Lite jobb för hemmafrugan Melanie ;)

Belle tittar på Barnkanalen och Ella sitter i mitt knä i soffan. Hon kommer börja blogga som liten, för hon sitter med och tittar på när jag skriver jämt :) Brukar dock bli ganska korta inlägg då, för hon gillar inte att sitta still altlför länge.
 
Ella sov nyss middag en liten stund. Jag försökte också ta en powernap i soffan, men Bellisen ville inte vila. Så det blev inte så mycket vila för min del. Kanske lika bra, jag brukar ju faktiskt bara bli segare av att sova mitt på dagen.
Så jag ryckte upp mig och började plocka undan lite härnere. Gick upp, bäddade sängarna (som jag glömde imorse ^^) och plockade iordning lite i tvättstugan istället. Fick lite nytta gjord iallafall. Tog ut kycklingfiléer ur frysen också. Det blir kycklingfiléer i ugn med någon indisk kryddblandning som jag hittade i skafferiet. Ris eller nudlar och en sallad till det. Blir nog bra :)
 
Imorgon så kommer min dag se lite annorlunda ut. För jag ska faktiskt hoppa in och jobba lite på Periform. Fick höra ifrån mamma att de kanske behövde lite extrahjälp två dagar denna vecka, så jag mejlade chefen och frågade om de behövde hjälp. Så fick jag lite jobb.
Känns faktiskt jätteroligt att få komma ut och jobba lite. Tjäna lite pengar, det är ju skönt. Jag jobbar inte hela dagar, utan börjar senare på förmiddagen.
Sedan så är det ju liiite osäkert hur Ella tar flaskan. G-mormor Lena kommer till mig och ska passa lillan, så hoppas jag att Ella tar flaskan duktigt. Annars får jag ju komma hem, mer än så är det ju inte. Jag låter ju inte Ella gå hungrig, precis.
Men det känns roligt att få komma ut lite. Komma lite hemifrån. Sedan sparar jag ju mina mammadagar och jag får in lite extrapengar. Det kan vi ju behöva inför vår flytt, om inte annat! Så jag känner mig väldigt glad för att få jobba lite. Sedan känns som om jag kanske längtar ut lite, i.o.m. att jag var hemma så himla mycket när jag var gravid. Då kunde jag ju inte jobba mycket, endast lite på Peri. Så jag har ju varit hemma sålänge nu..
 
Men jag kommer sakna ihjäl mig efter Belle & Ella. Fårse hur många samtal jag kommer att ringa till G-mormor för att få höra hur det går :)
 
 

Spelkväll med Hanna & Mattias

I måndagskväll så kom Hanna & Mattias hem till oss på lite middag. Jag hade lagat spagetti & köttfärssås som vi bjöd på. Det var hur trevligt som helst. De kom runt kl. 7 på kvällen. Belle somnade direkt efter maten i soffan och Ella somnade runt kl. halv 9. Vi satt och spelade spelet 'Med Andra Ord' hela kvällen. Så himla roligt vi hade!
 
Jag hade köpt gott vin till oss, så vi lyxade till det rejält :) På en måndag, hehe! Zoran är ju alltid lediga på tisdagar, så måndagar är ju lite som en extra fredag för oss. När vi satt och spelade, så tittade vi klockan. Då var den helt plötsligt 22.30. Men det kändes inte alls okej att avsluta kvällen redan då, så de stannade och spelade vidare.
 
Halv 2 på natten ringde de taxi ^^ Jag har nog inte varit uppe så sent på jättejättelänge! Man kände sig ung igen, haha ;) Och våra snälla flickor sov hela tiden. Ella vaknade en gång för snutt runt midnatt, sedan somnade hon om igen och sov hela natten. Min duktiga tjej!
 
Måste göras om snart :)

Halloweenfirande på lördag :)

I måndags hade jag städdag hemma, som alltid på måndagar. Belle var på dagis och jag fick hjälp av G-mormor. Städade hela förmiddagen och hann även handla lite innan jag hämtade Belle från dagis.
Kl. 1 kom Josefin förbi med minstingen, lilla Elina på kaffe & fika. Jättetrevligt! Vi smidde planer inför lördagens Halloweenfirande :) 
 
Josefin, hennes fästman Martin och deras flickor Amber & Elina kommer till oss på lördag. Vi ska alla klä ut oss, sedan äta middag, spela lite sällskapsspel samt titta på skräckfilm. Det kommer bli toppen :)
Nu är det mycket planering om vad man skall klä ut sig till. Belle & Ella ska bli små spöken och Zoran vill vara Jokern. Jag är dock lite smått orolig att han kommer se jätteläskig ut, men det blir nog bra. Han blir en snäll Joker, helt enkelt. Vad jag ska klä ut mig till, det vet jag inte riktigt ännu. Jag har en svart klänning som jag ska ha på mig, med svarta strumpbyxor och så tänkte jag mig lite teatersmink. Vitmålad i ansiktet med mycket svart runt ögonen, kanske :) På lördag ska vi inom stan och köpa teatersmink och jag ska även kolla efter någon slags ögonmask, om det finns någon snygg som matchar :)
 
Sedan satt jag och Josefin och letade efter någon bra skräckfilm att titta på. Varken hon eller jag vågar egentligen titta på skräckfilm, men eftersom det är Halloween så gör vi ett undantag :) Vi hittade en som verkade kusligt bra; "Intruders".
 
 
Blir nog en rolig Halloween :)
 
 
 
 

Ella 4 månader, vägning & mätning

Igår var vi även och vägde och mätte lilla Ella på BVC. Som 4 månader och 6 dagar gammal vägde hon 6.700 gram och var 64 cm lång. Ella växer så det knakar, minsan. Min duktiga stumpalumpa! :)
 
Jag fick även bra rådgivning ang. hennes irriterande hudveck på halsen. Hon blir så röd och irriterad där jämt. Och fort går det också. Jag kan kolla vecken innan läggdags och torka rent och torrt. Under natten blir det så irriterat att på morgonen ser det ut som ett öppet sår! Ni kan ju föreställa er hur hemskt det ser ut. Illrött är det och det gör ju ont på henne. Hon gnäller och skriker så fort jag kommer i närheten.
 
Jag har tagit på Inotyolsalva när det var som värst, för att dämpa det irriterade. Annars har jag ju enbart försökt att hålla det rent och torrt. Agneta på BVC sa att inotyolen är inte speciellt bra att ha sådär i vecken. Den salvan täpper till för mycket. Men hon höll ju med att man måste ta något för att dämpa det röda, det gör för ont på Ella annars.
 
Men nu fick jag en liten burk med en annan salva, som ska vara bättre än Inotyolen. Daktacort, heter den och är nog egentligen till för att behandla svamp. Men hon sa att det kan fungera. Så den har jag börjat använda.
 
Salvan ska på morgon och kväll. Efter en liten stund efter att salvan lagts på, ska vi använda en liten bit an en mjuk handduk eller lakan, och lägga mellan vecken, då att huden kan andas lite.
För som det är nu på Ella så andas inte huden någonting alls. Hon är för tjock ^^
 
Jag hoppas att detta hjälper nu. Vi har haft en massa bekymmer med hennes hudveck, stackarn ♥

Belle på 3årskontroll

Hej bloggen. Nu var det några dagar sedan jag skrev sist, sorry about that. Det har varit en händelserik helg och start på denna vecka för oss, så skyller på detta. En av de stora händelserna skedde igår när Belle var på sin 3årskontroll på BVC. Jag hade fått tid med Ella först, för vägning & mätning och direkt efter var det Belles tur.
Belle brukar följa med till BVC, så hon känner igen stället och vår sköterska, så det gick jättebra.
 
Inte för att vi var oroliga, vi vet ju hur framåt Belle är. Sköterskan började med att prata lite med Bellis, sedan visade hon upp några bilder för henne. Ex; 3 bilder på ett äpple, en boll och en båt - så frågade hon "Vilken kan man äta?". Ungefär sådana frågor ställde hon sedan fick Belle peka på varje bild och säga vad det var för någonting. Inga problem, alls. Belle tjabbade på som vanligt, så det gick galant.
 
Sköterskan, som heter Agneta, sa att Belle pratade jätteduktigt och helt rent. Resten av kontrollen bestod av att kolla av motoriken; Belle & Agneta fick sparka boll till varandra några gånger samt så skulle Belle hoppa upp & ner. Sedan fick Belle papper och lite pennor. Medan hon ritade så frågade vi lite om vilken färg pennan hade. Belle kan färgerna, så det var inga problem där heller. Agneta kollade av hur hon höll i pennan också, också en del av motoriken hos de små.
 
