Utgång på G :)

Slappar i soffan med tjejerna. Belle tittar på Hitta Nemo, en ny film som Zoran köpte häromdagen. Men trots att den är ny, början den redan kännas uttjatad ^^ Hon har nämligen sett den nonstop sedan hon fick den..
Men så är det ju med ungar, de tröttnar aldrig ;)
 
Idag är det ju fredag och idag känner jag mig nästan som alla andra tjejer i min ålder (utan barn..) Jag sitter nämligen och funderar på vad jag ska ha på mig ikväll samt vart vi ska gå när vi kommer till stan ikväll. Japp, jag och Zoran ska ut ikväll :) Utgångar tillhör det ovanliga, iallafall för mig, så det ska bli jätteroligt.
 
Fast det blir utgång med barnvagn och skötväska ändå, för lilla Ella ska följa med :) Belle ska passas utav G-mormor & Leffe ikväll. Dock ingen övernattning, vi hämtar henne innan vi ska hem. Blir nog inte alltför sena ikväll, utan vi ska bara ut och ta en öl/glas vin i sällskap av Hanna & Mattias. Kommer bli jätteskoj.
Undrar dock vart man ska gå, det ska helst inte vara för trångt i.o.m. barnvagnen samt inte för högljutt. Funderade på Robert´s.. där får man iallafall plats. Aja, det märker vi när vi väl är i stan :)
 
Det hade varit roligt att få komma ut och ha en barnledig kväll ute med vännerna. Men jag har inte ens provat att ge Ella flaskan ännu, så det blir inte på ett tag. Det hade varit mysigt att gå ut i sällskap av Zoran, men första gången jag lämnar Ella med flaskan får det bli till Zoran, så han får ta hand om henne. Det hade känts bäst så.
 
Ella känns lite mer "fäst" vid tutten, än vad Belle var nämligen. Kan bero på att Belle hade nappen mer än vad Ella har nu. Nappen ger ju lite tröst om de har svårt att sova m.m. Men eftersom Ella inte har nappen, så snuttar hon istället jättemycket om kvällarna och nätterna.
Sedan vet man ju inte heller, Ella kanske vägrar att ta flaskan och då är det som det är, ju. Får man invänta att hon blir lite större, helt enkelt. Hon är ju fortfarande väldigt liten, så det hade känts i hjärtat när man hade lämnat henne en hel kväll. Men är det till pappa, så är det ju ingen fara alls.
 
Hade varit skönt att bara vara 'själv' en hel kväll och få umgås med alla vännerna. Ska jag ut, så ska det banne mig vara i sällskap av alla tjejkompisarna samlade :) En riktig tjejkväll!
Men ikväll blir det iallafall en liten utgång och i väldigt trevligt sällskap, också :)
 
 
 

Frukost i min ensamhet

Godmorgon. Känner mig ensam här nere i köket. Endast datorn & radion som sällskap. Morgonpasset i P3 är ett ganska bra sällskap, iofs. Men jag inväntar min sega pojkvän.. Det tar tid att komma upp, märker jag. Jag har lämnat Belle på dagis och nu har jag gjort frukost. Frukost gjord med kärlek, och pojkvännen sover vidare.....
 
Idag ska jag göra lite iordning här hemma, innan vi ska in till stan. Igen ^^ Jag & minstingen var på stan igår och strosade runt och spenderade pengar :) Alltid lika trevligt! Jag var på jakt efter halsduk, vantar & mössa men kom hem med två toppar från Gina & två stickade tröjor från BikBok. Så jag tänkte fortsätta att leta efter ytterplaggen idag, och inte leta efter annat! Bara lite saker inför dopet... och kanske något fint till Ella... och Belle... och klacka om mina skor...
Äsch, detta kommer svida i plånboken ^^

SNART PÅ VÄG TILL VÄLA

Nu ska vi strax bege oss till Väla. Äntligen dags för att kika efter lite kläder :) Wihu!

Lovely Friday


Tonårssnacket.. det ska börjas i tid ^^

Vilken sjukt härlig fredagsmorgon! Älsklingen är fortfarande ledig ifrån jobbet, vilket är jättemysigt. Vi har bara precis hunnit komma upp ur sängen och äta frukost. Inte heller har jag dukat av. Belle tittar på Barnkanalen och Ella sover middag i sin ligginsats. Lugn & ro runt omkring mig.. skönt.
Jag & Zoran har suttit vid köksbordet läänge och pratat om lite allt möjligt. Bland annat om tonåren! För, tro det eller ej, men våra flickor kommer ju bli så stora så småningom! Så satt vi och pratade om allt man kommer behöva tackla med dessa tonåringar.. Jag som tonåring var ju inte precis snäll mot mina föräldrar och jag vet ju ifrån min tonårstid, att man kan hamna i många dumma situationer som ung tjej. Zoran är också ett bra exempel på vad man som kille, lätt kan hamna i för dumheter.
Vi är bra exempel på hur vi hoppas att våra barn INTE kommer bli, med andra ord ^^ Så det tunga samtalsämnet har vi ägnat vår morgon till ;] Zoran är ganska söt, för han säger sig veta redan nu att hans döttrar ALDRIG kommer göra något dumt, så vi behöver aldrig oroa oss ^^ Ja, då var ju det problemet löst :) Fårse om han säger samma sak om sisådär 12-13 år :)
 
Vädret är ju åt helvete, om man får uttrycka sig så! Det regnar hela tiden.. Trist. Men det gör inte så mycket idag, för idag ska jag & tjejerna åka hem till Josefin, Amber & Elina. Ska bli jätteskoj :) Hoppas Belle är en roligare kompis denna gång. Förra gången var hon så grinig och tjurig, får hoppas att hon är på bättre humör denna lekträff :)  Ska åka hem till dem kl. 1 idag. Vi har bara en bil, som sagt, så Zoran blir utan bil här hemma. Men det skulle inte göra något, sa han. Han skulle ta cykeln och dra och fiska! Fårse om det blir någon fisk idag.
Han har inte haft jättetur med fiskandet. Igår skulle han fiska, men när det inte nappade, så gick han istället och plockade svamp! Svampen är lättare att fånga, så han kom hem med lite kantareller och lite Karl-Johan. Gott :)
 
Nä, nu smälter snart smöret. Får rycka upp mig och göra lite nytta!
Ha en bra fredag, allesammans :)
 
 

.............................................................


Dockan Ella

Ella fick lov att sitta i Belles lilla fåtölj, tillsammans med Belles alla andra leksaker & dockor såklart :)
Det blev en fullproppad fåtölj :)  Ella ser iofs ut som en liten docka själv :)
 

Älskade Ella ♥

 
En morgonpigg Ella vid frukostbordet. Morgonpigg kanske inte är det rätta ordet för hennes morsa, dock ^^

BADHUSET

Det blev lite ändrade planer för idag, för jag & minstingen följde nämligen med Zoran & Belle till badhuset. Jag letade fram ett par badbyxor till Ella och min gamla bikini sedan hängde vi med. Det var så mysigt att bada med tjejerna. Både jag & Zoran har ju våra baktankar med att ta Belle till badhuset ^^ Nämligen att få kramas! Med Belle alltså ;] Så många kramar och så gosigt har man ju inte precis med henne på torra land. När vi badar är hon i famnen hela tiden och man får passa på att ta tillfället i akt och gosa :) Belle är väl inte på goshumör, utan vill hoppa, plaska och leka med badleksakerna. Eller åka rutschkana med Zoran och åka i virvelvinden :)
 
Det var premiär för Ellas del! Hon såg välidgt förvånad ut när jag doppade ner henne i början men verkade sedan gilla det. Eller gilla och gilla.. Hon verkade inte misstycka iallafall. Hon såg väldigt förvånad ut samt lite skeptiskt. Ungefär som om hon inte riktigt hade bestämt sig vad hon faktiskt tyckte om att bada ^^ Men det var mysigt för mig & Zoran iallafall. Vi fick mycket kvalitétstid och mycket gos med flickorna :)
 
Ella blev ganska trött av badandet, så jag gick upp med henne. Medan Ella fick torka i handduken, så fortsatte Zoran & Belle att bada. Zoran gick iväg en liten stund för att bubbla lite, medan Belle var kvar i den grunda delen av bassängen. Belle brukar alltid stanna vid den lilla rutschkanan och där vattnet sprutar upp ur golvet. Det gillar hon. Men helt plötsligt ser jag hur hon beger sig mot den djupa delen och trots att jag ropar på henne så hörde hon inte mig. Två sekunder senare var hon nästan inne i virvelvinden! Jag fick springa in i bassängen med Ella invirad i handduk och allt för att få tag på henne. Busungen! Men det gick ju väl ändå, så ingen skada skedd.
 
Efter badandet tog vi en varsin hamburgare på badcaféet. När hungern var mättad så gick vi och bytte om och åkte hem. Nu ligger hela familjen i soffan och tittar på en film. Ella & Zoran tar sig en tupplur :)
Snart kommer Therese & Nellie till oss. Belle är aningen gnällig just nu, men hoppas hon piggnar till när Nellie kommer. Jag är så kaffesugen, men inväntar Tesse :)
 
Här är lite bilder från badhuset;
Kolla in vår lilla tjockis :) Mammas knubbis ♥

TACOGUBBE

 
Ja, vad gör man inte för att ungarna ska äta? ^^

Matchande jackor :)

Det är bestämt. Om jag skaffar mig en sådan marinblå jacka, ska Belle också få en sådan :) 
Jag hittade denna jacka inne på Lindex, hur söt som helst. Belle behöver faktiskt en höstjacka!
Hade varit gulligt om vi matchade ^^
 
 
 

Surpuppa..

Fy vilken usel start på dagen jag & Zoran fick idag.. Lyckades börja tjafsa direkt. När frukosten var avklarad, så sa Belle till mig "Inte va sur på pappa, mamma" och så hötte hon med fingret mot mig ^^ Hon har ju så rätt. Men när jag väl blir sur, så blir jag SUR. Riktigt jäkla tjurig. Finns inget mellanläge på mig, det är antingen glad eller jättesur.
Aaargh, jag blir arg på mig själv nu med. Ja, det är ju toppen, Melanie! Nu är du sur och arg på ALLT, t.om. dig själv -.- Perfekt!
 
Det var tänkt att jag & flickorna skulle hem till Hanna idag, medan Zoran hade möte med banken. Men Hanna ringde igår och hade fått feber, stackarn. Så vi blev hemma. Men Zoran kommer hem och hämtar upp Belle snart, så ska de till badhuset lite senare. Sedan i eftermiddag ska vi träffa kompisar :) Therese & Nellie kommer nog förbi. De kom ju hem från Kroatien i förra veckan och vi har inte setts sedan de kom hem. Så idag ska vi få höra hur de har haft det på sin semester och så ska flickorna få leka lite. De har saknat varandra :) Är inte det gulligt?
Belle har pratat om Nellie och Nellie har pratat om Belle. De är söta små kompisar, de :) ♥
Belle & Nellie
Längesedan dessa bilder togs, kanske ett halvår sedan :)
 
 
 

Gömma choklad från sin gravida flickvän, jotack!

