korta vägen kändes väälidgt lång, då Belle skulle hoppa i varenda vattenpöl hon såg. Och eftersom det regnat ordentligt under morgonen, så var det måånga vattenpölar att skutta runt i. Men till slut kom vi fram och mötte upp morfar. Sedan promenerade morfar & Belle iväg hand i hand, medan jag & Ella fortsatte upp till Mödravårdcentralen.
 
Jag hade tid för min efterkontroll kl. 10.00. Pratade igenom hur förlossningen kändes och hur allt har gått efteråt m.m. Jag tycker så mycket om min barnmorska. Hon är så klok. Pratade mycket om hur det gått med Belle som nybilven storasyster och hur det kändes att vara tvåbarnsmamma. Eftersom allting hade gått bra under förlossningen och att jag inte hade några bristningar eller andra besvär, slapp jag gynundersökningen. Skönt! Det är ju inte det roligaste.. Jag ska börja med p-piller nu. Men eftersom jag ammar, så får jag inte ta mina vanliga Neovletta, utan jag får ta Cerazette istället.
 
När jag kom in så fick jag sådana vallningar, så jag höll på koka. Bad Ann-Louise om en broshyr så jag kunde fläkta mig med. När jag skulle gå därifrån, föreslog hon att jag skulle byta broshyr. Den jag gick runt och viftade med stod det "När du försöker bli gravid" på. Haha, skulle ju möta pappa och Belle direkt efteråt och pappa hade nog smällt av ^^ Så jag fick en mer passande broshyr istället; "Preventivmedel under amning". Kändes aningen bättre ^^

det tog mig nästan tre timmar att göra iordn....

Det tog mig nästan tre timmar att göra iordning med byrån idag. Efter att vi hämtat Belle på dagiset, satte vi igång med rensandet. Belle hjälpte till, eller ja.. hon började leka med allt jag drog fram. Men så är det ju :)
Ella låg i babysittern och tittade på när mamma drog fram en massa skit på köksbordet. Kaoset förflyttades ifrån byrån till köksbordet ^^
 
Som tur var så köpte Zoran hem lite kinamat till middag ikväll. Jag hade inte hunnit laga middag med allt bröte i köket. Belle åt sisådär av kvällsmaten. Hon knaprade på en friterad räka och tog några skedar ris, annars åt hon inte så bra. Hon sprang runt mest och ville leka med Gosen och en liten docka. Hon behöver ju inte äta upp allt som är på tallriken, men jag vill gärna se att hon sitter och koncentrerar sig iallafall LITE på att äta. Men hon var uppe i varv, så det blev ingen riktig ordning. Snart ska har jag TVÅ tjejer vid matbordet som ska få i sig mat :)
 
Nu duschar Zoran Bellisen och tar på pyjamas. Hon ska få sig en välling och borsta tänderna, sedan är det dags för sängen. Det blev en sen kväll för henne idag. Hon borde vara supertrött, för hon gick upp tidigt imorse, har lekt på dagis och inte sovit något hemma. Så det borde gå snabbt att natta henne ikväll.
När väl älskligen somnat, så ska jag & Zoran sätta på ett avsnitt av 'Games of thrones'. Jag såg de två första avsnitten igår, så ikväll fortsätter vi med avsnitt nummer 3 :)
 

Kanske blir Belle som nattar pappa ikväll ^^
 
 
 

Ordning i kaoset :)

Nu känns det betydligt bättre. Som jag har rensat, sorterat och ordnat med denne byrå och all dess innehåll! Har en massa papper kvar att ordna med, men det tar jag en annan dag. Nu har jag iallafall ordning på Belles alla ritblock, färgpapper, alla pennor & kritor, pärlor & pärlplattor m.m.
Rensade ut bland alla mediciner och annat smått & gott. Ska se om jag och Belle kan hitta på något roligt pyssel imorgon. Jag har en massa saker i vita förvaringslådor och imorgon ska jag se om vi kan piffa upp locken på dessa, så lådorna blir lite roligare :)
 
Men, men såhär blev det idag;
 
 
 
 
 

Kakeldekor & väggtext beställd!