Belle var jätteduktig, hon tjabbade på som vanligt och var inte det minsta blyg. Jag & Zoran var med och det är riktigt roligt att sitta och få höra hur duktig Belle är. Då blir man så stolt och glad.
Belle fick även skryta om hur hon slutat med nappen för Agneta och var jättestolt av allt beröm hon fick.
 
Vi vägde och mätte Bellisen också. Belle är nu 95 cm lång och väger 12,5 kilo. Min stora tjej!
Så vi kan lugnt säga att Belle klarade 3årskontrollen jättebra och hon blev alltså en godkänd 3 åring :) ♥

FISKSOPPA

Detta recept på fisksoppa hittade jag på Kokaihop.se. Jag har laddat ner deras app på telefonen och jag tror banne mig att jag kikar in på Dagens Recept där dagligen. Nu testar jag inte nya rätter varje dag, men numera sker det faktiskt minst en gång i veckan. Det är jätteroligt att prova lite nya saker.
Här kommer iallafall receptet för fisksoppan;
 
1 hackad gullök
2 vitlöksklyftor, fint hackade
3 normalstora morötter
6 dl vatten
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
2 fiskbuljongtärningar
1 paket kavli räkost (400 g)
2 dl creme fraiche
400 g vit fisk
salt, cayennepeppar
dill att toppa med
 
1. Hacka löken och riv morötterna. Fräs i kastrull utan att det tar färg.
2. Späd på med vattnet, (ev. med vinet) och lägg i fiskbuljongen.
3. Låt koka i 5 minuter.
4. Lägg i osten, creme fraichen och kryddorna och låt koka några minuter till.
5. Dela fisken i mindre bitar och lägg i soppan. Sjud försiktigt tills fisken är genomkokt.
6. Avsluta med att lägga i lite dill i soppan.
 
Soppan blev supergod!
Jag hade även i purjolök. Alla grönsakerna gav en jättefin färg. Jag hade inget vitt vin, så det uteslöts ifrån min soppa. Och så hade jag i hälften av räkosten, det räckte gott och väl ändå!
Så måste man självklart ha ett gott bröd till! :)
 
Bild från Kokaihop.se

Glad i godis.. jotack ^^

Belle var så härlig igår, när vi hade ätit middag. Jag bjöd på fisksoppa, men Belle fick köttbullar & makaroner. När hon hade ätit upp, så frågade Zoran; "Var det gott?" Belle svarade ja och sa att hon var mätt.
"Vad säger man till mamma som lagat maten?" frågade Zoran henne.
 
Hon tittade på mig och sken upp. "Kan jag få godis nu?" utropade hon glatt ^^
Haha, det var "Tack för maten" som jag ville höra, skitunge :) ♥
 
Glad i godis, kan man ju lugnt säga om henne ^^ Det känns som att det har blivit mycket godis för henne nu på sistonde också.. tyvärr..
Jag som har infört att vi bara får dricka juice till frukost, annars är det mjölk & vatten som gäller.. på grund av sockret i juicen, liksom. Men godis äts det mycket av här hemma.. Inte bra!
Jag ska försöka införa godisförbud på vardagarna för oss nu. Efter Belles barnkalas, så blir det ordning & reda ^^
Har blivit en hel del belöningar i form av godis denna vecka, pga att hon slutat med nappen. Men det är ju inte bra att ge godis som belöning, heller.. Kan fungera ibland, men nu har det blivit för mycket, faktiskt.
 
Belle önskade ju sig godis i födelsedagspresent t.om. ^^ Då har det gått för långt ;)
 
Och på tal om godis och onyttigheter... Vad är det för fel på mig?! Jag är så sugen på godis och choklad, så jag ibland kan komma på mig själv och sitta & drömma om choklad.. WTF? Jag har alltid tyckt om choklad, men inte sådär.. Jag och choklad har fått någon konstig relation på sistonde ^^ Jag måste få slut på det. Äter ju förfan choklad och annat onyttigt varje dag.. Jag kommer gå upp i vikt, om jag inte slutar.. Jag och Belle får ha godisförbud tillsammans :) och ska försöka införa tankesättet (så som jag tänkte förut, när jag var NORMAL >.<) "Frukt är godis" istället ^^ Good luck....... -.-
 

3åring som SPARAR GODIS?!

Igår överraskade Belle mig totalt, faktiskt. Hon hade fått en godispåse utav G-mormor, som hon fick när hon kommit hem efter stan. Hon ville genast öppna den och det fick hon. Men efter en liten stund sa jag till henne att hon kan inte äta upp allihop, då skulle hon inte orka middagen och få ont i magen. Så jag sa att hon skulle spara sitt godis, annars tar det slut tills ikväll, förklarade jag.
Och ungen godtar detta och säger "Okej, mamma. Jag spaaja godiset!" och gick och la godispåsen i skafferiet.
 
Kom sedan på, efter ca 2 timmar, att hon hade godis. Tog någon godisbit, sedan samma sak.. la undan godiset i skafferiet :) och har inte rört det sedan dess. Så duktig :)
 
Hur många 3-åringar har förstått grejen med att spara godis?.. Jag blev jättechockad, ska ni veta ^^
Mormor Marie skämtade om att det är snart tid för pensionssparandet för Belles del ;) ♥

Grattis, min älskling, på 3årsdagen ♥

Idag fyller min Belle 3 år. Jag känner mig helt överväldigad att hon är så stor nu. Känns overkligt på något sätt.
Jag sjöng Ja må hon leva för henne imorse, men då sa hon att hon inte ville ha någon sång ^^ Jag sjöng kanske inte så fint ^^ Jag hade tänkt att vi skulle tända 3 tårtljus som hon skulle få blåsa ut, men GLÖMDE att köpa dessa igår. Tänkte att vi gör det imorgon istället, för då är ju Zoran hemma. Annars hade han ju missat det.
 
Jag minns att när jag fyllde år, så kom alltid mamma, pappa & lillebror in med en frukostbricka på sängen. En bricka med lite frukost, ett paket och en liten fläggstång också. Jag hade velat ha en sådan flaggstång! Och införa samma tradition hemma hos oss. Det är dock lite svårt att väcka Belle på morgonen, för hon vaknar då alltid före oss ^^ Belle har inte fått öppna paket idag heller.. än. Jag ska slå in ett av mina småpaket till henne, så hon får öppna. Men det inväntar vi tills ikväll, när pappa kommer hem. Belle föddes ju faktiskt inte förrän 8 minuter över 7 på kvällen. Pappa Zoran hinner nog hem tills dess :)
 
Konstigt att tänka att för exakt 3 år sedan var jag hemma i vår 3:a på Kringelängsvägen och gick runt och packa ner det sista i BB-väskan. Vid den här tiden hade jag haft värkar sedan 6 timmar och jag hade mamma hos mig som sällskap. Zoran var på jobbet och var på väg hem. Klockan 11 på förmiddagen åkte vi upp till Förlossningen på sjukhuset och 19.08 var Belle född. Så längesen det var.. Herregud!
 
Grattis på din 3årsdag, min vackra och underbara dotter! Jag älskar dig av hela mitt hjärta, Belle ♥

Min duktiga Belle

Jag måste bara få skryta lite om min duktiga lilla Belle. Eller stora Belle, hon blir ju förfan 3 år imorgon! Herregud.. Aja, iallafall. Idag är det torsdag och min duktiga tjej har varit utan sin napp sedan i söndagskväll. Söndagsnatten var jobbig, men sedan dess har hon inte gnällt en enda gång över sin napp. Kan ni fatta?!
 
Belle hade nappen jämt innan och var väldigt fäst vid den. Och nu.. knappt något gnäll alls. Jag är så stolt över henne! Nu när hon vaknar på morgonen, säger hon till mig "Mamma, jag har sovit heeeeela natten... utan min napp!" Hon är så härlig :) Säger också att kaninbebisarna ska få hennes napp, annars blir de ju ledsna. Men jag vet inte riktigt vart vi ska få tag på kaninbebisar, men jag har förklarat att fågelbebisarna i Pippiparken får napparna istället. Det går hon med på :)
 
Jag är så stolt över min duktiga tjej! <3 <3

Belle blir 3 år imorgon....