Det var säkert en del som lyssnade på P3 igår och hörde när en kille vid namn Zoran, ringde in och berättade att han gömde choklad från sin gravida flickvän. Om inte chokladen gömdes ordentligt, så var det ingen kvar, nämligen.
 
Ja, detta var ju min Zoran som ringde in till radion för att dela med sig av detta >.< Jag visste för det första inte om att han någonsin gömt undan godis från mig ^^ Först, så skrattade jag bort det hela. Men när det då visade sig att det var fler och fler personer som lyssnade på radion och kände igen Zoran, så blev det lite mindre roligt -.-
 
Tycker ju att nästa gång killen ska ringa in till radio, får han tala om något annat än sin tjockis till flickvän!!

På jakt efter höstjacka

Jag behöver en ny höstjacka och jag har fastnat för dessa marinblå jackor. Nu är väl frågan lång eller kort?
 
 
Jackor från H&M

I väntan på bussen :)♥


Hitta bokstaven :)

Belle letar efter bokstäver på tagnentbordet :) Här ser vi om hon hittar rätt! :)
 
Vilken är Belles bokstav?
B                                                  Bravo!
Vlken är mammas bokstav?
M                                                Bravo!
Pappas bokstav?
Z                                                Bravo!
Ellas bokstav?
BE                                         Ellas bokstav var svårare att hitta, men det blev rätt på andra försöket!
Lena & Leifs bokstav?
WWWWWWWWWWWEM LLLL               Aningen klurigare, men till sist så ^^
 
 
När hon tittar i böcker, eller texten på TV:n så letar hon efter bokstäver hon känner igen :)
 
När hon tittar i en bok och då inte hittar sin egen bokstav, så ropar hon ibland på mig och säger;

"Mamma, HAR DU GÖMT MIN BOKSTAV?!

ÄLSKADE UNGE!! ♥
 
 
 
 
 

Gårdagens fotografering & stanrunda

Måtte den här förkylningen gå över SNABBT. Jag har varit småkrasslig i flera dagar nu och jag börjar bli helt slut utav det. Jag är förkyld som sagt, men det är inte bara näsan som rinner utan förkylningen verkar ha satt sig i bihålorna. Hela huvudet känns tungt och ibland känns det som om det ska explodera. Nu börjar jag bli trött på det här. Jag är helt slut om dagarna av det. Jag är mycket hellre ordentligt sjuk i någon dag, än att vara halvkrasslig under en längre tid. Aja, jag håller tummarna att det ska gå över tills nästa vecka.
 
Igår var vi som sagt och fotade Ella för Hallandsposten! Jag & tjejerna tog bussen in till stan. Hoppade av på Viktoriagatan, och därifrån är det några meter till Göte Karlssons foto, så det gick ju jättesmidigt. Belle var duktig på bussen. Satt och tittade ut genom fönstret hela vägen in.
När vi väl kom dit fick vi vänta en liten stund. Det fanns en liten lekhöra i väntrummet och där placerade Belle sig och ville inte därifrån. Inte ens när vi skulle fotograferas! Men efter lite tjat fick jag med henne in till studion. Trots att vi pratat mycket om fotograferingen hemma, så ville Belle inte vara med. Hon hade fått tag på någon pipleksak från lekhörnan, så den ville hon inte lämna ifrån sig. Och varken jag eller fotografen tyckte att leksaken lämpade sig på bild. Så när hon inte fick ha med den, så vägrade hon.
Men efter att Ella blivit fotad, så ville Belle försöka igen. Allt som allt, fick vi 2 bilder på dem båda, sen ville inte Belle igen.
Jag hade så gärna velat att bägge flickorna skulle vara med. Blev jättebesviken, men så är det. Belle bestämmer ju själv numera. Menmen, när jag skulle välja ut bilden till tidningen, så blev bilderna där Belle var med, inte bra. Ingen av dem log eller skrattade, så jag valde en bild med bara Ella. För Ella tyckte det var jätteskoj och skrattade mycket på sina bilder :) Så det blir nog en jättefin bild till tidningen ändå :)
 
Efter fotograferingen, så mötte G-mormor upp oss och så gick vi och tog en fika. VI gick till kyrkcaféet. Jag har aldrig varit där, men det var en bra plats att ha med sig barn på. De hade en liten lekhörna där Belle lekte och det var stort där. Gott kaffe också! Går nog dit igen och fikar :)
Strosade runt på stan lite därefter och kollade kläder. Orkade dock inte så mycket, blev bara helt matt. Mådde inte jättebra, var inte riktigt på humör för att titta kläder. Belle sprang runt och runt. Hon var helt vild ^^
Men så är det ju med barn; Världen är en enda stor lekplats! Jag låter henne gå runt lite själv, men hon får inte störa andra eller springa ifrån mig. Men hon var inte direkt lydig igår. Jag berättade för henne vad man får och inte får, hon får en chans till. Hon är duktig och uppför sig ordentligt i ca 2 minuter, sedan är det någonting annat som lockar och då glömmer hon allt man sagt. Mitt i stan är det många cyklar också, så det är inte direkt riskfritt att hon strosar omkring själv där.
Leif frågade om hon var ovan vid stan ^^ "Ingen direkt citytjej" sa han. Belle sprang nämligen in i varenda butik hon såg. Såg faktiskt lite ut som att hon aldrig vistats på stan förut ;]
 
När vi sedan tog bussen hem igen, så somnade hon nästan direkt i knäet på mig. Så hon var riktigt, riktigt trött.
När vi närmade oss vår hållplats så sov hon fortfarande. Jag försökte väcka henne, men det var jättesvårt ^^ Till slut fick jag ställa henne ner henne på golvet, och först då vaknade hon till liv. Det var vakna eller trilla, liksom -.-
När vi hoppat av, så står hon och vinkar hejdå till bussen :) "Hejdå, stora bussen!" ropar hon efter den.
Min älskling ♥
 


 
 
 

Fotografering för Hallandsposten

Nu börjar klockan bli mycket! Vi ska ta bussen om ca 3 timmar, så borde nog sätta fart med allt som skall göras. Jag ska ta en dusch & göra mig iordning. Flickorna skall kläs och bli fina. Får dock göra det efter lunch, iallafall i Belles fall ^^ Kan inte lita på att den ungen håller kläderna rena ;]
Vi ska ju som sagt in till stan och fota Ella för tidningen. Och jag hoppas ju att Belle också vill vara med på bild. Men det bestämmer den unga fröken själv. Jag har pratat med henne om att vi ska fotas. Att hon måste sitta stilla och att hon får hålla Ella i famnen. Det tycker hon ju är jätteroligt, så det vill hon nog göra :) Bara hon inte blir alltför blyg när vi väl är där. Men det tar vi då!
 
Jag har ingen aning om vad flickorna ska ha på sig heller.. Usch, blev mycket att tänka på nu ^^
Och fan vilken pisseväder! Så jäkla tråkigt.. Menmen, regnkläder på Belle, regnskydd till vagnen och paraplyet till mig - så ska det nog gå bra!
 
Ha en fin tisdag, allesammans!
 
 
 

Ella leker med sin flodhästballerina :)

Belle springer runt med sina två gosedjurskatter. Här på nedervåningen kan man springa runt hela stället. Från köket till vardagsrummet till matrummet och så tillbaka till köket. Så det springs runt, runt och runt här hemma ^^
Av vad jag hör ifrån hennes lek så låter det som att en av katterna är lite dum, han bits och jagar den andra. Hon kommer ibland fram till mig och ber mig tillrättavisa den stygga katten ^^
Vi har precis ätit frukost. Vi kom upp sent idag. Kl. 9 gick vi upp ur sängen idag, jag & Belle. Gick ner, tömde diskmaskinen och ställde sedan fram frukosten till oss. Ella sov fortfarande i stora sängen. Belle fick risgrynsgröt, en rostemacka med smör på, ett glas mjölk och lite nekarin. Hon åt upp allt förutom mackan. Men några tuggor tog hon ändå. Så glad jag blev. Jag behövde inte tjata någonting. Hon åt fint och helt självmant. Hon är duktig :)
 
Nu har Ella också vaknat, så hon ligger i sin ligginsats och leker med hennes leksak. Den är svår att förklara, det ska nog vara en lila flodhäst, med en ballerinakjol som prasslar. Och den gillar Ella. Roligt. Det är nu för någon dag sedan som hon faktiskt började "leka" med den.
Det är riktigt roligt att titta på, för Ella är inte medveten om sina rörelser än. Hon rör sig fortfarande okontrollerat. Så när hon fattat tag i den här leksaken och det prasslar och låter, är hon inte alls medveten om att det är hennes grepp om den som gör ljudet. Så hon ser ytterst förvånad ut varje gång det prasslar till. Otroligt gulligt! :)
Men hon gillar ljudet, annars hade hon gnällt till. Hon granskar denne flodhäst väldigt mycket också, som att hon försöker se vad det egentligen är för något :)
 
Här har vi leksaken! Bilden är ifrån igår :)
 
Ella fick den utav min farbror Mattias, Anna & kusin Robin & Olivia :)
 
 

The new sheriff's in town :)


Dagis stängt imorgon

Dagis stängt imorgon dårå! Jäkla tur att dagisfröken sa det idag, för det hade jag totalt missat. Tydligen så hängde det en lapp på dörren, men det hade jag lyckats missa att läsa -.-
Men det kanske inte är så dumt ändå. Vi ska ju in till stan och fotografera oss, och Belle brukar vara ganska trött när hon kommer hem från dagis. Hon kanske kan sova ut lite längre imorgon samt ta det mer lugnt under dagen. Så hon är pigg och glad när vi ska fotograferas. Hade ju varit bra!
 
Nu har Belle precis fått i sig lite mellanmål. Dock väldigt lite. Hon tog några tuggor knäckebröd och drack lite mjölk. Menmen, det är något iallafall. Jag sitter och funderar på vad man ska göra till kvällsmaten ikväll..
Jag har en falukorv i kylen. Kanske ska göra potatismos till det. Ugnstekt falukorv med potatismos är ju gott! Längesen jag gjorde potaitsmos också. Ja, där var den tankestunden över. Korv med mos, it is :)
 
Ska slå en pling till Zoran strax och se när han tror att han är hemma ikväll. Sedan ska jag faktiskt lägga mig med flickorna i soffan och vila lite. Minstingen sover redan, så jag ska se om Belle också till slappa lite. Se lite på film och gosa under en filt. Sååå mysigt!!