Fick ett infall och beställde hem kakeldekor och en jättefin väggtext alldeles nyss. Nu ska det bli fint här hemma! Kosta vad det vill, men fint ska det bli :)
 
Det får börja hända lite här hemma nu, tycker jag. Zoran har äntligen tagit tag i att måla Belles bord till sitt rum samt nu har han målat Ellas matstol. Belles stol skall också målas. Har allting i träfärg nu, men det ska det bli ändrig på.
Lägger in någon bild på resultatet.
 
Nu får jag allt slita mig ifrån datorn, annars köper jag hem alldeles för mycket ^^
Jag & Ella ska strax promenera och hämta Belle ifrån dagis. Hon har varit några några timmar, men jag har redan börjat sakna henne ♥
 



 
 
 
 
 
 

Kaos ..

Puust.. Jag ska rensa vår byrå idag. Det har blivit kaos där.. och just nu slänger vi bara ner allt i lådorna. Där har vi allt möjligt; Belles playdoh-lera, färgpapper, bankdosor, kameraladdare, mediciner, batterier, viktiga papper, lönelappar, papper ifrån Försäkringskassan, plåster, pärmar, fotoalbum, mobilladdare, tuschpennor, kritor, bygel till barnstolen, babywatcher m.m.
Ja, jag tror ni fattar budskapet.. Det är KAOS! Och just nu är det en massa saker som vi inte hittar och jag misstänker att det gömmer sig i byrån..
 
Ja, ni ser själva.....
 


 
 

BVC-besök med Ella


Hej igen!
Precis satt mig ned med en kopp kaffe efter att ha nattat lillan. Nu ligger hon i babysittern på golvet jämte mig. Vi har gått runt och dansat lite, hon & jag, så efter en liten stund så hade stumpalumpan somnat gott.
 
Vi var på BVC förut. Ella är 2 månader och väger 5530 gram & är 60 cm lång. Min lilla knubbis :)
Vi talade om hennes lilla tunga. Hon har svamp på tungan, har haft det sedan hon föddes i princip. Det gör att tungan blir vit på henne. Det kan bli riktigt jobbigt med svampen, för både Ella och mig, faktiskt. Har hon för mycket på tungan, så kan det påverka när hon äter. Det kan bli jobbigare att äta, så då får hon inte i sig den mat hon behöver. Samt så kan svampen faktiskt smitta bröstvårtorna, som gör att det svider och gör ont.
Jag har inte känt någonting på brösten och svampen har minskat på Ella, så det går åt rätt håll iallafall.
Skulle det bli värre kan man få medicin i form av antibiotika. Men detta vill man gärna undvika, så jag håller på med en liten huskur som består av Vichyvatten. Ska doppa en tops i Vichyvattnet och stryka på tungan samt ska jag helst stryka på lite med en bommulspad på brösten också, före varje amning.
 
Vi pratade om vaccinationer, smakportioner och amning på besöket. Jag ammar Ella, ingen ersättning whatsoever. Jag har aldrig tänkt göra något annat, det var väldigt självklart att amma. Det är det bästa för barnet samt så är det ju så himla bekvämt! Jag har alltid maten med mig, den har alltid rätt temperatur och tar inte slut. Hur bra som helst!
Sedan kan man ju tycka att det kan va lite tråkigt, ur ett fåfänga-perspektiv. Och det är att man ska ha amningsvänliga kläder... Det finns så söta toppar och klänninga, men jag måste ju ha tuttarna lättåtkomliga ^^
Nästa månad ska Ella få sin första vaccination, så det har jag nu fått tid till. Usch, det är inte roligt.. Men jag valde en dag då Belle går på dagis, så jag slipper ha med henne dit. Belle hade tyckt det var jätteläskigt, då det slipper hon.
Vi talade även om smakportioner till dessa småttingar. Jag frågade efter en av deras broshyrer ang. det, för i den finns det en massa recept på hur man gör egen barnmat. Men då berättade sjuksystern att det är nya rön numera. Att man inte ska ge smakportioner förrän barnet är 6 månader. Förr var det 4 månader.
Eller, ska och ska. Det är ju inte skadligt, utan det handlar om att alltfler mammor slutar amma barnen för tidigt, pga att man börjar med barnmat tidigt. Så nu säger man 6 månader.
Ella får smaka och prova på om hon skulle vilja det, när hon är stor nog att sitta vid matbordet. Men barn skall inte mättas på någonting annat än bröstmjölken.
Inte för att jag skulle sluta amma pga smakportionerna. Jag ammade Belle i 8-9 månader och så fort jag slutade med amningen, så saknade jag den. Jag minns att när jag slutade var det mycket för att jag ville ha min kropp i fred. Det kommer jag säkert känna när Ella blir så gammal, men jag ska försöka att amma lite längre nu faktiskt. För jag vet ju hur mycket man saknar det. För det är så mycket mer än mat. Det är tröst, det är närhet och det är så sjukt, jäkla mysigt!
 