Fick nyss ett samtal av Zoran att han var klar på jobbet. Han skulle bara duscha sedan kommer han hem. Så glad jag blev att få hem honom tidigt. Mamma & pappa kommer ju på middag också, så det passar ju bra :)
Belle sitter i badbaljan just nu och jag har Ella i babysittern. Hon skruvar på sig en hel del, känns inte helt nöjd. Blir nog ett kort inlägg!
 
Jag får snart pausa Belle i sitt lekande, och tvätta henne med lite tvål. Så hon blir ren & fin tills mommo & mofa kommer :)
 
JAG KAN INTE FATTA ATT MIN DOTTER BLIR 3 ÅR IMORGON! Jag kan bara inte förstå att jag har haft henne i hela 3 år.. Och så stor hon börjar bli. Tiden går fort, ju.. Knäppt att tänka att jag har varit mamma så länge också. 21 år gammal och varit mamma i 3 år. Känns mäktigt, faktiskt. Faaast, det känns som att jag alltid haft mina barn hos mig. Minns inte när det bara var jag & Zoran, liksom. Och för att inte tala om tiden INNAN jag träffade Zoran. Den minns jag knappt. Känns så avlägset.. Ett annat liv, liksom :)
 
Nä, nu vill inte minstingen längre ligga i sittern.
Ha det fint!

Fika med fina vänner :)

Hej bloggen!
 
Nu är jag och mina tjejer nyss hemkomna ifrån stan. Eller ja, Ella  & jag har varit på stan medan Belle var hemma hos G-mormor Lena. Jag har fikat med Emelie & Erica. Sååå trevligt det var! Det var längesen vi sågs, så jag har hunnit sakna dem rejält. Vi satte oss och tog en latte och en sen frukost på Robert's. Lite catching up och lite skvaller.. Precis vad jag behövde :) Nu återstår en krogrunda, tyckte tjejerna, så det får vi väl ta snart :)
 
Ella var så duktig, hon satt i knäet på mig - lika glad & nöjd som alltid. Efter en liten stund, somnade hon gott i vagnen, så henne märkte man inte av så mycket :) Vi träffades kl. 11 och vid den tiden brukar Ella sova en ordentlig stund. Alltid samma sak, hon vaknar på morgonen - äter & gosar - sedan somnar hon om och sover i någon timme.
Perfekt, egentligen. Då hinner man göra sig själv iordning på förmiddagen. Bra rutin, det där :)
Hon är ett riktigt litet charmtroll, minsan. Satt och charmade Emelie & Erica. Det är faktiskt svårt att koncentrera sig, och inte tappa tråden, när Ella sitter jämte och ler och skrattar :)
 
Belle hade haft jättemysigt hemma hos G-mormor, berättade Lena. De hade bakat pannkakor, kollat på film och lekt i dockhuset :) Mormor berättade att hon ÄLSKADE dockhuset och lekte med sina två små Pet Shops-djur därinne. Det dockhuset har ju jag & lillebror lekt med när vi var små. Jag minns såväl hur roligt vi hade med det :)
 
Jag har ju hittat ett dockhus till Belle nu. Skickade bud med morfar att köpa det. Tror det är Playmo-material, eller vad man säger. Med huset fanns några gubbar och annat tillbehör, så jag tror att Belle kommer bli jätteglad för den presenten :) Fast när jag har frågat vad hon vill ha i present, svarar hon bara; "Godis, mamma. Godis!" ^^
Gud, var min unge är glad i godis numera :]
 
Nä, nu ska jag nog göra lite fint här hemma. Plocka undan och ha mig -.- As always! Mormor & morfar kommer ju till oss ikväll. Jag lagade en fisksoppa igårkväll och det blev en massa över, så jag bjöd över dem. Mamma är ju vegetarian, fast äter fisk, så en fisksoppa passar ju bra då :) Hoppas de gillar den! Jag lägger in recepten sen :)
 
 

En onsdag på stan :)

Haft en mysig ondag idag ihop med G-mormor Lena. Efter att Belle kommit till dagis, så åkte vi in till stan. Tog en kaffe & fralla på Statsbiblioteket, sedan gick vi runt i stan och kikade runt. Jag var ute efter en present till Belles födelsedag bl.a. Jag hittade lite småplock till henne, lite småsaker att slå in. Paket som paket, ju ^^ Sedan hittade jag ett leksakshus med små gubbar & annat tillbehör. Jag tror det blir en fin present :)
 
Efter några timmar på stan, så åkte vi till Duni Fabriksbod, för jag ville hitta lite servetter & dukar till barnkalaset. En lapp hänger utanför dörren till butiken;
 
"..gick i konkurs hösten 2011.."
 
Så up to date var vi ^^ Jag får leta vidare, men det är ju inte så svårt att hitta fina servetter numera. Maxi har, om inte annat, liksom. Så jag får åka dit och leta vidare :) Efter "icke-besöket" på boden, så åkte vi till Bäckarkrogen för att invänta Zoran. Blev en lunch ihop med älsklingen. Ovanligt! Med det var mysigt, och så fick han gosa med minstingen en liten stund innan han fortsatte jobba. Tror det gav honom en liten energikick :)
 
Nu är jag & töserna hemma. Belle har gosat i soffan med lillasyster och tittat på Barnkanalen. Och så har vi tagit lite mellanmål, äppelkräm & mjölk. Gottigott :)
 

ELLA 4 MÅNADER

 
Idag blir min lilla Ella 4 månader gammal.
 
I 4 månader har du gett oss glädje och lycka varje dag, min lilla solståle. Du är en glad och pigg tjej, som alltid vaknar upp med ett leende :) Du är underbar, mitt lilla hjärta!
 
Mamma, pappa & storasyster älskar dig så, Ella ♥
 
 
 
 
 

GLASSTÅRTA

 
Jag har lätt hittat den tårta jag ska göra till Belle på barnkalaset och till släktkalaset. Så fin den är, eller hur?
Enkel att göra också, det är bara att stapla upp glass till ett slott och sedan dekorera. Låter enkelt och bra :)
 
Nu hoppas jag bara det blir ett kalas, för vi har fått några avbokningar. Jag hoppas det blir några barn iallafall. Annars ska jag faktiskt försöka flytta barnkalaset till söndagen och lappa ihop det med släktkalaset. Det kommer barn på bägge dagarna, så är det inte många på lördagen som kan komma, så byter jag datum till söndagen istället. Fårse vad gästerna säger, om de kan komma eller inte. Håller tummarna att alla kan!
 
Men visst var tårtan fin! Nu vet jag inte riktigt vart jag hittade den, men det var på Google, men vet att på beskrivningen så stod det att man skulle bara ha glass, smågodis, glasstrutar och glasyr, så det var ju inget svårt :)

Nappavvänjning dag 2

Andra natten utan napp avklarad.. och det gick hur bra som helst! Jag & Zoran var helt chockade igår. Hon hade inte napp under hela dagen OCH hon frågade inte ens efter den under dagen. Inte heller på kvällen, när hon fick sin välling och inte heller när vi gick upp till hennes rum och det var läggdags. Eller jo, hon frågade faktiskt när hon la sig i sängen. Men då svarade jag bara att vi inte hade någon napp, den hade vi ju glömt att ta med hem. Den förklaringen godtog hon utan problem och så somnade hon gott i sin säng.. UTAN NAPP!
 
När hon vaknade imorse så berömde vi henne jättemycket för att hon sovit en hel natt utan nappen och hon var så stolt, så stolt så :) Jättehärligt att se. Vid frukosten pratade vi lite om nappen. Att Belle inte längre behöver sin napp, att hon är så stor nu. Sedan rabblade vi namn på alla hennes kompisar som inte längre har napp. Nellie har ingen napp, Amber har ingen napp, Emilio & Antonio har ingen napp, Lukas har ingen napp och inte Ella heller osv osv.
Förhoppningsvis blir hon mer pepp på att sluta när hon förstår att kompiasrna inte heller har nappen längre.
 
Jag kan inte fatta så duktig hon är. Jag tror att vi kan avsluta nappkapitelt helt utan problem, faktiskt. Visst, lite gnäll, men annars tror jag det kommer gå galant. Sedan, när hon varit utan sin napp någon vecka, så hänger vi dem i Pippiparken :) Det tror jag att Belle kommer tycka om.