Snuggingen Belle

På väg hem från dagis;

Belle: Du är tuff, mamma. Det e du!
Jag: Tycker du det? Vad snällt. Du är också tuff, Belle.
Belle: Nej, jag är inte tuff!
Jag: Nehe, vad är du då?
Belle: Snugg ju. Och jag är tjej och fin. Och jättesnugg! Jag e det, mamma!
Haha! Ja, vad säger man? :) ♥
 
Hon har sedan länge uttryckt sig så gulligt med att efter varje påstående, såsom "Jag är glad, jag är trött eller jag är arg" så avslutar hon med "Jag E det, mamma!" Lägga lite mer tyngd i det hon just sa, liksom :) 
Jättegulligt :)
 
Nu, i förra veckan, började hon använda sig av ordet 'ju'. Ex; "Jag ska äta JU", "jag ska leka JU" och "Jag ska JU göra det".
 Man får en massa goa skratt av Belle. Hon är en riktigt roligt tjej :) För varje vecka känns det som att hon använder nya uttryck och snappar upp nya roliga uttryck :) Min älskling ♥
 

Hoppla Hoppla!


Belle ville leka häst igår, så det var bara att ställa upp! ^^

TVÄTTSTUGAN

Jag fick hjälp av pappsen med att köpa till lite mer garderobsinredning till vår tvättstuga, och här är resultatet;
 
Förr hade vi bara en sådan stapel med lådor till kläderna, samt ett vädringsställ. Nu har jag fått två klädlådor-staplar (?), en klädstång, två skohyllor samt ett hyllplan längst upp. Jag är så glad! :)
Tack, världens bästa pappa!
Vi har garderoben till vänster sedan har vi arbetsbänken med skötbord, och klädlådor undertill samt tvättmaskinen.
 
Jag hade ingenstans att hänga Ellas små klänningar så jag hittade en gammal klädhängare, med krokar, som vi tidigare haft i hallen, när vi bodde på Vallås. Så den fick jag Zoran att hänga upp, så jag kunde hänga Ellas små klänningar där :)  Man får ta det man har, helt enkelt!

Akta dig för spöken!

Ja, visst regnade det innan.. det regnade ganska mycket, faktiskt. Belle hade jätteroligt med att hoppa i varenda vattenpöl hon hittade. Hon gick brevid vagnen hela vägen till dagis. Duktiga tjej. Hon ville springa och leka, så hon var en pigg liten tös på väg till dagis, minsan. När vi sedan kom in i skogen, som man kan kalla det. Sista biten till dagis är en grusväg inne bland lite träd mellan två bostadsområden. Där lekte vi att vi blev jagade av ett spöke! Belle ropade; "Mamma, nu kommer spöket. Han kommer, han kommer!"
Ja, om det kommer ett spöke, så finns det väl inget annat att göra än att springa ifrån honom, ellerhur. Så jag tog Belle i handen och rusade vi iväg :) Passade mig bara bra att hon ville springa, för då kom vi snabbare till dagiset ^^ Sedan stannade vi upp, tittade oss omkring. "Nu är han borta, mamma" sa Belle och pustade ut. Sedan ser hon sig om igen och skriker "Nu kommer han igen. Sping, sping!".
Så höll vi på ändå fram till dagiset :) Men vi kom fram, och bara 20 minuter sena. Det tyckte jag vi gjorde bra!
Det gick jättebra att lämna Belle, hon gick in utan några problem. Vinkade på mig från fönstret också. 
Min fina Belle ♥
 
Jag ringde Zoran och fick sällskap på vägen tillbaka från dagis. Trevligt. Pratade om dopet och inbjudningar m.m. Man kan bli tokig när det gäller vilka man ska bjuda, vad man ska bjuda på osv. Mycket att tänka på. Vi som skulle ha det så enkelt.. >,<
 
Men nu är jag & minstingen hemma iallafall. Jag inväntar mitt kaffe och jag ska även slänga ihop lite frukost till mig. Jag har massa god frukt hemma, så ska nog skiva upp lite och ha i en skål yoghurt. Gottigott :)
 
Nu ska jag avsluta, börjar bli riktigt hungrig och Ella skruvar lite på sig i vagnen här.
Ha en bra måndag, allihop!
 

Promenix till dagis i regnet

Belle äter sin gröt framför Bollibompa, Ella ligger redan i barnvagnen, klar & redo för att bege sig till dagis. Vi är sena, borde egentligen redan nu ha varit på väg, men vi fick lite sovmorgon idag. Hur skönt som helst. Och plus på lite snoozande, så sov banne mig lilla Ella i sin ligginsats HELA natten igen. Herregud, vad bortskämd jag är! Vilka snälla barn jag har, som låter sin mamma sova ordentligt :)
 
Jag är jättehungrig, men får nöja mig med en banan nu innan vi sticker. Det är faktiskt skönare sedan när man kommer hem igen och får ta en långfrukost istället. Dricka sitt morgonkaffe hur länge som helst i lugn & ro. Om minstingen tillåter, vill säga :]
 
Nä, nu ska jag avsluta. Måste rota fram en mössa eller keps, innan vi sticker. Det regnar nämligen och vi promenerar -.- Börjar snart vilja ha en bil igen! Men det ska nog gå bra.
Jag drar regnskyddet över Ella i vagnen och Belle har full mundering på sig, stövlar, regnjacka, mössa, halsduk & vantar :) Så hon lär varken frysa eller bli blöt! Precis som det ska vara, med andra ord :)
 
Skriver senare, ha det fint! 
Jag & Ella ♥

Denna vecka slut, imorgon börjar en annan!

Snart är söndagen över och en ny vecka tar början. Det är dagis för Belle måndag, tisdag & onsdag. Zoran jobbar de dagarna, sedan är han långledig. Hela torsdag, fredag, lördag & söndag. Hur mysigt som helst!
På tisdag ska lilla Ella fotas för tidningen också, det ska bli roligt. Jag ska försöka få med Belle på bilen också. Hoppas hon har lust att bli fotad då, annars får det bara bli Ella på bilden.
 
Belle sover sedan kl. 8 och jag, Zoran & Ella har sällskap utav Andri. Vi har tittat på en film nu, som snart är slut.
Jag ska upp och ta en dusch nu, så får la avsluta. Sedan är det sängen som gäller. Trött som satan, så det behövs att komma i sängs nu. Sedan längtar man upp till sängen lite extra, nu när man har en liten Belle i sängen :)
Finns det något mysigare än att få sova jämte sina små barn, säg? :) ♥
Söt bild på Ella. Det är Belle som klappar lillasyster på huvudet :)

Kyckling med teriyakisås & sambal oelek

Ett superenkelt recpet på kyckling i ugn i jättegod sås! Zoran är heltokig i det. Vill att jag ska laga det en gång i veckan ^^ Igår lagade vi det till kvällsmaten. Jättegott! Och plus på allt, så tycker även Belle om det, vilket gör mig jätteglad. Varje gång jag ser den ungen äta med god aptit blir jag varm om hjärtat.
 
Kyckling i teriyaki sås (4 port)
 
3-4 kycklingfiléér
2,5 dl matlagningsgrädde
2.5 dl creme fraiche
1,5 dl teriyaki sås
1 tsk sambal oelek
1 vitlöksklyfta
 
Lägg kycklingfiléérna i en ugnform. Blanda ihop alla ingredienserna och pressa ner vitlöken däri. Jag brukar även hälla i lite soja, men det är mest för färgen. Blandningen kan se väldigt ljud och nästan grå ut, tycker det ser godare ut om man får i lite färg.
Blanda runt och häll över kycklingen. In i ugnen på 175 grader i ca 45 minuter. Servera med jasminris & sallad.
 
Hur gott som helst!
 
 

Belle duktig i kyrkan!

Jag glömde totalt i mitt förra inlägg att skriva om hur sjukt duktig Bellisen var i kyrkan! Jag var nog upptagen med att ge anmärkningar på hela den kristna religionens uppbyggnad ^^
Belle var iallafall jätteduktig. Innan vi åkte till kyrkan pratade jag med henne, berättade att vi skulle till en kyrka och så frågade jag "vet du vad vi ska göra när vi kommer till kyrkan?" Belle svarar; "Inte spinga från mamma" och "Belle måste lyssna", SÖTA UNGE! Och helt rätt hade hon ju! Men jag la ändå till att vi måste vara tysta och viska och sitta stilla. Och detta gjorde hon jätteduktigt. Hon tyckte det var roligt att blädda i Bibeln och blev helt fascinerad när alla började sjunga. Det tyckte hon var roligt, satt och fnissade. När jag då försökte vara en god kyrkobesökare och sjunga dessa otroligt tråkiga..  psalmer, så tittade hon noga på mig och började mima :) Antagligen sjöng jag så tyst, att hon trodde att det var vad jag gjorde ^^ Hon var väldigt noga med att förse både mig & Zoran med en varsin Bibel och att vi skulle läsa den också. La jag den ifrån sig var hon noga med att plocka upp den till mig igen :) Min duktiga tjej!
Ska låta henne följa med Baba & Didda till den kroatiska mässan snart. Baba hade nog blivit glad att få visa upp Belle lite :) Och glad av att se så duktig hon är i kyrkan :)
 
Vi träffade en av mammas jobbarkompisar, han var där med sina två barn. Det första han frågade när vi sågs var "Ska ni ha dop?" Haha, ja varför skulle vi annars vistas i kyrkan, liksom? ;) Det skulle även de ha, i nästa vecka. Kanske därför de var där, också ^^ 
 
 
 

PUSS PAPPA


Onödigt besök i kyrkan....

Hallå hallå.
Idag har vår lilla familj gjort någonting väldigt ovanligt.. och då menar jag verkligen ovanligt. Vi har nämligen varit i kyrkan! Vi är inte speicellt gudstrogna i detta hemmet. Zoran påstår sig vara en trogen katolik, men det är isåfall endast i teorin. För det praktiska, som att visa sig i kyrkan på mässorna då & då, sker ju faktiskt bara en gång om året, på julafton. OM, det inte handlar om dop, vill säga! Det året Belle döptes, så var vi i kyrkan hela 3 gånger! Eller ja, 4 gånger om man räknar församlingsgården precis jämte ^^
En gång när vi hade samtal med prästen om dop, en gång på en mässa när vi skulle vara duktiga och visa upp oss för prästen (typ som; klart vi går i kyrkan!) och när Belles hade ditt dop. Ja, plus julafton. Så det året var vi duktiga ^^ I år verkar det bli samma sak, vi har varit på samtal med prästen och idag var vi där och skulle visa upp oss. Samt lämna en lapp med lite "dopuppgifter", såsom namn på gudföräldrarna och personuppgifter på familjen, och  Ellas personbevis från Skatteverket. Vi var duktiga och åkte till kyrkan, men var prästen där? Nej. Kunde man lämna lappen på hans kontor? Nej. Alltså, ett helt kyrkbesök i ONÖDAN..
 