Systrarna Morell Tadic :) ♥

Tummen upp för Belles dagisfröknar

Blev en härlig promenix till dagis imorse. Belle ville gå själv, så hon gick jämte mig och höll i vagnen. "Va siktig, mamma!" sa hon vid varje gupp eller trottoarkant :) Hon var ivrig att komma till dagis. Försökte öppna dörren själv och hängde av sig ytterkläderna själv. Fick en hejdå-vink ifrån fönstret, sedan sprang hon in till kompisarna :)
Jag vet inte om det fortfarande är sommarvikarierna som är på dagiset, men jag tycker verkligen om hennes "nya" dagisfröknar. Det har kommit två nya, och de har tagit så väl hand om Belle. De tar sig alltid tid att möta oss vid dörren och hjälper henne att få vinka hejdå ifrån fönstret. Det kanske inte låter så 'wow' men det är inte alls så självklart. På Belles förra dagis, och då var Belle också yngre, så kände jag inte alls samma mötande på morgonen. Även när jag hämtar Belle får jag veta om hon ätit bra eller inte, när hon kissade senast och om det har gått bra överlag under dagen. Det betyder mycket. Man vet ju faktiskt inte hur det är med barnen när de är på dagis. Sedan ser man ju iofs på en glad liten Belle att allt går bra och att hon trivs :)
 
Ella sover fortfarande i vagnen och jag har precis fått i mig en fralla och ett glas mjölk, så nu ska vi promenera vidare till BVC för vägning & mätning. Roligt :)

Måndag = Städdag

Städdags nu då! Måndag har blivit lite av en städdag. Och jag är lyckligt lottad som har en mormor som kommer upp och hjälper mig. Det är så skönt när man hinner med en storstädning av hela huset på några timmar. Själv hade det tagit mig hela dagen. Jag har en lite att rensa och få iordning på också. En hel byrå med en massa skit i. Massa skit blandat med väldigt viktiga papper ^^ Låter bra, va? Jag måste få iordning på det idag.
 
Kämpa, kämpa!

Svårt att sova..

Stackars lilla Ella hade jättebekymmer med att sova igår.. Hon sov knappt alls, men var så trött, så trött .Längsta sovpasset var kanske 45 minuter på hela dagen! Stackarn var helt slut, ögonen var helt röda på henne och hon var så ledsen. Hon kunde somna in, det gjorde hon ju nästan hela tiden, men hon vaknade till nästan direkt. Så det var en jobbig dag för lilla Ella. Mammas hjärta ♥
Men tack & lov, så sov hon inatt. Jag ammade bara en enda gång under hela natten, sedan var hon hungrig runt kl. 7 imorse. Så inatt har hon fått sova, det känns bra!
 