Halloweenfirande

Nu är det snart Halloween! Det skall väl egentligen firas denna helg som kommer nu, sista helgen i oktober, väl? Men denna helg har vi fullt upp med barnkalas och släktkalas för Bellisen, så vi har bestämt att fira nästa helg. Och jag har bjudit hem Josefin, hennes sambo Martin och deras döttrar Amber & Elina. Lite Halloweenfirande med barnen, liksom.
Vi ska alla klä ut oss också, så det ska bli jätteroligt. Jag har INGEN aning om vad jag ska klä ut mig till, men Zoran vill vara Jokern (ni vet han i Batmanfilmerna..) och barnen skall få vara spöken. Skall ta ett gammalt vitt lakan och klippa ut för ansiktet, så får de bara små spöken :)
Jag tänkte nog kanske klä mig i svart och ha vitt teatersmink på mig. MEN vi får ju inte se för läskiga ut, vi har Belle & Amber att tänka på. Men vad roligt det skall bli :) Längtar!
Och då tänkte jag att det hade varit roligt med någon rolig tårta eller efterrätt i Halloweentema! Hittade en massa roligt på Google, här är lite;
 
Döskalletårta
 
Spökmuffins
 
Marängspöken

NAPPAVVÄNJNING

Eller avvänjning kanske man inte kan kalla det, vi ska nog ta bort nappen helt. Inatt hade vi första natten utan nappen. Det märktes.. Mycket gråt & skik. Dock så hade hon sovit borta över lördagsnatten och hon var i lite oblans med sömn, så hon var sjukt trött också. Men när hon hade sovit hos sin Baba & Didda under lördagsnatten, så berättade Ljuba att hon inte hade haft någon napp hemma och då hade Belle fått klara sig utan. Det hade gått bra, sa hon.
Då såg vi det som en liten vändpunkt, att nu tar vi bort den. Men det gick inte jättebra här hemma kanske, men så kan det ju vara. Men hon har iallafall inte haft nappen sedan igårkväll. Ingen på dagis heller och hon hade inte tjatat om den där, berättade fröknarna.
 
Men visst, hon gnällde imorse efter den. Men jag berömde henne jättemycket över att hon sovit en hel natt utan nappen. Mormor gav henne och en massa beröm på morgonen. Så det är väl det som vi får göra nu. Prata bort tjatet om nappen, ta bort fokuset från nappen och berömma henne megamycket när hon klarar sig utan den.
Jag tänkte först att vi skulle hänga upp napparna i Pippiparken eller ge dem till kaninbebisarna på Ängelholms Hembyggsgård, men jag är rädd att efter att vi nu tagit bort napparna helt och sedan plockar fram dem till "överlämningscermemonin" så kommer hon vilja ha tillbaka dem.
Haha, just nu säger jag att de är kvar hos morfar och att vi glömde dem där. Då säger hon bara att jag får åka och hämta den ^^
 
Men nu har jag letat upp alla napparna i huset (hoppas jag) och tar bort dem, så att Belle inte kan hitta någon och stoppa i munnen. Nu är det faktiskt slut med nappisen. Hoppas det går bra och inte alltför mycket gråt...
 
Min duktiga tjeja <3
 

NAPPAVVÄNJNING

Eller avvänjning kanske man inte kan kalla det, vi ska nog ta bort nappen helt. Inatt hade vi första natten utan nappen. Det märktes.. Mycket gråt & skik. Dock så hade hon sovit borta över lördagsnatten och hon var i lite oblans med sömn, så hon var sjukt trött också. Men när hon hade sovit hos sin Baba & Didda under lördagsnatten, så berättade Ljuba att hon inte hade haft någon napp hemma och då hade Belle fått klara sig utan. Det hade gått bra, sa hon.
Då såg vi det som en liten vändpunkt, att nu tar vi bort den. Men det gick inte jättebra här hemma kanske, men så kan det ju vara. Men hon har iallafall inte haft nappen sedan igårkväll. Ingen på dagis heller och hon hade inte tjatat om den där, berättade fröknarna.
 
Men visst, hon gnällde imorse efter den. Men jag berömde henne jättemycket över att hon sovit en hel natt utan nappen. Mormor gav henne och en massa beröm på morgonen. Så det är väl det som vi får göra nu. Prata bort tjatet om nappen, ta bort fokuset från nappen och berömma henne megamycket när hon klarar sig utan den.
Jag tänkte först att vi skulle hänga upp napparna i Pippiparken eller ge dem till kaninbebisarna på Ängelholms Hembyggsgård, men jag är rädd att efter att vi nu tagit bort napparna helt och sedan plockar fram dem till "överlämningscermemonin" så kommer hon vilja ha tillbaka dem.
Haha, just nu säger jag att de är kvar hos morfar och att vi glömde dem där. Då säger hon bara att jag får åka och hämta den ^^
 
Men nu har jag letat upp alla napparna i huset (hoppas jag) och tar bort dem, så att Belle inte kan hitta någon och stoppa i munnen. Nu är det faktiskt slut med nappisen. Hoppas det går bra och inte alltför mycket gråt...
 
Min duktiga tjeja <3
 

Mammas & pappas prinsessa


Nystädat hem, trevlig utgång i lördags & en jävla massa pärlor på golvet -.-

1 pärla.. 2 pärlor.. 3 pärlor.. 4 pärlor.. Nu har jag slutat räkna alla de små pyttepärlor som Belle tappar ner på golvet. Antalet är väl uppe runt emot 50 stycken just nu. Kommer ju trampa på en massa sen.. aoutch!
Blir väl att krypa på golvet och plocka upp dem när hon är klar med pärlandet. Hon pärlar ett pärlhalsband, min lilla stumpalumpa. Men som sagt, tappar de flesta pärlorna på golvet, så undrar om det kommer räcka till ett halsband också ;)
 
Minstingen sussar gott i soffan med en gosig filt över sig. Filten behövs verkligen, för det börjar bli ordentligt kallt här hemma.. Belle har en tjock stickad kofta på sig och jag letar jämt efter koftor att slänga på mig. Sedan har jag ju kvar mina j*vla värmevallningar, så jag klär på & av mig hela tiden. Jobbigt.. Men det har minskat, tack & lov. När Ella var nyfödd så var det JOBBIGT med stora bokstäver -.- Jag köpte mig en handfläkt som jag satt och fläktade mig med jämt. Dock så var det ingen tyst fläkt, utan den lät som en jäkla köksfläkt ^^ Så den var inte alls så diskret som jag hade önskat ;) 
Men nu är det bättre, men det är aningen irriterande att behöva klä på och klä av sig hela tiden. Har ju även en tendens att jämt förlägga mina koftor här hemma -.- I-landsproblem, jag vet..
 
Zoran började jobbet 5.30 imorse, stackars liten! Men han tror att han skulle sluta tidigare, så det hoppas vi på :) Han har varit så gullig med söta sms och ringt och berättat att han saknar mig :) Så söt han är! Saknar honom också. Jag hade velat att han kom hem innan det blev för mörkt, så hade vi kunnat gå en promenad med töserna.
Han & jag gick en runda med Ella i barnvagnen i Söndrum igår och det var jättehärligt. Det behövde vi verkligen, både lite smått bakfulla och hängiga ^^
 
Utången i lördags var jättetrevlig och VÄLBEHÖVD. Jag gick ut i sällskap av Hanna, Josefin samt Josefins lillasyster Johanna. Supertrevligt sällskap! :) Vi förfestade hemma hos Josefin. Josefin hade sina töser sovandes hemma medan vi satt ute på balkongen. Jag hade sååån lust att väcka hennes minsting och gosa bebis lite. Men det fick jag inte, konstigt nog ^^ Jag satt och visade upp bilder på flickorna en hel del under kvällen ^^ Men som sagt, det förvarnade jag dem för ;)
Snälle pappa skjutsade oss in till stan. Satte oss på Robert's och tog ett glas sedan gick vi för att dansa på Moon. Besökte även snabbt B&B och dansade lite där. Hade jättemysigt ute med supertrevliga tjejer :)
Tappade dock bort lappen till garderoben inne på Moon, så fick inte ut min jacka. Det var kanske inte det roligaste, men det löste sig och jag fick ut min jacka tillslut :) 
Träffade inte min älskling så mycket som jag velat under kvällen, men fick ändå någon dans och lite pussande under kvällen, sedan åkte vi taxin ihop hem till mamma & pappa. Det hade gått bra med Ella. Hon hade haft lite svårt med flaskan, men hon äter inte så mycket på natten ändå så det hade inte gjort något.
 