Prästen var inte rolig att lyssna på och det enda budskap de har är hur syndiga vi människor är och hur glada & tacksamma vi borde vara för att Gud finns, så att han kan förlåta oss för dessa hemska synder vi jämt & ständigt begår..
Vilket buskap ger kyrkan oss egentligen? Att vi är syndiga och okapabla till att vara goda, och att det är tack vare våra böner och tro till Jeus & Gud som är vår enda räddning ifrån helvetet..
Äsch, nu får jag väl sluta.. Det är viktigt med dop för Zoran och hans familj, så det är därför våra barn ska vara döpta. Men jag gillar egentligen det inte.. >.<
 
Alltså, vi fick inte visa upp oss för prästen och vi fick inte lämnat dopuppgifterna. Menmen, Zoran får försöka åka och lämna det senare i veckan.
Efter kyrkan åkte vi till G-mormor Lena och åt lunch. Mamma & pappa kom också förbi, samt lillebror Elliot som precis kommit hem ifrån en grabbresa till Rhodos! De verkade ha haft det trevligt :)
 
Nu är vi hemkomna och ska ha oss en lugn & mysig söndag. Inga planer, inga måsten. Bara vara hemma :)
 

Belle i sin fina pippitröja :)

 

Hvala, svekrva!

 
 


Ljuba fick en bukett blommor, som tack för all hjälp jag fått med både tvätt & matlagning. Idag tvättade hon hela vår soffklädsel åt oss. Världens snällaste! Tack, svärmor!

Ella sov hela natten!!

Hej igen!
Lördag idag dårå, vad härligt. Och vet ni? Inatt sov Ella HELA NATTEN! Hon fick snutt runt 22-tiden igårkväll, sedan sov hon till kl. 7 på morgonen. Sov hela natten i sin egna säng, dessutom. Så jag fick verkligen sova ut. Både jag & Zoran fick det. Jag vaknade iofs några gånger under natten, antagligen för att jag är så van vid att Ella vaknar och ska ha snutt. Tänk så börjar hon med att sova hela nätter redan nu! Kanske lite önsketänk, detta var nog ett undantag. Men skönt var det! Vilken snäll liten tjeja jag har :) Hon tänker på sin mamma, helt klart! ♥
 
Tyvärr så är jag ju täppt & snuvig, så jag har ändå varit hur seg och trött som helst idag. De senaste dagarna har jag mått bra, men känt mig lite seg och tung i huvudet. Svårt att förklara, men det är som att jag har ett tryck runt om huvudet och över ansiktet. Och idag så var det lite värre än förut, så jag har varit extra seg idag..
Men vi har tagit det lugnt idag, så det har ju inte gjort så mycket! Belle & Ella vaknade runt 7.30, men det kändes ALLDELES för tidigt för mig & Zoran. Bägge tjejerna vaknade med ett stort leende och Belle ville upp direkt. Ella hade ju inte ätit under hela natten, så hon ville ha mat såklart. Och mycket mat. Snutt från båda brösten, sedan var hon nöjd. Så nöjd att hon somnade om. Det gjorde även jag. Men stackars Belle ville inte somna om direkt, så hon låg och tjabbade ett tag. Jag gick inte att väcka, trots Belles ansträningar. Jag halvsov mig igen en massa tjat om att hon ville kolla på "fimlen" och på Bobbojompa, men till slut lyckades hon få liv i oss. Klockan 9 var vi vakna, allesammans. Därefter låg vi och gosade med flickorna i säkert 20 minuter. Så mysigt.
 
När vi alla var klädda och iordning så begav vi oss iväg till svärmor & svärfar. Fick god frukost med frallor hos dem. Tog det bara lugnt där ett tag. Zorans bror Lubbe & kusin Lucas var där. Så barnen sprang runt och lekte en massa också. Roligt :) Ljuba bad mig baka en morotskaka till henne. Hon skulle ha gäster ikväll. Så när jag hade slängt ihop till en smet och den var i ugnen, så begav jag & Zoran oss till Maxi medan Ljuba & Drago passade barnen.
Så vi har även fått storhandlat idag.
Vi begav oss hemåt runt halv 2, och har bara precis ätit lite lunch och tagit det lugnt sedan dess. Belle & Zoran har sprungit runt och lekt dinosaurie ^^ Gulliga de är. När Zoran då inte orkar och hänvisar Belle till mig istället, så säger Belle "Nä, DU pappa. Du är snabbaje"! :)  Tur för mig, för jag är som sagt lite väl seg idag för att springa efter Belle.
 
Nä, vet ni. Nu vill minstingen upp i famnen på mig. Får avsluta skrivandet! Hoppas ni alla har en mysig lördag!
 
Lite mysigt är det allt med hösten. När man äntligen få dra på sig dessa underbart sköna raggsockar & gå runt i myströjor :) 
 

 
 

Fredagsmys i lugn & ro :)

Zoran kom hem relativt tidigt ikväll, det var mysigt såhär på en fredag. Normalt sett så är han inte hemma förrän 8-9 på kvällen, så att han hann hem till kvällsmaten var jättemysigt. Plus, att han hade MED sig kvällsmaten också. Perfekt :) Det var svärmor som hade lagat ihop mat till oss. Jättegott. Tack, svärmor!
Efter kvällsmaten, så fick Belle ta på sig pyjamas & borsta tänderna och jag badade Ella. När flickorna var redo för sängen i varsin söt pyjamas, gick vi ner till soffan. Belle fick en välling och Ella ville ha snutt. Efter en liten stund så sov bägge två. Belle jämte mig, och höll hårt i sina rosa kanin och Ella i famnen på mig.
 
Zoran försvann iväg efter middagen till en kompis för att spela poker, så det är bara jag uppe. Jag bar upp Bellisen till sin säng, Ella sussar jämte mig. Det är jag & datorn ikväll :)
Nä, så farligt är det väl inte.. Zoran kommer snart hem. Grabbarna skulle vidare på stan om en stund, och då tror jag att han kommer hem igen. Om de inte lyckas övertala honom att stanna.. Det återstår att se :)
Men jag känner mig ganska nöjd ändå, ska jag säga. Jag har ett glas med gott, vitt vin i och allt är lugnt & stilla runt omkring mig.. Fredags mys ju :)

Lekträff med Sophia & töserna :)

Vilken mysig lekträff vi hade idag med Sophia & hennes töser Wilma & Annie. Hur mysigt som helst! Det började lite sisådär med Belle. Hon hade svårt att leka fint och ville inte dela med sig utav sina leksaker. Jag hade ändå pratat innan med henne om att kompisarna måste få låna henne leksaker, annars vill de inte leka med henne etc etc. Men efter en stund och några tillsägelser så gick det mycket bättre. Annie stackarn var lite nanig, så hon låg en stund med mig, Sophia & Ella i soffan. Wilma & Belle gick upp själva på Belles rum och lekte däruppe jättefint. Så skönt det är när barnen leker fint.
Jag vet att när Josefin var här med sina tjejer, så var Belle en tråkig kompis. Stackars Amber fick knappt leka med något och då blir det ju ingen rolig lekstund. Jag hoppas att hon förlåter och vill leka igen :)
 
Jag och Sophia satt och hade en trevlig pratstund. Pratade om barnen (såklart), om nappavvänjning, födelsedagskalas, träning, husköp m.m. Speciellt om träning. Och Sophia, en lyllosen ska börjar träna med en personlig tränare! Vilken lyx. Någon som pushar på och som uppmuntrar! Så bra det hade varit. Riktigt avundsjuk blev jag allt! Hon är en riktig supermamma, ska ni veta. Tar hand om 3 barn, jobbar, tar hand om hushållet samt nu ska hon även träna 4 gånger i veckan! Omg, snacka om duktigt!
 
Här är lite bilder på sötnosarna :)

Här har vi Wilma, Belle & Annie :)
Wilma är snart 4 år och Belle & Annie fyller snart 3 :)
 

Flickorna lekte mamma, pappa & barn. Belle har inte lekt så förr, så när de hade börjat leka kom hon fram till mig, överycklig och sa "Jag är mamma, mamma!" ^^ Wilma fick vara storasyster och Annie bebisen :)
 

Söta unge!!
 


 
 
 
 

Webcambild ^^




Lekträff, wihu :)

Vår dag blev plötsligt mycket bättre igen, när Sophia hörde av sig att det verkar vara ett falskt alarm att Annie skulle vara sjuk. Det var dagis som hade ringt att hon hade feber, men det visade inte termometern när de väl hade kommit hem. Så nu blir det lekträff ändå. Roligt! :)
Jag åtog mig att rensa upp bland Belles leksaker förut.. Dum idé, för nu orkar jag inte fullfölja det.. Aja, blir väl att trycka in allt i hennes henne lek-garderob igen. Jag tänkte att jag skulle kolla igenom vad hon har för en massa leksaker, så man utifrån det hade kunnat välja möblerna till rummet. Men det blev lite för mycket ^^
 
Får väl slänga ihop lite fika till oss! Hm.. vad ska man bjuda på? Jag har lite kaka kvar från igår, ju! Det kan man ta. Ska vispa lite grädde till det också, blir nog bra :) Belle hjälper mig nog gladeligen! (hjälper mig med att äta upp grädden, vill säga) ^^ Och brygga lite kaffe. Dock bara till mig, för Sophia dricker inte kaffe..
Kan ni fatta det? Sophia, som är 3 barnsmamma, dricker INTE kaffe? Jag tror jag påpekat det varje gång vi träffats, haha. För mig verkar hon inte mänsklig! Någon slags supermänniska eller nått :) Jäkligt trevlig är hon och hennes barn är så mysiga. Har dock inte träffat den äldste, Elliot, så mycket. Men tjejerna har alltid varit med när vi hälsat på :) Belles kompisar Wilma & Annie :) Jag ska jaga efter dem med en kamera idag och se om jag kan få några fina bilder på dem.
 
Hittade denna bilden i bildarkivet. Här har vi lilla familjen med Ella i magen.
Tror bilden är tagen runt jul förra året, så jag kan inte varit långt gången där.
Belle är så gudomligt söt på denna bilden :) Älskar den! ♥
 
 
 

Vad ska man hitta på?