Sedan sov hon hela vägen i barnvagnen till och från dagis, så lite sömn nu på morgonen har hon också fått. Hoppas på att hon är pigg & glad idag då :)♥

Glad tjej på dagis :)

Pust..! Det blev en powerwalk ner till dagis idag. Belle var inte alls pigg på att stå på ståbrädan idag, men jag lyckades övertala henne. Blir ju ingen ordentlig promenad om hon går bredvid. Hon stannar vid varenda löv hon ser, vid varenda vattenpöl samt ska hon plocka på sig en massa stenar och pinnar ^^ Det blir många stopp och det tar tid. Vi var lite sena upp ur sängen idag. Väckarklockan ringde inte... Men Belle väckte mig istället. Hon är kanske inte lite punktlig som klockan på telefonen, men man kommer upp iallafall :) Och det sker någongång mellan kl. 7 och halv 8.
 
När vi kom till dagis, så skulle Belle klänga sig fast lite vid mig medan jag skulle klä av henne, men så fort hon såg en av sina dagiskompisar som sprang runt med en dockvagn, så sprang hon iväg :) Jag fick en snabb hejdå-vinkning ifrån fönstret. Känns verkligen härligt att få vinka hejdå till en glad tjej. Det har varit dagar, då hon gråtit efter mig och inte släppt taget om mig. Då lämnar man dagiset med en klump i magen. Trots att jag vet att hon glömmer bort mig efter bara några minuter, men bara för att hon glömmer, så betyder det ju inte att jag gör det..
Men idag gick allting bra, känns jättehärligt :)

Måste pussas!

Jag satt och pussade Belle på kinden när hon satt jämte mig vid köksbordet.
 
- Nej, mamma! Inte pussa mig!
- Men Belle, jag måste få pussa dig. Alla mammor måste pussa på sina barn. Det bara är så.
Belle suckade djupt och tittade på mig.
- Okeeeeeeejdå, mamma... Du får. Men bara lite. Snälla, mamma..
 
Haha :)♥
 
 

Belle med pappa & morfar på Elmiamässan :)

Godmorgon!
Här sitter jag med morgonkaffet och lite frukost framför mig vid köksbordet. Ella ligger i sin babysitter brevid mig på golvet och sprallar för kung & fosterland. Lilla hoppetossa. Hon kommer bli en vild unge :)
Zoran, pappa & Belle är på Elmiamässan i Jönköping. Eller rättare sagt, de är i bilen påväg till mässan just nu. Det var inte tänkt att Bellis skulle följa med, men hon var uppe när Zoran skulle iväg och Zoran ville ha med henne. Så det blev till att fort sätta på henne lite kläder, borsta tänderna och sätta upp håret. Gjorde en välling-on-the-go till henne, sedan åkte de. Snabba ryck. Tror Belle tyckte det var jättespännande att få följa med pappa och morfar.
 
Nu verkar inte Ella helt nöjd. Mungiporna är långt nere, så hon ser riktigt riktigt sur ut. Världens gulligaste surpuppa!
Be right back! (om Ella tillåter)
 

Går i inredningstankar :)

Fastnade framför Ikeas hemsida, det går ju knappt att slita sig ^^ Plus att jag fick hem katalogen häromdagen! Det är så mycket som jag vill köpa till hemmet, speciellt till Belles rum. Det är fint nu, men det är inte färdigt. Jag vill köpa bokhyllor, ett nattduksbord och en väggspegel m.m.
 
Jag vill iofs köpa en massa till varje rum här hemma ^^ Vi har ju inte kommit så iordning som man velat. Men vi är fortfarande relativt nyinflyttade. Vi har sagt att om vi bara kan få allt fixat till jul, så är vi nöjda. Jag vill fira julen hemma och då är det ju bra om det inte fattas alltför mycket möbler!
Just nu står exempelvis ett helt rum tomt, vårt matrum. Det används just nu som lek & springrum för Bellisen :)
 
 

Jättefin present utav Hanna ♥


Inväntar familj & släkt :)

Dags att sätta igång inför dagens födelsedagsfirande. Jag har familj & släkten på besök kl. 14 :)
Ella sussar, så jag ska skynda mig in i duschen och sedan göra mig iordning.
Ha en bra dag, allesammans. I know I'll have :)