Summan av kardemumman, det var en mysig kväll :) Men jag känner mig överlag ganska klar med klubbandet, faktiskt. Det är kanske inte riktigt min stil längre. Fast ibland behöver man väl komma ut och dansa loss lite :) och jag vet precis vilka tjejer jag ska dra med mig nästa gång :)
 

Min vackra ängel ♥

 
 
Jag älskar dig mest i hela världen, min vackra tös ♥

Simba & Nala ♥

 
I torsdags var Josefin här med sin son Leon. När Leon hade kommit in och tittat sig omkring så höll han upp sina händer och röt till ett ordentligt Grrrrrr. Och det var som att kärlek uppstod. ♥
Belle har en kompis som OCKSÅ vill leka lejon med henne. Gud, jag såg riktigt hur förvånad Bellis blev först och sedan så glad hon blev att han också ville leka lejon. Så dessa små sötnosar kröp mest runt på golvet och lekte lejon. Leon var Simba & Belle var Nala. Kan det bli bättre, säg? Så söta de var :) Lekte jättefint.
 
Efter lite lek så satte de sig jämte varandra i soffan för att titta på 'Lejonkungen' tillsammans :)
Där satt de, stilla och tysta, med varsitt gosedjur i handen :) ♥ Sötnosar!

ÄLSKADE BARN


NACKTRÄNING, 3 månader

Ella kämpar med sin dagliga nackträning :) Det tog ett litet tag innan hon började lyfta nacken ordentligt, vet jag. Minns att Belle var tidig med att träna nacken och att det kändes som att det tog längre tid med Ella. Men nu börjar det arta sig :) Men att ligga med huvudet i soffan och suga på sin hand är fortfarande mer lockade än att titta upp ^^ ♥
 

EN NY UPPTÄCKT

Häromdagen upptäckte Ella sina fötter! Så gulligt det var. Hon har börjat bli jätteduktig med att använda händerna till att greppa saker. Hon griper tag i allt hon får tag på.. och släpper inte :)
Nu kan man hålla en leksak framför henne och hon försöker ta tag i den med händerna. Ganska nydligen började hon med att riktigt greppa tag i saker framför sig. Hon lyfter upp armarna och försöker få tag på leksaken. Roligt att se hur hon fått mer kontroll över sina armar, så att hon kan lyfta och använda dem. Förut hade hon nog inte ens upptäckt sina händer ^^ Eller jo, kanske. För hon nyper ju tag i det som är nära händerna. Så att greppa har hon kunnat göra länge, men nu är det skillnad. Hon ser någonting, måttar in avståndet och försöker få tag på den. Duktiga tjej! Dessvärre är väl förmågan att måtta saker och ting lite sisådär :) Men duktig är hon!
 
Först efter att hon upptäckt sina händer och lärt sig att få tag på saker & ting, så har hon nu också hittat sina fötter! Så gulligt, så gulligt. Hon låg i sin babysitter och helt plötsligt stelnade hon till. Hon brukar spralla med armar & ben och tjabba, men helt plötsligt blev hon stilla och tyst. Då ser jag att hon fått tag på en av sina fossingar med handen. Låg och tittade överaskat på mig. Måste kännas konstigt att få tag på sin egna fot :)
 
Försökte sedan att fatta tag i foten om och om igen :) och blev lika förvånad varje gång! ♥
 
Ella, 3 månader, upptäcker sina fossingar :)

Lördag och mycket som händer :)

Hallihallå :)
Lördag idag dårå! Jag längtar tills ikväll :) Kommer bli så roligt att få träffa vännerna. Men jag har redan förvarnat dem om att det kommer bli en hel del tjat om barnen. Jag ska försöka hålla tjatet i en måttlig mängd, men kan ingenting lova! Jag minns att första kvällen jag var ute när Belle var liten, pratade jag BARA om henne. T.om. till folk jag inte träffat förr. Det räckte med att någon sa 'hej', så började jag med mitt babysnack ^^
 
Vi hann precis få i oss frukost hela familjen, då Zoran fick sticka iväg. Han skulle hjälpa sin pappa med ett ärende i HBG, så det är bara jag & barnen hemma nu. Ella sitter i mitt knä i soffan och tittar på vad jag håller på med medan Belle tittar på Barnkanalen. Ska snart ta mig i kragen och göra iordning oss och köket, men slappar ett litet tag till..
 
Idag ska Belle på BARNKALAS :) Det är Wilma som bjuder på kalas. Hon har fyllt 4 år, stora tjejen! Så dit ska Belle idag. Jag ska lämna henne, är det tänkt. Fårse bara så det går bra och hon tillåter. Men jag tror det kommer gå jättebra :) Jag ska faktiskt försöka sticka iväg och sola medan Belle busar loss. Behöver lite f'ärg.!
 
Efter barnkalaset ska Belle till Baba & Didda, medan jag & minstingen åker till mormor & morfar. Äter middag där sedan blir det till att hälsa på Hanna. Det är inte bara utgång idag, utan det skall även firas att Hanna fått en lägenhet! Det blir invigning av lägenheten också idag. Skoj!
 
Nä, nu börjar Ella skruva på sig. Hon vill inte sitta stilla längre. Vill nog ha lite mat, tror jag :) Mammas lilla matvrak!
 

Mina vackra tjejer <3

 
 

Krånglig & Gnällig

Belle blir snart 3 år och det här välkända 3års-trotset börjar visa sig hos henne. Hon krånglar väldigt, väldigt mycket numera. Hon krånglar med att klä på sig.. med att borsta tänderna.. med att komma iväg till dagis.. med att kissa på toan m.m. Hon krånglar med det mesta faktiskt. Och det är kämpigt. Sjukt, jäkla kämpigt är det!
Jag kan bli helt vansinnig på henne ibland!
Ibland är det öppet trots, då hon gör tvärtemot vad man säger eller vägrar att lyssna - men oftast är det krångel. Krånglet kanske är något förstadie till 3års-trotset ^^ Och när man säger till så börjar gnällandet.. Gnäll, gnäll och fortsatt gnäll.. När hon väl har börjat gnälla, så är det kört att få henne att lyssna. Fy, det är strängt..
 
Och jag är så ledsen över att det är tjafs och bråk ständigt här hemma med Belle numera. Jag hatar att bråka med henne. Men samtidigt så måste jag säga till henne.
Ex. när hon ska kissa. Hon ropar på mig att hon är kissig, och när jag ska följa med henne till toaletten, så ska hon först springa runt hela huset och hämta en massa leksaker och gosedjur som ska med på toaletten. Och då händer det en olycka innan hon hinner sätta sig på toaletten. p.g.a. att det tar tid för henne att komma till toaletten med alla dessa gosedjur. Så nu har jag försökt införa någon slags nolltolernas mot alla dessa gosedjur på toaletten. Skulle hon ha ett gosedjur eller leksak i handen, så gör det inget om den följer med i farten, men att springa runt och leta upp en massa leksaker, när hon är kissig, det får hon inte göra. Och det är ett tydligt exempel på ett av våra vardagliga tjafs här hemma. Att jag försöker få henne koncentrera sig på att skynda sig till toaletten, istället för att tänka på sina leksaker.
Så lyssnar hon inte att hon ska strunta i sakerna och skynda sig istället och då blir det lätt att jag få ta bort hennes gosedjur eller dra med henne till toaletten. Då är gnället igång. "Du tooooooooog den, mamma" gnäller hon när jag lagt bort någon leksak. Eller "du droooog mig häääääääär" (pekar på armen) och menar att det gjorde jätteont m.m.
Puuuust... det kan va kämpigt, sanna mina ord!
 