Unga fröken Belle har gnällt en himla massa idag över vad hon har på sig för kläder... ?!?! Säg inte att min inte ens 3 år gamla dotter har börjat att tycka till om kläder ^^ Det anser jag är lite väl tidigt. Vad hände med 'mother knows best'? Nu har hon på sig en klänning med nyckelpigor & ett par röda tajts till. Detta var tydligt helt fel outfit -.-
Min lilla skitunge :)
 
Idag skulle vi egentligen ha lite sällskap utav Sophia & hennes barn, men Annie hade blivit sjuk.. lilla stackarn. Så vi får ta det en annan dag! Så, vad ska man hitta på idag då? Jag har lite att fixa här hemma, kanske borde göra lite nytta nu när vi ändå inte har något att göra. Och vädret... fyfan. Regn & rusk, toppen! VI har ingen bil heller, så kan inte ta oss någonstans. Vill helst inte promenera -.-
Fårse vad som händer!
 
 
En bild på Josefins dotter Elina & Ella :)
Kanske inte den bästa bilder ^^ Men söta är de!

Morgonmys med flickorna







Bebisutveckling, 1 månad

Rörelser

  • Rör armarna med plötsliga ryckiga rörelser.
  • För händer mot ögon och mun.
  • Kan vrida huvudet från den ena sidan till den andra när han eller hon ligger på mage.
  • Huvudet faller bakåt om det inte stöds.
  • Håller händerna hårt knutna.

Syn

  • Kan fokusera på ett föremål som är på 20-30 cm avstånd.
  • Föredrar svartvita bilder och bilder med hög kontrast framför färgbilder och bilder med låg kontrast.
  • Föredrar synen av ett ansikte framför något annat.

Hörsel

  • Hörseln är fullt utvecklad.
  • Kan identifiera flera röster och andra ljud.
  • Det kan hända att barnet vänder sig mot ljud som det känner igen.

Smak och känsel

  • Föredrar söta lukter framför bittra och sura lukter.
  • Kan identifiera lukten av mammas mjölk.
  • Tycker inte om ryckiga eller hårdhänta rörelser.

Bebisutveckling 0-2 månder

Ella, ca 6 timmar gammal ♥
 

Sinnen och känslor

Lukt- och smaksinnet

Ett nyfött barn reagerar på lukter och smaker. Barn lär sig snabbt känna igen sin förälders lukt. Doften av bröstmjölk kan få barnet att söka sig till bröstvårtan. Barnet föredrar söta, milda dofter och smaker framför bittra och starka.
Smakämnen från mat som mamman ätit under graviditeten, kan barnet sedan känna igen i bröstmjölken.

När man ammar ska man helst undvika stark mat b.l.a. för att det kan göra att barnen får ont i magen. Med Belle så kunde jag äta vadsomhelst, jag märkte aldrig av att hon reagerade på maten jag åt. Så nu med Ella har jag agerat likadant. Ella har inte reagerat annorlunda, vad jag märkt. Man får pröva sig fram, helt enkelt. Mina barn har haft tur med magen.

Känsel

Barns känslighet för beröring utvecklas tidigt. Att vara nära, hud mot hud och bli smekt är viktigt för barnet, som har ett stort behov av kontakt och trygghet genom närhet.

Ett nyfött barn känner värme, kyla och smärta. Små barn känner ofta mer smärta än större barn. Däremot kan ett barn i samband med födseln ha en viss naturlig smärtlindring från endorfiner, kroppens eget morfin, som bildas i barnets kropp under förlossningen.

Hörseln

De flesta barn uppfattar ljud bra redan vid födseln. Mot slutet av den första månaden brukar hörseln vara fullt utvecklad. Barnet kan skilja mellan olika slags ljud och reagerar annorlunda på mänskligt tal än på till exempel buller. Nyfödda verkar föredra ljusa röster framför mörka. Många vuxna talar också omedvetet med en ljusare stämma när de umgås med små barn.

Spädbarn reagerar ofta på skarpa och plötsliga ljud, och lugnas av rytmiska och harmoniska toner.

Jag har ofta tänkt på alla de höga ljud och tjut som Ella fått utstå, både när hon låg i magen och nu. Belle är ju inte precis tyst. Högljuda lekar, buller och skrammel har Ella fått höra väldigt, väldigt mycket. Med Belle så var man så tyst och försiktig, men lilla Ella har haft en livlig storasyster omkring sig hela tiden. Jag tror inte att hon har märkt av det negativt, utan hon är så van vid det. Hon har blivit härdad, helt enkelt. Man kan inte tassa runt Ella, som man gjorde med Belle, det går inte. Och det är ju bra, för är man för tyst runt barnen så kan de bli jättelättväckta.

Synen

De första timmarna efter födseln är barnet ofta vaket och piggt. Barnet har mycket adrenalin i kroppen efter förlossningen och pupillerna är vidgade. Det gör att man kan få en stark känsla av ögonkontakt.

Nyfödda barn är närsynta och ser suddigt. De tycker om att titta på ansikten, speciellt ögon och mun. Synskärpan är som bäst på ungefär 20 centimeters avstånd. Det är ungefär samma avstånd som mellan ens eget ansikte och barnets, när man håller det i famnen.

Eftersom barnet ser suddigt, föredrar det att se på mönster med skarpa kontraster och på saker som rör sig ofta. En nyfött barn tittar under längre tid på ansikten än på andra saker. Barnet brukar kunna fixera blicken en kort stund vid något som lyser, till exempel en lampa, men blicken är vanligen ganska ostadig. Efterhand kan de flesta barn följa ett föremål med stadigare blick och ge ögonkontakt.

Jag har upplevt att jag har fått ögonkontakt direkt med Ella. Med Belle tog det någon vecka innan man tyckte man fick ögonkontakt. Men Ella har haft en sån pigg blick. Det har de sagt mycket på BVC också, så det har nog stämt. Ella log första gången när hon var ca 4 veckor. Helt underbart. Hon hade lett förr, när hon låg och sov. Då var det säkert lite bubblor i magen som kittlades. Men hon log 'på riktigt' när hon bara var några veckor. Hon har även börjar gurgla och göra ljud ifrån sig nu. Hon har börjat med att försöka säga 'Rrrr' nu. Riktigt rullar med tungan, låter hur sött som helst! Hon ler jättestort man talar tillabak till henne eller härmar hennes ljud :)


Ella, några timmar gammal


Ella, 6 veckor. Skrattutbildad sedan länge :)♥

Känslor

Närhet, trygghet och kontakt är viktigt för att ett litet barn ska må bra. Positiva upplevelser i samspel med omgivningen gör att barnet lär sig känna trygghet och tillit.

Rädsla och fruktan är känslor som nyfödda barn tidigt kan både känna och visa. Barnet kan till exempel reagera med förvånad min eller gråt vid plötsliga ljud eller om någon hastigt närmar sig ansiktet.

Det märkar man tydligt, att bara av att ta upp Ella när hon gråter eller gnäller, så lugnas hon direkt. Men så är det ju med alla, närhet är trygghet.


Zoran & Ella på BB ♥


Gnälliga middagar..

Vad ska man göra med barn som äter för dåligt? Ska man tjata & gnata och ha bråk och gråt vid varje måltid? Eller ska man låta dem va?
Jag vill ju givetvis att Belle ska äta så mycket som möjligt, men samtidigt så vill jag inte göra våra måltider tillsammans som något negativt laddat eller tråkigt. Familjemiddagar är viktiga. Jag vill så gärna att vi sitter ihop och kan prata.
Så jag har faktiskt slutat bråka med henne om maten. Det tog så mycket energi, från både mig & Zoran att ständigt tjata och försöker få henne att äta. Och vet ni? Hon äter inte mindre för att tjatet slutat, utan det är samma.
Så allt tjat och tjafs får ju ändå inte henne att äta mer, så nu har vi slopat det. Eller ja, lite tjafs kan det ju bli ändå, om hon busar vid matbordet eller springer iväg när det är matdags. Det brukar hon göra jämt.. Men det ska vi nog få bukt på också, iallafall en del av det ^^ Hon är inte ens 3 år gammal, så lite bus ska det ju va. 
 
Istället på att koncentrera sig på maten, så brukar det läggas mycket energi på vilket gosedjur som ska få sitta med. När hon väl satt sig med t.ex. Gosen, så ändrar hon sig och ska ner igen från stolen och ha med sig Mimmi istället, eller kanske vovven eller Rufus.. Ja, ni fattar. Hon har måånga gosedjur, så det kan bli många byten -.- Och det försöker vi få bukt på nu.
 
Tjurig Belle..
Igår så var det också lite meckigt att få henne att äta. Hon var väldigt trött, men när hon då har satt sig så gnällde hon och tjöt att hon inte ville ha mat. Jag försökte prata med henne, få henne att iallafall smaka. Men hon satt iallafall stilla, och efter kanske 20 minuter av gnäll (att jag inte blev tokig är en bra fråga..) så tjöt hon plötsligt att hon VILLE mat ha ^^ Fortfarande lika tjurig och gnällig, fast med ett annat ställningstagande i matfrågan ;]
 
Sedan åt hon en liten köttbit, tyckte om det men så hörde hon TV:n från vardagsrummet.. Jag hade glömt att stänga av filmen, så när hon hörde det så sprang hon dit för att titta. Åå, vad jag blev sur på mig själv -.- När jag försökte få henne att sätta sig igen, så blev det samma tjut och gnäll som förut.. Herregud, tänkte jag. Men jag försökte ignorera hennes gnäll, utan förklarade bara att hon fick äta först.
Efter 10 minuter med att tjura vid matbordet, började hon äta. Och hon åt banne mig upp hela portionen!
Vad glad jag blev :)
 

Köttgryta med ris & sallad. Belle verkade gilla det :) Roligt!

 

Mamma & Belle




Finbesök utav Josefin, Amber & Elina :)

Hej!
Jag & tjejerna har precis haft besök utav Josefin & hennes två döttrar, Amber & Elina. Amber är ett år äldre än Belle, alltså 4 år och Elina är bara några veckor äldre än Ella. Det var ett jättetrevligt besök. Jag & Belle hade bakat en hallon&blåbärskaka till fikat. Kakan såg dock lite knepig ut, blåbären på toppen gjorde så att den nästan såg mörk & bränd ut.. Men Belle & Amber gillade den, så det var ju roligt :)
Jag har aldrig träffat Josefin förut, utan jag hade gjort ett inlägg på FB, i Föräldragruppen, om att vi sökte lekkompisasr idag, som Josefin hade nappat på. Så de kom över på fika & lek en stund nu på eftermiddagen.
 
Så här sitter jag, efter att ha gjort diskat upp efter fikat och satt på en film till Bellis, och skriver av mig lite. Dock så ska jag snart ta och förbereda kvällsmaten. Det blir en köttgryta med mango chutney och ris & sallad till det. Blir nog gott! Jag ska även ta och bada flickorna ikväll.
Vi har faktiskt inte varit ute någonting idag.. Inte bra. Det hade varit skönt med en liten promenix, faktiskt.
Ja, då får jag väl se till att sätta igång med middagen dådå! Om vi ska hinna komma ut en liten stund innan läggdags :)
 
Egobild.. Tja, varför inte? -.-
 
 
 

Lufttorka en ständigt kissande bebis = många handdukar!