SOMMARFEST

Ååå, vad jag är lycklig över att fått träffa alla vännerna igår. Jag & Zoran har pratat länge om att samla alla och grilla i trädgården och igår blev det äntligen av. Det saknades några, men annars var det hur trevligt som helst! Det är svårt att komma iväg på fester eller ut på krogen med två små barn, speciellt när man ammar det ena. Så att vi kunde få hit alla vänner på grillning var jätteroligt. Vi grillade, spelade kubb och lyssnade på musik som DJ Mico hade fixat åt oss. Fårse hur glada grannarna är på oss efter igår ^^ Nä, det gick nog bra :)
Och som toppen över i:et så tog Hanna ton till 'ja må hon leva' och jag fick höra alla sjunga så fint till mig :)
 
Tack för igår, allihop! <3
 

Belle ätit duktigt!

Hej igen.
Jag & flickorna har varit hemma i sisådär en timme ungefär. Packat ur oss ur bilen, tittat på lite TV, Ella somnade och jag & Belle hade ett litet mellanmål. Hon sa att hon var hungrig. Det händer inte ofta, ska jag säga er. Belle är en väldigt tunn liten tjej som inte är speciellt glad i maten. Men idag har hon ätit duktigt, minsan. Till frukost ville hon ha yoggi och flingor med banan & russin. Jag gjorde det till oss båda igår och idag beställde hon det igen. Roligt :) Hon åt upp sin portion och när vi hade varit på BVC så fick hon en välling direkt när vi kom hem. Jag gjorde iordning min frukost och då ville hon ha en macka med smör. Kan säga att hon åt en extra frukost när vi kom hem. Jätteduktigt! Vi lunchade hemma hos G-mormor idag och även där åt hon duktigt. Och som sagt, hon var hungrig nu när vi kom hem så då fick hon ett mellanmål. Såhär duktigt har hon inte ätit på länge. Jag minns faktiskt inte när hon åt såhär bra senast! Och jag inte har behövt tjata någonting alls! Min duktiga tjej :)
 
 

Sussar gott i mammas famn ♥


Knubbis på 5365 gram! :)

5365 gram väger min lilla knubbis nu och hon är 58 cm lång. En viktökning med 300 gram sedan förra veckan! Herregud, som hon växer. Som min mamma sa; Inte konstigt att jag är trött egentligen. Det är ju min kropp som tillverkar all mat hon äter, och med tanke på att ungen verkar äta myket, så tar det ju mina krafter :)
Så fantastisk kroppen är egentligen. Att man bär på sitt barn i magen, så häftigt det är egentligen! Och nu med amningen, att kroppen tillverkar mjölken. Det är riktigt häftigt. Och det roliga är, att efter att man själv fått barn så är det bara mer fantastiskt. Det blir på ett sätt så självklart och naturligt, samtidigt som det nästan är svårare att förstå att något så underbart som ens egna barn faktiskt har legat och vuxit inuti ens mage.
Att pappans del i det hela känns rätt så fjuttigt i jämförelse, kan man ju lugnt påstå ^^
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen svar!

Yes! Nu har jag fått jag på prästen. Imorgon kl. 11 ska vi dit och diskutera Ellas dop :)
Stackarn slipper inte undan att bli döpt.. och till katolik, dessutom! Ack, ack ^^

Snart dags för BVC

Godmorgon.
 
Ella sover fortfarande i stora sängen medan jag & Belle har kommit upp. Belle tittar på Barnkanalen och just nu visar de 'Dinusaurietåget', vilket är en stor favorit. Belle har en liten förkärlek till dinusaurier nämligen :)
 
Kaffet puttrar i bryggaren och jag ska strax göra iordning lite frukost åt Belle. Klockan 9.00 ska vi till BVC här i Oskarström. Vi bytte BVC när Ella föddes ifrån Hertig Knut i stan till Oskarströms BVC. Mycket, mycket smidigare. Under de första veckorna går man nämligen till BVC en gång i veckan. Och vi har gångavstånd till BVC. Perfekt ju. Så vi ska promenera dit idag. Belle har alltid följt med oss dit, varit med varenda gång. Hon är så duktig. Inne på BVC-rummet, som jag kallar det där man väger & mäter bebbarna, så finns det ett barnbord med lite dockor till syskonen. Belle går dit direkt och börjar leka, medan jag talar med sköterskan. Går hur bra som helst :)
 
Nä, nu ska jag se om Belle vill ha sig lite frukost samt mata, byta & klä på Ella. Om en timme måste vi gå.
 