Tack, bloggen, att man får prata av sig och klaga lite. Känns skönt! :)
Jag älskar ju min lilla busunge, och vill att hon lär sig snabbt vad som gäller, så vi slipper ta om dessa bråk varje dag. Men det svider i hjärtat när hon säger "Mamma, va inte arg på mig.." när jag säger till henne. Jag vill inte vara arg och bråka jämt. Vissa dagar, när det varit krångel med allt möjligt, så känner jag mig hemskt. Världens sämsta mamma, som bara skällt hela dagen. Det är hemskt.
För hon är en duktig tjej egentligen. Man får inte glömma att hon inte ens är 3 år fyllda. Men ibland glömmer man bort hennes unga ålder, för hon har alltid varit så framåt och duktig. För att vara så liten som hon är, är hon så sjukt duktig och snäll. Min duktiga tjej ♥
 

Operation Barnledig

På lördag skall jag försöka mig på Operation Barnledig. Jag ska ut med vännerna på stan. En efterlängtad utgång, kan jag ju säga. Jag räknade ihop att det var 1 år sedan jag var ute med vänner. Ella är fortfarande liten, så jag har lite dåligt samvete i mammahjärtat över att jag ska lämna henne till mina föräldrar. Men jag behöver komma ut. Från det att jag fyllde 20 till att jag fyllde 21 så har jag varit ute 4 gånger, så nu är det dags :)
 
Jag måste bara reda ut en sak innan jag lämnar lillan och det är att hon tar flaskan. Hon har inte ens tagit napp, så hon har ingen aning om hur man suger på nappflaskan heller. Jag började försöka med mjölkersättning i nappflaskan igår. Gett henne små mängder, mest för att hon ska förstå hur man suger på nappen. Det sägs att det är två helt olika sugtekniker att suga på napp i jämförelse med bröstet, så det är lite att vänja sig vid.
Efter 4 försöket igår, så tog hon flaskan och sög ordentligt. Så det går ju. Men imorse gick det inte bra, så det är lite till och från just nu.. Men jag ska försöka om några timmar igen, när hon börjar bli hungrig igen. Hoppas det går bättre idag, annars känns det lite osäkert med utgång på lördag.
Det är förmodligen mina föräldrar som passar Ella och Zorans föräldrar som passar Belle på lördag. Mor-och farföräldrarna får en av varje :)
 
Zoran ska också ut med sina vänner och så ska vi träffas senare på stan. Jag ser verkligen framemot att få komma ut lite, det kommer bli trevligt. Men som sagt, det är fortfarande aningen osäkert då Ella inte riktigt tar flaskan ordentligt. Hoppas det löser sig :)
 
Men visst är man nervös inför att lämna henne för första gången. Men jag är ändå lugn när hon är hos mamma & pappa. För jag vet att de ringer så fort det är något. Och även om det går bra, så får jag det bekräftat av en massa sms och mms-bilder under kvällen. Så det känns ändå tryggt! :)
 
 

Låt fantasin flöda

Godismonster
 
Blomkrukor av godis
 

Inspiration i massor

Belle fyller 3 år den 26 oktober. Den helgen blir det mycket firande. På lördagen ska det hållas barnkalas för tjejkompisarna och på söndagen är det familj & släkten som kommer.
Jag inväntar att min beställning av inbjudningskort skall komma på posten, så jag kan skicka iväg alla inbjudningarna till släkt & vänner. Kommer nog imorgon :) Beställer (som alltid) ifrån smartphoto.se. Gillar de olika typer av fotokort de har och det är rimliga prisar. Men tyvärr.. så har jag beställt alla mina inbjudningskort, tackkort m.m. därifrån, så börjar trötta på utbudet. Eftersom jag vill ha lite nytt.
 
Men iallafall, snart är det som sagt dags för barnkalas för Belles del. Ska bli jätteroligt. I helgen var hon på barnkalas hos bästisen Nellie. Hon hade haft det skoj. Hade liite svårt att komma in i leken med de andra barnen i början, berättade Therese & Dannie. Hon hade tagit Tesse i handen istället och velat gå ner istället för att leka på Nellies rum. Men efter ett tag så hade hon börjat leka ihop med de andra barnen och så hade det gått jättebra. Nellie har fyllt 4 år och hennes kompisar var i hennes ålder och t.om. året äldre. Så Belle är ju yngst och minst. Sedan var det en massa flickor hon inte träffat förut, så det var nog därför. Men summan av kardemumman så hade allt gått bra. Min duktiga tjej :)♥
 
Jag & Zoran stannade en liten stund när vi skulle hämta Belle. Tog en kaffe och pratade lite. Fick värdefulla tips utav Tesse om hur jag ska göra på Belles kalas;
1. Ha ballonger i samma färg! (Nellie hade bara bjudit sina tjejkompisar och det hade blivit lite orättvist när alla Nellies gäster skulle hem och alla ville ha en rosa ballong med sig hem ^^)
2. Glass istället för tårta. Tesse & Dannie hade köpt hem massa glass till ungarna och strössel, maräng och chokladsås att toppa med istället för en tårta. Vilken unge gillar inte glass, liksom?
 
Så dessa bra tips ska jag ta till mig på Belles kalas också :) Jag har suttit nästan hela dagen framför datorn och letat inspiration till kalaset.
Se och inspireras :)
 
 
 
 
 
Såå fint man kan ha det, säg!
 

Lördagsfrukost hos mormor & morfar. Snart dags för BARNKALAS :)

Lördag dårå. Det blev en tidig morgon för oss idag, kl. 7 skulle vi upp. Zoran skulle till HBG med grabbarna och spela paintboll, och skulle få låna pappas bil. Så jag fick köra honom till Söndrum och så stannade vi allihop på frukost. Köpte frallor på konditoriet, gott :) 
 
Nu har Zoran åkt för en stund sedan och vi bara slappar lite. Men måste dock åka hemåt snart igen, för idag har Nellie barnkalas! Så kl. 2 ska Belle lämnas hemma hos Nellie för bus & lek. 6 stycken tjejer är det som ska vända  upp & ner på Therese & Dannies hus idag. Kommer bli skoj! :) 
Det är många kalas på G just nu. Nästa helg är det Wilmas tjejkalas och därefter ska vi fira Belle. Mycket som händer! Sedan kommer Halloween och i november månad har vi massa födelsedagar också. Fullt upp :)
 
Igår fick Belle följa med Dannie & Nellie för att mata ankorna. Dock så hade alla ankorna stuckit iväg, så det blev en höstpromenad i skogen istället. Roligt :) Därefter kom de över på fika och ännu mera lek. Belles rum ser ut som ett bombnedslag idag :) Men det är ju så det ska vara! 
Kommer bli roligt att bo ännu närmare dem. Snart kan ju tjejerna gå själva till varandra ;) 
 
Nä, nu ska jag dricka upp mitt kaffe. Ha en mysig lördag! 
 
 

Pussekind <3


Liten blir stor

Usch, vet ni? Fredagar har tappat sin betydelse för min del. Fredagar och lördagar är som vilken annan dag för mig -.- Vad tråkigt! Förr längtade man ju efter fredagen.. Suck.. Det kommer väl tillbaka när man börjat jobba igen och mammaledigheten är över. Men det längtar jag ju inte efter, precis! Det är långt kvar, så jag kan vara lugn :)
 
Det är lite roligt att det känns som att vi har haft Ella hos oss hela livet. Tiden har gått fort, men samtidigt jättesakta. Det kändes som att det var igår vi kom hem från BB, men samtidigt så minns jag inte tiden innan Ella kom.
Däremot så kan jag inte fatta att Belle snart fyller 3 år.! 3 hela år, det har gått fort. Jättejättefort! Jag beställde hem inbjudningskort till hennes födelsedagsfest & barnkalas igår. Liten blir stor, kan man ju lugnt påstå..
 
Men att Belle fyller 3 år.. det är svårt att ta in. Hon börjar verkligen bli stor. Det känns lite läskigt, men samtidigt härligt. För varje dag lär hon sig något nytt ord och nya saker och det är jättehärligt att se :)
 
Men nu har även trotset börjat.. och jag anar att det bara är början ^^ Hon krånglar mycket. Med det mesta.. att klä på sig ex. Nu har hon börjat med att springa iväg ifrån en när vi ska klä på oss, eller vägra helt enkelt. Samma sak med tandborstningen och när ytterkläderna ska på. Sedan så har vi märkt att hon inte lyssnar ordentligt på oss. Sticker iväg om vi ber henne att stanna, gör tvärtemot det vi säger osv. Det är ganska kämpigt.
 
Men någonting jag märkt under de senaste dagarna är att ungen ÄTER ordentligt! Kan ni fatta?! Trotset kanske gör henne hungrig, vem vet? ;)
 
 
Nellie & Belle på Ellas dop :)
 

Härliga onsdag!