Shit, klockan är ju redan 11.00.. och jag har precis bara hunnit med att göra frukost till mig & Bellis och sedan diskat undan -.- Nu sover lilla Ella, men inte speciellt djupt. Hon skruvar mycket på sig här i ligginsatsen. Jag ska ta upp henne och lägga henne i sin säng. Tillsammans med frottéduk och massa handdukar. Hon har fått svamp i underlivet, stackarn. Jag minns att även Belle hade det, men hon var något större, runt 9 månader. Men det har Ella även fått. Hon är så röd, så röd. Det ser hemskt ut. Jag har köpt en salva mot detta, men förutom salvan skulle hon lufta så mycket som möjligt. Så jag försöker ha henne utan blöja så mycket som möjligt. Men dessa småttingar kissar ju precis hela tiden, så det blir många byten av handdukar.. ^^
 
Hoppas hon blir bättre nu inom kort, annars tar vi en sväng upp till BVC så de får titta på henne.
 
 

Slappeonsdag!

Idag ska det slappas och drickas te här hemma. Zoran är ledig ifrån jobbet idag. Mysigt.
Jag är genomförkyld, som igår. Men mycket piggare, så det går la åt rätt håll. Dock bara för min egen del.. Ella har fått hosta och är snuvig. Lilla tjejen! Alldeles för liten för att bli sjuk ju.. Bara 2 månader gammal ♥ Hoppas det går över snabbt för henne, stumpa lumpa.
 
Jag har varit duktig de senaste dagarna, ska ni veta. Jag har fått iordning i tvättstugan nu, med garderoben. Pappa och Zoran monterade upp alltihop i söndags och jag har fixat med kläderna och förvaring därinne. Har lite kvar att göra, men det stora sakerna är nu uppe och iordning :)
Därefter har jag rensat ut i vårt förråd under trappan. Där hade vi verkligen bara slängt in saker och man hittade absolut ingenting. Så jag drog ut ALLT, sorterade upp i lådor och sedan in igen. Ställde ut det som skulle vara i uteförrådet och så slängde jag en massa också. Det tog sin lilla tid.. Och när sakerna var på plats, var det dags att sortera ut alla våra papper! Jag hade öst i en massa viktiga papper i ett hemarkiv. Detta sorterade jag upp och la i olika plastmappar. Satt och märkte alla mapparna; en till Ella, till Belle och till lönelappar, F-kassan, A-kassan, Försäkring, Huset, Bilen osv. Det tog också sin lilla tid, ska jag säga! När det var klart så tog jag mig an städskåpet samt skafferiet i köket. Pust.. Men nu fan är det ordning! Bra att ha ett litet hum om vad man har i sina förråd och skåp, faktiskt ^^ Igår fick jag även städat hela huset, med stor hjälp av G-mormor Lena! Tack, mommo! ♥
 
Så idag är det bara att ta det lugnt och koncentrera sig på att bli frisk :) och för Zorans del får han väl koncentrera sig på att INTE bli sjuk. Belle är på dagis, så hon får leka av sig och träffa kompisarna där. Jag kom inte iväg med henne igår ju. Hade dåligt samvete för det, för hon behöver ju stimulans. En hängig mamma kan inte ge det hemma, tyvärr. Jaja, nog tjatat om städning etc. Tråkigt blogg det börjar bli -.- Nu ska jag gå och sätta mig jämte Zoran i soffan och gosa lite. Ella sussar gott i barnvagnsinsatsen nu och sover bort förkylningen, förhoppningsivs. Skriver senare!
 


En glad Belle med lillasyster i famnen :)♥
 
 
 
 
 
 

Slappeonsdag!




Inte skrika, bara vara glada!


Då var det min tur att bli sjuk.. Vaknade med feber, huvudvärk och känner mig hängig som f*n. Belle kom inte iväg till dagis imorse. Jag orkade helt enkelt inte. Det hade nog inte ens spelat någon roll om jag hade haft bil, jag kom knappt ur sängen. Belle är frisk ifrån det värsta, om man säger så. Men näsan rinner och humöret är INTE på topp. Inte roligt just nu, när huvudvärken nästan har kål på mig. Hon har gnällt över nästintill allt imorse.. Usch. Och om hon har gnällt över allt, så har jag säkert skällt på henne över allt också. Svårt att lägga band på sig när man mår dåligt. Gnäll leder till skäll, som leder till mer gnäll som leder till mer skäll osv. Ja, en jäkla ond cirkel. Nu har vi blivit sams iallafall. Hon lugnade sig och ville sitta i knäet. Då kom vi överens att varken Belle eller mamma ska skrika något mer. Vi ska vara glada istället :)♥ 
 

inte roligt med tandborstningen..

Vad min man är duktig på att laga mat! Han gjorde en jättegod gulasch-soppa till middag ikväll. Vilken duktig karl jag har :) Nu är han uppe med Belle och kämpar med tandborstningen. Den ungen gillar INTE att borsta tänderna.. Det kan bli en riktig kamp att få henne att göra som man säger. Det är precis vad som försiggår däruppe, hör jag.. Stackars Zoran. Det är bums i säng för hennes del sen. Klockan är mycket och det var läggdags för längesen.
Minstingen sover i sin barnvagn. Gud, vad länge Ella var vaken innan idag. Vi åkte till Maxi runt kl. 4 för att handla och hon var vaken från att vi åkte hemifrån till att vi kom hem, ca halv 6. Därefter höll hon sig uppe ändå tills alldeles nyss, hon somnade väl tjugo i 9. Supertrött, och det förstår jag. Min lilla älskling ♥
 
Under middagen övade vi på kroatiska ^^ Försökte lära mig några enstaka ord. Jag hoppas att jag lär mig snart. Det hade varit roligt att kunna språket, iallafall lite. Men så man hänger med. Just nu, trots våra 5 år tillsammans, kan jag i princip ingenting... Men det ska bli ändring på det. Jag vill verkligen lära mig. Det börjar bli dags nu, efter alla våra år ihop.!

Fixarlördag!

Lördagen inleddes med en jättelåååång sovmorgon. Belle väckte oss runt kl. 8.30. Låg och tjabbade i hopp om att få upp sin mamma & pappa, men utan resultat. Men efter en liten stund fick jag Zoran att gå upp med henne. Han tog kudde och täcke och gick ner med Belle till soffan. Satte igång Toy Story på TV:n och somnade om i soffan. Jag & Ella fick sova vidare upp i stora sängen. Så mysigt :)
Runt halv 10 vaknade jag och minstingen. Gick upp, klädde på mig. Bytte blöja och kläder på Ella. Belle kom också upp, så hon fick byta om hon med. Sedan gick vi ner till Zoran som fortfarande sov gott i soffan. Invirad i Belles ljusrosa Hello Kitty-täcke ^^ Såg jättesött ut :)
Belle gjorde kanonkulan rakt ner på sin stackars pappa. Kanske lite brutalt, men en bra väckningteknik ^^
 
Zoran & Belle körde ner och köpte frallor, medan jag & minstingen gjorde iordning frukost. Ella kommer bli en bra kock, tror jag! Så mycket som jag har lagat mat med henne på armen, hon borde ju snappa upp något om matlagning ;]
Efter frukosten så började Zoran med att plocka in all ved in i uteförrådet. Veden låg utanför förr, men nu börjar det bli lite väl kallt. Sedan ska han klippa gräset. Belle är ute med honom just nu. Hon ville följa med sin pappa ut, såklart :)  Belle är fortfarande lite krasslig, men det börjar bli bättre. Febern är nästan borta, men näsan rinner konstant. Stackarn!
Jag sitter med Ella i knäet och skall strax börja rensa lite i mitt ena skafferi. Det är grejer överallt, tänkte göra lite ordning bland lådorna. Det blir en fixardag :) Skönt!
 
 
 

Fredag!

Belle har inte haft en lätt dag, stackarn. Hon ville gå ut en stund i eftermiddags, ville gunga på lekplatsen. Så vi klädde på oss och gick ut. Efter 10 minuter sa hon "Mamma, jag är inte ba. Jag vill gå hem". Det är inte vanligt att hon självmant vill gå hem ifrån lekplatsen, ska ni veta. På vägen tillbaka hem så lyckades jag övertala henne att när vi kommer hem så måste hon ta sin medicin. Det gick hon med på, och efter att hon fick lite Iprem i sig, så blev hon betydligt piggare. Precis lagom till när hennes pappa kom hem. Skönt.
Hon & Zoran åkte sedan iväg och köpte pizza. Jag hade inte alls kommit någonvart med kvällsmaten, så det blev hämtmat..
 
Efter maten badade jag flickorna. När de var rena & i pyjamasen så hoppade jag i träningsbyxor och skor och sprang en liten runda. Faktiskt, så gjorde jag det! En väldigt kort runda, men jag stannade inte utan sprang på. Det kändes jätteskönt! Det kanske jag inte kommer att säga imorgon, iofs ^^
När jag kom hem så låg Zoran och flickorna och tittade på film.. igen -.- Jag tog en låång dusch och nu sitter jag med fossingarna i ett fotbad och har ett glas vin på bordet. Så gött!
Belle sover uppe i sin säng och Ella jämte mig i soffan. Zoran har Andri hos sig just nu. De står ute och snackar. Killsnack, antar jag eftersom jag inte får vara med ^^
Ska strax gå och lägga mig. Godnatt!

Medicin- och matvägran....

Belle vill hjälpa till att blogga ^^ Hon sitter i mitt knä just nu och vill titta på. Kommer det in någon felstavning med extra bokstäver lite här & där i inlägget, så vet ni varför!
Hon känns fortfarande varm.. Men medicin vill hon inte ha. Hon som själv tjatade efter 'mammacin' för någon dag sedan tvärvägrar nu att ta sin medicin nu. Inte ens den goda medicinen..
Hon vill inte äta någonting och hon har knappt druckit någon välling heller. Usch, det är jobbigt när hon är sjuk. Den lilla tösen är så liten från början och när hon då matvägrar så blir man nervös på henne. Lilla tjejen ♥
 
Letade efter kläder på internet till tjejerna, men jag hittade inte så mycket. Jag vill åka till Väla och leta efter höstkläder. Belle behöver en höstjacka, halsdukar, vantar & mössa samt ett par nya stövlar. Ella behöver en overall. Jag ska leta bland Belles gamla kläder, om det finns en overall som passar.
Sedan har vi alla kläder som jag själv behöver.. Skor, jacka, koftor, tjocktröjor samt byxor. Ja, en hel ny garderob ungefär. Nu vaknar Ella från sin förmiddagsvila hör jag. Vi får sätta på en film till Bellis och så blir det mys i soffan. Framför tecknat.... Menmen ;]
Sedan får jag kämpa med att få i Belle medicin och lite mat.
En glad Belle som fick följa med mig och köpa frallor till frukosten förra helgen. Imorgon ska vi också promenera och köpa frallor, till vår mysiga lördagsfrukost :) ♥

Projekt Äggkartongstulpaner avklarat :)

Nu var tanken att jag skulle fylla en hel vas med dessa egengjorda blommorna och sätta uppe på Belles rum, men hon hade bara ork för att göra dessa 3. Vi får fortsätta en annan dag. Kanske kan ha en pysseldag tillsammans med Therese & Nellie när de kommer hem från Kroatien, det hade varit skoj :)
 
Här är iallafall våra blommor från gårdagen :)
 


Allt som behövs är en äggkartong, målarfärg och sugrör :)  Väldigt skoj!