 
Bellisen ville "kotta" sig :)  Härliga unge, hon har mixat ihop orden 'fota' och 'ta kort' ^^ Ibland låter det som 'kutta', och då kan man inte annat än att gapflabba när ens lilla tjej kommer fram med sin leksakskamera och frågar om hon får kutta mig! :) ♥

Powerwalk istället för powernap

 
Jag är glad att jag tog mig samman förut när jag höll på att falla i någon slags komasömn i soffan, och tog en promenad istället. Kändes skönt att få komma ut. Och tack vare detta härliga väder, så är det bara att ta på sig ett par skor och sedan är man iväg. Jag menar, jämförelsevis på hösten eller vintern då det ska på tjocka jackor, stövlar, mössa, halsduk och vantar, så är det betydligt lättare att komma iväg nu.
 
Och det går hur bra som helst att gå en promenad med bägge barnen. Vet ni varför? Jo, tack vare STÅBRÄDAN!
En underbar uppfinning! Belle står på den gärna, så det är inga problem att gå raskt.
 
 
Jag är även stolt att jag lyckades få Belle in i duschen och på med pyjamas direkt när vi kom hem. Vi hade nämligen tio minuter på oss till att Bolibompa började. Eller Bobbojompa, som Belle uttalar det :)
 
Ella sussar fortfarande sedan promenixen, så jag har också hunnit att förbereda middagen. Nu ska jag ta mig ytterligare en kopp kaffe, så jag orkar med de resterande timmarna med matlagning och nattning. Det kräver faktiskt lite energi allt det där.
 
Hejdå!
 
 
 
 

Där försvann energin..

Och där kom tröttheten över mig igen.. Det slår fullkomligt ut all min energi. Och precis som energin rann ur mig så började både Belle och Ella tjuta.Pust.. Zoran hade planer med en kompis efter jobbet. Skulle förmodligen bara komma hem och sedan dra in till stan igen, men jag fick faktiskt ringa och säga att det inte passar om jag känner mig lika trött som nu. Nu verkar han dock inte komma hem förrän sent, för han skulle åka en vända till Helsingborg när jag pratade med honom för en liten stund sedan. Känns elakt att sticka hål på hans planer..
 
Belle har inte sovit någon middag och det märks nu. Hon är trött och gnällig. Ungefär som jag då ^^ Hennes tröst är nappen, min är kaffe ^^ Redan druckit 5 koppar kaffe idag, men det verkar inte bli bättre än att jag får brygga mig en kanna till. Jag hade så gärna velat sitta och fixa med alla bilder på hårddisken inför min fotobeställning, men det verkar inte bli. Ella har nämligen somnat, men vaknar nog snart. Men Belle är uppe. Sitter och gnäller för att jag inte ville ge henne sin napp. Som låg en halvmeter ifrån henne på golvet... Så mycket servar jag inte henne, faktiskt! Så nu sitter hon och säger "Jag vill inte ha nappen, mamma. Jag vill inte ha nappen, mamma. Jag vill inte ha nappen mamma!!!" När jag svarar "Men det behöver du inte heller", så blir hon sur och tjuter ^^ Det är någonting hon har börjat med på sistonde. Med allt.
Man tappar lätt tålamodet eftersom man inte kommer någonvart med henne när hon är på det här humöret, men det är för att hon är trött, stackarn.
 
Nu vaknade Ella, hörde jag! Hejdå.
 