Hejdär!
Idag har vi haft en riktigt mysig dag, jag & flickorna. Belle fick stanna hemma idag från dagis, vilket betydde sovmorgon. Zoran åkte till jobbet tidigt idag, stackarn. Han fick väl gå upp strax efter kl. 5 imorse för att hinna till jobbet i tid. Belle ville först vakna då med, men NÄHÄDU, det kunde hon bara glömma ^^ Jag ville inte vakna så tidigt! Så efter att hon somnade om, så sov vi ytterligare några timmar. Jag fick absolut bästa platsen, i mitten. Ella på min högra sida och Belle på min vänstra. Såå mysigt! :)
Belle och jag vaknade samtidigt, runt kl. 8 och så låg vi och pratade och gosade en lång stund innan vi gick upp. Jättehärligt. Sedan gick jag & Bellis upp, Ella fortsatte att sova. Klädde på oss & gjorde oss iordning sedan gick vi ner. Jag gjorde iordning frukosten. Belle ville ha risgrynsgröt och sylt. Hon åt riktigt duktigt. Min duktiga tjej :)
 
När frukosten var avklarad och disken iordning så vaknade Ella. Hon sov banne mig till halv 11! När Ella vaknade så satte jag henne i sin babysitter. Jag bäddade sängarna och när jag bytte blöja & klädde om lillan så ville Belle vara med. Hon satt och klappade Ella på huvudet medan jag bytte blöjan. Hon satt och tröstade henne, såsom om det gjorde ont på henne ^^ Det tvivlar jag på att det gör!
 
När Ella var iordning låg hon så nöjt i sin babysitter och Belle satt jämte och läste bok, att jag fick tid att pilla med tvätten. När hemmet var iordning och barnen likaså, tog vi en promenad till Hemköp. Jag behövde köpa till lite ingredienser till kvällsmaten. Belle gick duktigt brevid. Belle var jätteduktig inne i affären, så hon fick köpa såpbubblor. När vi var på väg hem, så stannade vi på vägen och blåste lite bubblor. Det blev dock problem och bråk när vi skulle fortsätta vår färd hem och därmed pausa bubblandet. Då blev Belle skitsur. Jag fick en ordentlig lavett av henne. INTE OKEJ! Det lärde hon sig snabbt, och när hon lugnat sig så lyssnade hon att vi skulle bubbla hemma iställlet och därefter gick det bra.
 
Värmde resterna från gårdagens middag, som faktiskt Zoran lagade ihop :) Efter lunchen så satte jag igång Barnkanalen och Belle fick titta på lite barnprogram. Ella sov en liten stund, så jag plockade lite här hemma (as always.. spelar dock ingen roll hur mycket man plockar, det stökas till direkt..)
 
Nu invänar vi finbesök! Sophia och hennes flickor Wilma & Annie kommer snart. Ska bli jätteroligt :)
 

Har man inte ordentligt pyssel, får man bli kreativ ^^

Måste in och köpa målarfärg och annat pyssel till Belle snart. Kanske hinner inom stan imorgon, och då ska jag inom Panduro och shoppa loss! Vi tittade på Barnkanalen innan och det sändes ett program som heter Pysselskogen, där man målar och gör en massa fint utav blad, kottar m.m. Och Belle blev insprirerad, hon ville hälla ut sin mjölk på hela bordet och pynta mjölkpölen med russin ^^
 
Får köpa ordentligt pyssel till henne :) Jag ska önska mig en massa sådant till hennes födelsedag, för leksaker & gosedjur har hon gott om. Men pyssel är skoj att göra, speciellt nu när det börjar bli tråkigt väder.
 
Imorgon ska vi för övrigt till Busfabriken med Josefin & hennes familj. Ska bli jätteskoj!
 
Jag med Ella i famnen och mormor Marie :)<3

Lycklig för er skull, vänner! ♥

Jag visste inte om vågade skriva om den otroligt underbara nyhet som jag precis fått veta, men sedan kikade jag in på min väns blogg och såg att det var skrivet där, så nu vågar jag.
Min fina vän, Therese & hennes fästman Dannie väntar barn igen!
Jag fick reda på det på dopet, då trots att hon satt jämte mig så såg jag inte bebbemagen på henne. Men så fort hon sa det, så föll blicken på magen och jovisst, där fanns en liten bebismage, minsan!
Jag blev så glad, så jag trodde jag skulle börja gråta. När jag tänker på det, kommer det lyckokänslor på direkten :) ♥
 
Hon är i v. 15, så de har varit tysta om det jättelänge. Och lite missledande har de allt varit också, ex. antytt på att det inte kommer bli syskon på jättelänge osv ;)  Men det är ju inget konstigt att man är tyst om det i början, då det är fram tills månad 3 som kan säger att det är som mest kritiskt för en graviditet.
 
Det är en ganska rolig historia om hur jag & Tesse lärde känna varandra. Tesse är året äldre än mig, och blev också gravid när hon var 17 år och fick Nellie strax innan hon fyllde 18. Jag kände inte henne då, men jag hade hört talas om henne och att hon hade en liten dotter. Vet att jag hittade henne på Bilddagboken (alltså för läääänge sedan ^^) och kikade in där på henne och lilla Nellie.
Sedan då strax efter att jag fått reda på att själv väntade barn så tog jag kontakt med Therese. Jag skrev ett mejl och frågade om jag hade kunnat få prata med henne. Jag ville tala med någon som visste vad jag gick igenom och det visste ju Tesse. Efter att vi chattat lite, hon hjälpte mig att reda ut lite begrepp som jag inte förstod mig på, typ om hur man räknade veckor + dagar m.m. Jag var en riktig nybörjare ;)
 
Vi träffades en gång på en fika på Vattenporten. Då hade hon med sig lilla Nellie som bara kan ha varit ca. 8-9 månader, tror jag. Själv var jag väl i v. 12 eller något.
Det visade sig även att våra karlar kände varandra sedan innan, så vi började träffas allesammans och hade jättetrevligt tillsammans! Idag är Tesse en av mina närmsta vänner och våra döttrar är också fina kompisar :)
"Bästa vämber" som Belle säger :) ♥
 
Jag är överlycklig för deras skull. Tesse & Dannie är underbara människor och jag önskar dem all glädje och lycka i livet. Och lilla Nellie har en speciell plats i mitt hjärta, jag älskar henne så :) ♥
 
 
 

H&M-kort till hela familjen :)

Tänkte skriva om gårdagens lekträff med Tesse & Malin plus våra ungar :) Det var jättetrevligt. Tesse har ju sin dotter Nellie, 4 år och Malin har en son, Neo som är 5 år och bebben Enya, ca 2 månader gammal. Så det var vi 3 mammor och ungarna. Och vad pratar man då om på sådana här lekträffar? Jo, om allt som har med barn att göra!
Trots att det borde vara ett någorlunda uttjatat samtalsämne, kan man tycka, så kan man aldrig prata för mycket om ens barn. Vi talade om allt som hade med graviditeter, barnafödande, ammning, bebisar och barnuppfostran :) Det var jättetrevligt!
 
Sedan fick jag & Malin bevittna det roligaste jag sett på länge! Tesse fick hem ett brev ifrån H&M. När hon öppnar kuvertet så är det ett nytt H&M-kort. Inget konstigt, förutom den lilla detaljen att det är ett nytt kort till DANNIE :)
Den killens ansiktsuttryck var så sjukt roligt :) och Tesse såklart, som försökte få det låta helt naturligt att även han skulle ha ett H&M kort :) Fy, vad roligt! Ska försöka pracka på ett eget kort på Zoran, se om det blir samma reaktion ;)

Hej, mammas tjockis :)<3

 
 

Snart påväg till lekträff :)

Nu är jag äntligen iordning och fixad, ungarna är nybadade och påklädda. Det som skulle bli en snabbdusch för Belles del, blev istället skumbad i badbaljan :) Hon lyckades även blöta ner hela badrummet med sitt plaskande ;)Men nu är hon iallafall iordning.. eller ja, någorlunda. Håret hänger fram i ansiktet på henne och hon springer runt här utan byxor, så det återstår en håruppsättning & ett par jeans ^^ Ella ligger och sussar middag uppe i stora sängen. Belle & jag har ätit lunch och nu fick Belle lite risgrynsgröt med sylt till efterrätt.
 