Nya jobbtider för Zoran

Jag tänker inte inleda ännu ett inlägg med att beklaga mig över att vara trött ^^ Även om så är fallet, så får jag nog ta och komma på roligare inledningar ;] 
Jag sitter i soffan med Ella och Belle på var sida om mig. Belle sitter med vällingflaska i hand och tittar på 'Lillefot' på Tv:n och Ella ligger och sprallar med armar & ben. Alla har vi fortfarande pyjamas på oss, en riktig slappemorgon. Och det är fredag, kom jag nyss på! Vad skönt med helg! Långhelg, dessutom. För Zoran börjar sitt nya arbetsschema i nästa vecka och då är han ledig på måndagen. Måndag samt onsdag, tror jag det var.
Han jobbar 3 dagar, ledig 2 från och med nästa vecka. Men han jobbar fortfarande heltid, så det innebär ju att de dagar han väl jobbar så börjar han välidgt tidigt och kommer hem väldigt sent. De dagar kommer han nog hem när barnen sover och ibland kanske t.om. jag.
Trots att han jobbar så långa pass, så ser han framemot det ändå, har han sagt. Men det kommer nog kännas lite mer för mig de dagar han jobbar. Numera så får jag ju avlastning med barnen när han kommer. Jag kan ta en dusch ifred eller sätta mig ute i lugn och ro en liten stund. Men det får jag väl ta igen då han är hemma, helt enkelt :) Ska bli roligt att få ha honom hemma mer ♥

Webcambild.. i brist på annat ^^


Ska bli gott med middag!

Schnitzel, kokt potatis, brunsås med kokta morötter & ärtor. Låter väl gott? :)

Ella :) ♥

 
 
 

Borde skaffa en kaffemaskin.. sugen på kaffelatte!!


Promenix till ankorna

Jag och tjejerna kom hem för en timme sedan. Det blev en promenad ner till ankorna, samt en sväng inom Ica. Behövde köpa välling till Bellis. Belle var pigg och hon skulle gå själv för det mesta. När vi då kom till ankorna så flockades dem runt oss och nästintill åt ur händerna. Belle var överlycklig :) Hon vill ju alltid försöka klappa ankorna, dock aldrig lyckats. Så när de vågar sig så nära att de äter ur händerna, så är Belle happy :)
 
Vi gick hemifrån halv 2 och kom hem runt kl. 3, så det blev en lång promenix. Skönt! Jag försökte tjata på Belle att stå på ståbrädan hela vägen ner till ankorna, så jag kunde gå raskt. Men hon vägrade. Sedan när då vi skulle gå hem, så ville Belle äntligen stå på ståbrädan. Men då är det ju uppförsbacke som gäller största delen av vägen hem. När jag då gick, flämtandes och pustandes, och puttade på vagnen, så hade jag inte tjatat upp Belle på brädan om hon ville gå själv ^^ Men det ville hon ju såklart inte.. Det var ju uppförsbacke, hallå! :]
 
 
Belle var riktigt, riktigt trött när vi kom hem. Försökte få henne att äta lite, men hon ville bara ha välling. Nu ligger hon i soffan och tittar på film. Hon ropade förut;
- Mamma, jag är inte ba..
- Nej, jag vet. Du är snart frisk!
- Jag måste ta pempen, mamma.
- Va?
- Pempen!
Sedan föll poletten ner, TEMPEN :) Söta unge ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äggkartongstulpaner :)


Ella vaknar närsomhelst, men ska se om jag hinner skriva lite ändå. Försökte precis med att pyssla lite med Bellisen, men den pysselstunden varande i ca 10 minuter, sedan orkade hon inte längre. Nu titar hon på Toy Story på TV:n. Jag försökte göra äggkartongstulpaner med Belle ^^ Men det gick som sagt inte så bra. Jag har sparat de halvfärdiga 'tulpanerna'. Hoppas att hon orkar fullfölja projektet lite senare :)
 
Jag har tagit en dusch, gjort mig & Bellis iordning. Nu är det bara Ella som ska bytas på samt ta på nya kläder, sedan är vi redo för äventyr. Ingen aning om vad vi ska hitta på, dock... Hade velat komma hemifrån idag, men Bellisen är sjuk och hon käns välidgt hängig idag. Vi har en massa bröd i skafferiet som snart blir gammalt. Kanske borde promenera och mata ankorna! Låter ju faktiskt mysigt :) Plus, så får jag min promenad. Då hade jag blivit lycklig :)
 
 
 
 
 
 

Belle sjuk, mamma trött, pappa sugen på hus.....

Usch, det blev ingen bra start på denna dagen för mig.. Vi vaknde visserligen en och en halvtimme senare än normalt, men eftersom stackars Belle haft ganska hög feber och mycket hosta inatt, så är jag TRÖTT.
Ringde Zoran direkt när jag vaknade för att höra så han fick ordentligt med sömn inatt. "Jaja, jag fick sova. Ingen fara med mig" fick jag som svar. Sedan kom jag ju på.. Killen sover som en stock om nätterna och är jäkligt svårväckt, klart han fått sin sömn ^^ Själv har jag vaknat vid varenda hostning och jag gick upp mitt i natten för att göra välling och hämta 'mammacin' och juice till Bellisen. Sedan tog det sin lilla stund att få Belle att få i sig sin hostmedicin. Hon vill bara ha den 'goda' medicinen :) 
Men till slut så tog hon skeden med hostmedicinen. Hon är inte ens 3 år gammal, men fan vad duktig tjej jag har! Jag blir så stolt över henne. Hon fick dricka lite äpplejuice samt välling efteråt, sedan somnade hon om. Jag har legat ihoptryckt mellan Belle och Ella inatt, så det har varit en lite jobbig natt. Ella har dock sovit jättebra, så henne har jag knappt märkt av alls. Hon vaknade för snutt 2 gånger, bara! Hon tog igen det imorse, ville äta från bägge brösten, så det blev en lååång ammning :)
 
Jag la Ella i barnvagnen och vyssade henne lite medan jag försökte ta fram frukosten till mig & Belle. Ella gnällde ganska rejält, men Belle tjatade att hon var hungrig, så det var bara att fortsätta göra iordning frukost till oss. Sedan ringde Zoran och pratade om att ett hus som vi kollat på för ett tag sedan, hade sänkt priset på utgångspriset ganska rejält och han var 'sugen' på det huset. Puuuust.....
Jag är så trött på allt som har med husvisningar eller ens snacket om detta just nu. Så fort vi flyttade hit, vilket var i mitten av mars, så började Zoran prata om att ha ett eget hus. Jag förstår det, absolut. Men vi har inte mycket pengar. Jag tjänar ingenting, så han är ensamförsörjare av vår familj. Det är kämpigt! Ett husköp plus på allt, det är för mycket. Anser jag... Men det som betyder mer för mig än ekonomin, är att jag vill bara landa någonstans. Vi flyttade hit när jag väntade Ella och detta hus är helt perfekt för oss, egentligen. Precis så stort som vi behöver det, med stor, fin trädgård och jag har nära till dagis, BVC och ICA & Hemköp. Det är helt perfekt. Jag vill bara landa någonstans, få iordning, KOMMA HEM!
Åå, jag snäste av Zoran i telefonen, men jag orkar inte ens tänka på att flytta just nu.. Sedan visst, i framtiden om kanske 2-3 år så måste vi mer eller mindre flytta. När det börjar bli dags för Ella att få ett eget rum, då måste vi ju ha något större. Nej, jag orkar som sagt inte ens tänka tanken -.- 
 
Köket ser ut som ett bombnedslag. Kokte ägg till Belle, vilket betyder äggskal över hela golvet ^^ Skoj!
 
 
Nyvaken sjukling  ♥
 
 
 
 

Kaoset fortsätter ^^

Belle ville ha nappen och sova i soffan, sa hon för en halvtimme sedan. La henne i soffan och så somnade hon efter fem minuter. Hon behöver mycket sömn för att bli frisk. Ella däremot vill inte alls sova. Men trött är hon. Det är nog magen som spökar lite på henne. Hon pustar och stönar, så snart händer det väl något i blöjan ^^
Jag har försökt få iordning i tvättstugan, men det går inte riktigt som jag vill. Nu när Belle somnat, så vaknar istället Ella och vill inte ligga ner. Så jag har inte fått jättemycket gjort, tyvärr. Sedan är det så mycket grejer överallt att man bli matt endast av att stå därinne.
Jag har förr endast haft pyttelite klädförvaring, men i söndags så köpte min snälla pappa mer till mig. Det är Elfa, alltihop. Väldigt bra saker! Så nu har vi två stycken höga "ställningar" (?) med lådor, istället för en. Vilket ger oss en varsin, till mig och Zoran. Jag är jätteglad för det, då jag har haft hälften av alla mina kläder i en flyttlåda tidigare. Hur roligt är det att leta fram kläder på morgonen då, liksom?..
Pappa hjälpte mig även att köpa en klädstång, hatthylla samt två hyllor för skor. Detta skall vi också snart få upp, och då minsan blir det ordning och reda :) LÄNGTAR!
 
 
 
 

Mamma med Belle & Ella

En bild som Erica tog när vi var på Robert's och fikade. Så fort jag tog upp Ella ur vagnen, rusade Belle fram och skulle ge sin lillasyster en kram. En stooor kram :) ♥
 
 

Det kändes att man var uppe förlänge igårkväll när Belle ville väcka mig imorse...

Det var segt att komma upp. Men Belle var febrig, så det var bara att skynda upp och ge henne lite panodil. Belle verkade orolig om Ella också hade feber. Hon kände lillasyster på pannan och konstaterade att hon var jätte, jättevarm och att hon också behövde medicin. Så var ju inte riktigt fallet, men lilla Belle är mån om sin lillasyster.