 

Nehepp

Försökte sola på ett ställe här i Oskarström. Men stället ligger inne i ett hyreshus med en portkod som man skulle hitta på en hemsida. Men jag hittar inte vart man hittar koden. Sedan verkar det handla om någon registrering som kostar pengar. What?
Haha, så jag åkte och köpte vin på Systemet istälet ^^

Lejonvovven.. Grrr

 
Belles lekar handlar oftast om att hon är ett djur. Sedan om det är en dinusaurie, en hund, lejon, katt eller tiger, det kan variera. Och ibland, som ímorse, är det lite både ock ^^
Hon kryper runt och ville att jag skulle klappa henne på huvudet.. Och Gosen också (gosedjuret på bild) självklart. Väldigt viktigt att man tar hand och klappar Gosen också! Jag skulle leka apport med henne med hennes boll som hon också gick runt och tuggade på. Men när jag frågade henne om hon var en vovve, svarade hon morrande "Jejon osså.. Grrrrr"... Så imorse var det Lejonvovve vi lekte :)
ÄLSKADE UNGE ♥

Håller koll från köksföntret!

Jag är usel, men fick inte iväg Belle till dagis idag. Det är som om jag inte kan öppna ögonen när vi skulle upp. Nu, efter några timmar så är jag igång. Men det tar lite väl lång tid! Men nu har jag iallafall fått i både mig & Belle frukost, tagit mit en snabbdusch och gjort oss alla 3 iordning. Det känns skönt.
Nu ligger Ella i sin vagn på baksidan och jag sitter i köket. Hon är en halvmeter ifrån mig, då hon är alldeles utanför köksfönstret. Gud, vad jag älskar min trädgård! Och att man bara kan öppna köksfönstret, så kan man sitta här inne och se ut. Aldrig några problem med Belle heller. Hon kan vara ute och leka och jag kan stå i köket. Så länge fönstret är öppet kan jag ju höra henne när hon leker och kika ut med jämna mellanrum för att hålla koll. Jättebra!
Tänk så hade vi fortfarande bott kvar i vår gamla lägenhet.. En tvåa på Vallås på andra våning. Hade ju aldrig gått!
 
Barnkanalen är en riktig bra barnvakt åt Belle, har jag kommit på ^^ Nu sitter hon framför TV:n, helt stilla & tyst. Aldrig några problem ;) Hon tittar på Djungelboken just nu, men efter att det var slut skulle hon följa med ut i trädgården, sa hon :)
Fint väder idag igen ju! Härligt!
 
 
Min lilla knubbis! Så underbart söt hon är.
Mommy loves you <3
 
 
 
 
 

"Jag vill inte sova, mamma.."

Sov nu lillan....
Zoran och Belle sover däruppe, sedan någon timme medan jag & Ella sitter här nere i soffan. Försöker få den lilla att sova, men det verkar inte riktigt gå som jag vill. Hon är så trött, så trött. Ögonlocken är väldigt tunga, men ändå verkar hon inte finna ro till att somna. Det är nog magen som krånglar.. Stackars liten.
Jag ger henne Sempers magdroppar, 5 små droppar på en sked om dagen. Jag hoppas att de hjälper och lindrar.
Hon ligger här jämte mig och gäspar & fäktas vilt om vartannat. Mitt lilla hjärta.
 
Belle har varit på dagis idag. Lämnade henne 8.15 och hämtade henne 11.15. Sommartider på dagis denna vecka ut, sen går vi tillbaka till de vanliga tiderna för 15 timmars barnen. Normalt sett är det 5 timmar barnomsorg - 3 dagar i veckan. Men nu under sommaren så ändras det till 3 timmar - 5 dagar i veckan. Känns jättejättekort tid att lämna barnen. Men som sagt, det är bara denna vecka kvar sedan är det de vanliga tiderna. Då är Belle på daigs måndag, tisdag & onsdag och hon får även äta lunch där. Skönt. Har man bara sig själv att tänka på till lunch, så brukar jag bara göra mig en smörgås eller ta lite flingor. Lite som en extra frukost, för jag orkar inte laga mat. Men med Belle hemma så skall det självklart lagas ihop något lite mer matigt.
Frågar man henne själv vad hon vill ha, blir svaret alltid; "Köttbullar" :)
 
Imorgon ska vi till dagis igen, så klockan ställs på 06.30. Jag hoppas att jag är pigg, så vi kan promenera ner. Imorse blev det bilen, för jag var så trött, så trött! Åkte klädd i stora, pösiga mjukisbyxor och såg sjukt sliten ut (kom jag på när jag väl kom hem och såg mig i spegeln ^^) och när jag hade lämnat Belle och kommit hem, så hade Ella somnat i bilstolen så jag fick mig en timmes sömn sådär på förmiddagen.
 