Klockan 3 ska vi vara hos Tesse & Nellie idag, så vi får väl börja promenera härifrån om en timme, ungefär. För vi tänkte svänga förbi ankorna och mata dem med lite bröd på vägen. Då blir de nog glada :)
 
Nu ska jag ta hand om disken och plocka iordning här lite. Samt sätta på en film till Belle, mutade busungen med "fiks-fimen" (fisk-filmen - Hitta Nemo) om hon åt ordentligt ;]
 

INSPIRATION TILL FLICKRUMMEN

 

Jag & älsklingen

 

Sålänge det finns kaffe i koppen, är jag inte redo för dagen ^^

Hej bloggen :)
Belle är uppe på sitt rum och leker. Fast det låter mer som om hon möblerade om hela övervåningen ^^ Ella ligger i barnvagnen här brevid mig. Hon vaknade precis. Vaknade med täppt näsa, stackarn. Jobbigt med förkylningar, den vill inte riktigt gå över heller.. Frukosten är avklarad, men jag sitter fortfarande kvar med kaffekoppen. Vägrar ta tag i allt som måste göras idag -.-
 
Jag ska ta och ringa Zoran alldeles strax och höra hur det går på jobbet. Han är så gullig, han skickade ett sms som jag läste när jag vaknade, där han skrev godmorgon och undrade om jag sovit bra. Jag sovit bra? Jag kom dagligen får i mig kanske 2-3 timmar mer sömn är han själv. Han är en riktig kämpe, tycker jag! Han ger sig iväg tidigt som satan på morgonen och kommer hem runt kl. 6 på kvällen. Fast det är väl så, har man ett jobb som man trivs med så går det lätt att komma iväg. Oavsett, så tar han hand om sin familj, sanna mina ord :) <3
 
Idag ska jag röja och få lite iordning här hemma, hade jag tänkt. Sedan i eftermiddag ska jag & tjejerna promenera ner till Therese & Nellie på fika. En mamma-barn-träff :) Det kommer en tjej som heter Malin med sina barn, Neo & Enya och kanske även Adelina och hennes dotter Leah. Kommer bli jätteroligt :)
 
Hoppas alla får en mysig torsdag!

NAMNTAVLOR TILL BELLE & ELLA

Jag satt och grunnade på vad jag skulle ge lilla Ella i doppresent, och så hittade jag en blogg av en tjej som gjorde jättefina namntavlor. Så det blev en till både Ella & Belle. Jag tycker att dessa små tavlor är supersöta att ha på rummen. Tänker införskaffa mig en massa fler små tavlor med söta motiv & bilder på barnen, det finns jättemycket att välja på :)

JAG ÄLSKAR DIG <3

 
Jag älskar dig av hela mitt hjärta, Zoran Tadic.
Du är mannen i mitt liv. Det har du varit sedan vi träffades för första gången och det kommer du förbli resten av mitt liv. Du gör mig lycklig ♥

ELLA I TIDNINGEN

Ella var i Hallandsposten häromdagen :)
Min lilla gulleplutt <3
 
 
 

Inga fler bebisar ^^

Imorse så såg Belle när jag tog mitt p-piller. Jag har precis börjat med dem, så hon frågade mig "Vad e de, mamma?" så svarade jag "Det är mammas p-piller. Så det inte blir fler bebisar här hemma."
 
Men det roliga är att Belle har börjat kalla alla hennes gosedjur för bebisar, så när jag sa så - tittade hon bestört på mig och sa "Men jag vill ha mer bebisar, mamma!"   Haha :) ♥

Åå, jag vill också...... Fast NEJ, det vill jag inte alls ^^

På bara några dagar har jag fått reda på att 2 stycken i min närhet, väntar barn igen! Och jag är så glad, så glad för deras skull. Och det roliga med att dessa underara nyheter är att jag direkt blir helt till mig och tänker "Jag vill också!" ..... Haha, ingen fara. De tankarna trängs snabbt bort utav mitt förnuft samt utav minnena på hur jäkla dåligt jag mådde när jag väntade Ella. Sedan självklart av synen på mina 2 underbara tjejer. Jag är så lycklig det bara går och jag ska INTE bli med barn igen.. iallafall inte än på ett tag.. :)
 
Det är så roligt när jag säger så, för alla suckar och säger åt mig att jag inte på allvar kan ha sådana tankar, jag har ju redan 2 barn, liksom! Och visst, det är helt sant. MEN hur gammal är jag? Jo, jag är 21 år gammal. Jag har många, många år på mig att göra det ena och det andra, plugga, jobba och även att skaffa fler barn ^^ Zoran säger att han känner sig nöjd, men jag har på känn att när våra vänner väl kommer "ifatt" och börjar bilda familj & skaffa barn, så kommer vi också bli bebissugna igen :)  Men saken är den att om vi skaffar oss sladdisbarn, så blir det nog i plural. 2 stycken, förmodligen. Så känner vi (eller jag..^^) nu iallafall. För Zoran är sladdis själv. Det skiljer ca 6 år på han och hans storebror och ytterligare 1 år mellan han och storasystern. Och han har sagt det att hans äldre syskon kunde göra mycket mer tillsammans medan han var den jobbige lillebrosan ^^ Nu tror jag iofs att anledningen till att han var jobbig, berodde nog mer på hans busiga påhitt än på hans ålder ;)
 
Men iallafall, så ser "planerna" ut. Jag tror att jag skulle vilja ha fler barn om några år, faktiskt. Så känner jag nu. Jag har alltid sett framför mig att jag skulle ha en stor familj med många barn. Sedan vill jag ju självklart få en son också. Det sa jag när Ella döptes; att nästa dopklänning kommer ha en blå rosett :) Och det hoppas jag ju självklart på, att jag får en son också. Det är väl alla föräldrars dröm; att få både döttrar och söner :)
 
 
 

Husägare 2013 :)

Jag har varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna. Vi har haft fullt upp med Ellas dop. Dopet hölls i söndags och det blev en jättefin dopfest. Vi är jättenöjda! Vi fick fina presenter till Ella också, jag ska ta kort på vad vi fick :)
 
Men det är inte bara dopet som hållt oss sysselsatta, vi har en massa annat på gång också. Igår var vi nämligen på banken och skrev på ett köpekontrakt för att köpa hus! Nu blir det av. Vi verkar bli husägare 1 januari. Bra början på år 2013 :) 
Jag har inte varit så insatt i det hela, faktiskt. Jag har ju varit och kollat på huset och jag, liksom Zoran, blev helt förälskad i huset. Det finns plats för att barnen skall kunna växa upp, stor plats för en barnfamilj samt ett varsitt rum till tjejerna. Det har varit Zoran mest som åkt till huset och kikat runt, vi har tagit dit våra kunniga släktingar som hjälpt oss att 'besiktiga' huset. Alla möten på banken osv, har Zoran tagit hand om och jag har inte varit med så mycket. Jag har väl varit aningen anti till att köpa ett hus. Mycket för att jag inte vill ta vatten över huvudet samt att jag har trivts här vi bor nu. Men det har inte Zoran gjort, eller han har alltid velat ha någonting eget, så han har inte kunnat släppa sina drömmar om ett eget hus. Men nu är de uppfyllda, nu bor vi snart i vårt alldeles egna hus :)
Så det känns jättebra, verkligen. Men jag ser väl kanske inte jätteframemot ännu en flytt >.<  Men det tar vi då, helt enkelt. Just nu lever vi ju på som vanligt, förutom att vi pratar om huset och husinredning 24/7 ^^
 
En otroligt rolig sak också ifrån dopet, är att Ella fick en hel del pengar ifrån gästerna, och dessa skall gå till att göra flickornas nya rum fina :) Känns jätteroligt att vi kommer få rummet jättefina. Funderade på att åka runt lite i nästa vecka och kolla efter lite tapeter, faktiskt. Bra att ha det klart redan nu, nämligen. För när vi fått nycklarna och tillgång till huset, så ska vi måla om hela huset. Och då är det roligt om tapeterna redan är utvalda, så vi snabbt kan få det på väggarna. Jag vill inte flytta in en massa möbler innan målningen är klar, nämligen. Känns bara jobbigt, så vi har siktat in oss på att få målningen fixad först.
 
Så ja.. om 3 månader har vi ett eget hus :)  Känns jättebra!

DOPAD OCH KLAR :)

 
 
 
 

Ellas dop, 30/9-2012

I söndags, den 30/9 så döptes vår lilla Ella. Dopet hölls i Mariakyrkan, mitt under söndagsmässan.
 
Ellas faster & farbror var gudföräldrarna. Efter att Ellas blötts ner utav heligt vatten, så somnade hon i gudmors famn. Så det var ett väldigt lugnt dop :) Storasyster Belle var jätteduktig. Hon satt mest hos mormor & morfar, men kom ibland fram till oss och kikade till Ella. Kan inte säga att hon var så stillasittandes, men hon var helt tyst. Det har hon lärt sig nu, att man viskar i kyrkan :)
Efter kyrkan åkte vi till lokalen, Villa Pollux. Det var en jättetrevlig dopfest med familj & vänner.
 
Tack alla ni som kom och tack för alla fina presenter som Ella fick :)
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0