Nä, nu verkar min lilla stumpalumpa här jämte mig ha gett upp om att hålla sig vaken efter läggdags och somnat :)
Då är det dags för mig att lägga mig med. Ska se om Ella vill sova lite i sin egen säng inatt. Zoran har bett mig försöka lägga henne där istället för jämte oss i stora sängen. Han sover dåligt om nätterna och tror att det kan ha med att göra att lillan sover mellan oss varje natt. För att vara en liten, liten bebis tar hon väldigt stor plats :) Man gör liksom en liten säng i den stora sängen med hennes egna kudde & filt.
 
Fårse om hon vill sova i egen säng iallafall några timmar inatt :)
 
Här har vi bilden från Webbisarna :) Här var hon någon dag gammal <3
 
 

MAMMAS HJÄLPREDA


Ella fick sällskap i vagnen :)

Hej!
 
Vilket väder vi fått! Jättehärligt. Massa sol men ändå lite vind som svalkar. Jag & tjejerna har varit i trädgården. Belle har hjälpt mig med att plocka upp äpplena från marken medan jag har krattat upp en massa gräs.
Jag lyckades väl bli färdig med halva gräsmattan. Dels för att jag är lat men också för att krattan jag använde mig av var Belles.. vilket som ni säkert förstår är aningen kortare än vanliga. Vilket gör att man får gå och böja sig hela tiden. Det är jag alldeles för klen för ^^
 
När vi var ute så kommer grannkatten förbi och vill titta på. Tydligen så såg kissen Ellas vagn och tyckte det såg mysigt ut, för såhär hittade jag den :)
 
l
 

Syskonkärlek


Ella på glatt humör :)

Ella är en riktig glad unge, minsan! Hon är 7 veckor gammal nu och hon kan redan skratta åt sina föräldrar ;)


Tisdagsmorgon

Köksbordet är full av disk efter frukosten, smörpaket och mjölken står fortfarande framme. Barnkanalen är på TV:n, trots att ingen tittar. Ella ligger i soffan jämte mig och gnyr och ger ifrån sig en massa gulliga bebisläten. Jag velar om jag ska kämpa mig upp ur soffan och brygga lite mer kaffe, eller dricka upp den lilla skvätt som jag redan har i koppen. Dock välidgt kallt kaffe..,
 
Anledningen till att det är så tyst och lugnt här hemma, är för att Belle har åkt iväg till badhuset med sin pappa. Zoran är ledig från jobbet varje tisdag, så de har åkt iväg för att bada och leka lite. Pappa & dotter-mys!
 
Fick ringa dagiset och säga att Belle stannar hemma. Det var egentligen tänkt att hon skulle till dagis först, sen badhuset. Men eftersom hon precis börjat gå till dagis igen efter ett låångt sommarlov, så är hon väldigt, väligt trött efter bara några timmar på dagiset. Det blir roligare för både Belle & Zoran om Bellisen är pigg. Det blir dagis imorgon istället :)
 
Idag ska jag fixa med att föra över gamla bilder ifrån den gamla datorn till vår nya hårddisk. Att ha alla bilderna samlade i tryggt förvar, är ett måste när man har en massa fina familjebilder.
Jag ska framkalla alla bilder ifrån Belle som liten och nu en massa fina på Ella. Vill få tummen ur och göra iordning mina fotoalbum.
 
Oops, nu vill lillan ha mat. Och det är kvickt! :)
 

Min dotter Ella <3

 
Familjelycka <3
Den 24 juni kl. 06.12 föddes min lilla dotter, som fick namnet Ella.
Ella vägde 3200 gram & var 51 cm lång.

RSS 2.0