Ella sov när vi gick upp och sover än uppe i stora sängen. Kikade till henne nyss, hon verkar sova gott :) Jag har precis tagit mig en kopp kaffe och Belle fick en flaska välling. Jag ska se om hon vill ha lite frukost om en stund, men tyvärr så brukar hennes aptit vara helt obefintlig när hon är dålig. Minsta lilla feber och så äter hon ingenting. Förutom vällingen då.. Vällingen kan hon dricka hur mycket som helst utav!
 
Jag har inte riktigt vaknat till liv ännu, känns det som. Jag har inte hunnit fundera ut vad vi kan hitta på idag. Vädret är jättetrist också.. Så länge vädret är tråkigt, blir det väl mys i soffan framför en film.
Men jag hoppas att det blir lite finare väder ute, så kanske vi kan gå en promenad. Behöver köpa välling till Belle, så det kanske vi kan promenera och inhandla. Och eventuellt handla inför middagen ikväll.
 
Nä, nu får jag väl ta och rycka upp mig! Dricka upp mitt kaffe och hoppa in i duschen. Kan ju vara ett bra sätt att komma igång på. Jag har lite roligt att göra idag med och det är att prova lite klänningar inför Ellas dop. Jag fick låna några fina klänningar utav Marina igår. Jag har ingenting alls hemma och om det är någon som har gott om klänningar i sin garderob så är det Marina :) Även så har jag fått en jättefin klänning av Gagi, som jag har att välja mellan. Vilka underbara och generösa svägerskor jag har. De tar hand om hopplösa mig :)
 
Belle kramar sin lillakusin Lukas :)
De lekte jättefint igår. Många pussar & kramar också ♥
 

Belle fortsatt febrig..

Stackars Belle som verkade vara helt frisk förut idag, bortsett ifrån morgondagens feber, har nu blivit sämre igen. Vi var hemma hos Zorans bror Lubbe och hans fru Marina och kusin Lukas förut ikväll. Då hade Belle varit feberfri hela dagen och känts väldigt pigg. Men direkt när vi skulle hem, så var hon gnällig och ömklig. När vi sedan kom hem sa hon "Jag känns inte ba, mamma. Måste ha mammacin.... den goda mammacinen" Haha, alltid den goda medicinen. Hon är riktigt noga med att påpeka det :)
Hon fick lite panodil och vällingen, sedan somnade hon. Sa innan hon skulle sova, att hon skulle vara bättre imorgon. Det lovade hon :) Söta unge ♥
Zoran somnade samtidigt som Belle. Utan ett ord, tack så mycket för den! Själv satt man nere med lillan i soffan. Väntade faktiskt att han skulle hålla mig sällskap iallafall en liten stund. Jag somnar när Ella somnar, så det kan variera ganska mycket på när jag somnar. Men nänä, han somnade ifrån mig. Fast stackarn ska upp kl. 5 imorgonbitti, så han kan gott behöva sin sömn.
 
Nu när man tittar på klockan så känner jag mig dum som fastnade framför 'Game of thrones' igen.. Måste ju sova.. har en massa att göra imorgon. Men den serien är så jävla bra! Vad jag älskar mest är språket i serien. Det ska ju utspelas för längesedan, på "riddartiden", om man nu kan säga så. Det är så vältaligt. Jag gillar gammalt sätt att tala. Idag är man så fåordig. Förr var språket mycket vackrare.
 
Jaja, nu är det dags att sova, banne mig. Jag är jättetrött..
Godnatt!
 
Ella somande i striekos (farbrors) famn innan ikväll :)
Söta tjockis ♥
 
 

Glitterdags ;)

Belle är en pigg sjukling, tack & lov. Hon har humöret uppe och det är skönt för henne.. (och för mig ^^) Panodilen drog ner febern också, det var bra. Nu målar hon. Eller tja, kladdar kanske beskriver det bättre?
Vi har målat in händerna och gjort handavtryck med vattenfärg och nu kletar hon runt glitter på massa olika papper. Varför inrikta sig på EN teckning, säg? Vi kör sex-sju stycken istället :)
 
Jag försöker styra upp alltihop. Säga att hon inte kan ha 3 liter vatten på pappret, exempelvis. För när Belle målar med vattenfärg, så är det betydligt mer vatten än färg på teckningarna >.< Hon glömmer ibland helt att doppa penslen i färgen, utan doppar endast i vattnet ^^ Sedan försöker jag förhindra att hon gör slut på glittret på en och samma gång, utan säga att hon ska ta lite åt gången. Men mina försök att få lite ordning på det hela, verkar ta död på det roliga för Belle. Hon säger "Jag vill inte måla mer nu, mamma" så fort jag säger någonting. Så nu är jag tyst och låter henne göra sitt. Att glittret tar slut lär hon märka så småningom ;] Hon är bara liten, det får man inte glömma!
 
Ella ligger i babysittern och är nog på väg att somna snart. Zoran är ledig idag, men han stack iväg för att handla på Willys. Han är så rastlös.. Visst, när han åker iväg och gör ärenden så är det ju jättebra. Men ibland känns det som att han inte har ro i kroppen att bara vara hemma. Det måste hända någonting hela tiden. Jag blir också rastlös om man inte gör någonting alls om dagarna, men jag kan absolut ta det lugnt och bara va ibland.
Han borde veta hur det är att vara jag ^^ Man kan vara hur rastlös som helst, men att bara komma iväg tar sin lilla tid. Det krävs tid och en rejäl mängd tålamod bara att komma hemifrån ibland. Det beror helt på hur Bellis, är hon pigg på att åka så går det fort. Är hon inte det.. så går det inte så fort ^^ Ella är enklare, då hon ännu inte har något att säga till om längre. Visst, det kan hända att direkt när man är färdiga för att packa in sig i bilen, så antingen bajsar hon eller kräker ner sig. Då får man ju börja om, liksom. Eller så kanske hon vill ha mat, då får man bara pausa upp allting och sätta sig och mata. Zoran har det lättare, det ska gudarna veta. Han kan bara kila iväg och har bara sig själv att tänka på. Nu menar jag inte att han inte hjälper till om vi ska iväg tillsammans, absolut inte. När vi är hemma ihop så delar vi på allt eller så tar vi varsin unge. Men det är ju lättare överlag för honom att sticka iväg. Han ammar ju inte ^^
Usch, vad jag vekar klaga! Nä, det var inte meningen. Nu ska jag förbereda lunchen :)
 

Mina tjejer <3


Säger du det, Belle :)

- Är du hungrig, Belle?
- Nä, det är jag inte alls.
- Är magen inte hungrig då? Vill magen ha lite frukost?
- Nä, magen vill inte det. Magen vill måla!!
 

Belle sjuk..

Vaknade av att Ella skruvade på sig och jag försökte ge henne bröstet för att somna om. När den lilla hade snuttat färdigt och somnat, så vaknade Belle. Hon kom till vår säng under natten, så hon sov jämte oss. Hon ville gå upp och lägga sig i soffan. Var jättegnällig och när jag vände mig bort från Ella och till henne istället, kändes hon jättevarm. "Nemen, har du feber, älskling?" sa jag och Belle kände sig på sin panna och svarade "Ja, mamma. Jag är jätte huk (sjuk). Jag vill sova soffan och få mammacin, mamma". Sedan tillade hon fort "Den goda mammacinen, mamma!" ^^
Hon tycker att Panodilen och Iprenen smakar gott, den flytande. Någon gång när hon var hostig fick hon en hostmedicin, som hon inte tyckte om. Så nu är hon noga att påpeka att hon bara vill ha den goda medicinen :)
 
Vi tog kudde och en gose, och nu sitter vi i soffan och tittar på Bolibompa. Hon hade 37,8 graders feber, stackarn. Zoran är ledig idag, så han & minstingen ligger kvar uppe i sängen. Jag fick ringa dagis och säga att hon var sjuk. Jag skulle höra av om om hur hon mått under dagen imorgon, för att se om hon kommer. Egentligen är det ju en feberfri dag som gäller att man varit sjuk, så vi får se.
 
Nä, nu gnäller Ella, hör jag! Hon vill också titta på Bolibompa, säkert :)
 
 
 

Inbjudningskorten från Extrafilm :)

Jag har inte fått mycket gjort idag.. tyvärr. Det blir till att fortstäda med plocket och städet när Belle kommit hem. Hade varit skönt att fått det gjort, men jag har fastnat med inbjudningskorten till Ellas dop. Letat upp adress på Hitta.se. Varit duktig och skrivit ner dem i min almenacka också, så jag har den nedskrivna. Ella har inte velat ligga i sittern idag, så det lilla jag har fått städat har varit med henne på armen. Så det blev lite sisådär idag. Men jag får la fortsätta imorgon. Då är Zoran hemma och kan ta Ella, det är ju bra :)
 
Jag ska snart stoppa ner Ella i vagnen och promenera och hämta Belle. Sitter och trycker i mig lite lunch nu. Kylskåpet är helt tomt, så det blev knäckebröd & yoghurt med musli som lunch. Men det är gott det! Hade ändå inte hunnit/orkat tillaga någonting.
 
Jag fick hem min beställning från Extrafilm, som sagt, och där var inbjudningskorten samt två lite större bilder som jag har satt upp på kylskåpet här hemma. Det är roligt med bilder. Jag ska snart skicka in en ny beställning bilder och den gången blir det stora framkallningar. Ska fylla alla de tavelramar vi inhandlade igår på IKEA :)
 
 
 
 
 

Jag älskar dig, Zoran ♥


Dags att sätta fart.

Gott med frukost..! Jag promenerar till dagis på tom mage, och på väg tillbaka var jag helt matt av hunger. Jag får nog dricka något iallafall innan jag sticker iväg. Nu har jag fått i mig en ostmacka och lite yoghurt med apelsin. Plus mitt kaffe, såklart. Klarar mig inte utan detta! Belle är på dagis. Gick jättebra att lämna. Jag fick en låång kram innan jag skulle gå :) Härliga lilla unge ♥
Ella somnade i vagnen på väg hem och sover än. Har tagit in vagnen så den står i hallen nu. Jag har så mycket att göra.. och så hoppas jag på att Josefin och hennes två barn kommer i eftermiddag också. Så jag får väl börja ta tag i detta nu! Men först en låång dusch, om lillan tillåter :)
 
Jag fick hem min beställning ifrån Extrafilm i fredags! Ska lägga upp bilder på det jag framkallade :) Blandannat inbjudningskorten till Ellas dop. Måste också fixas och postas idag!
Min vackra lilla tös ♥

Baddags med tjejerna :)

Lite bilder när jag badade flickorna häromdagen. Det är riktigt roligt att bada dem, speciellt när Belle vill hjälpa till att bada sin lillasyster. Tyvärr så har vi inget badkar.. Det är sjukt trist, för jag hade såå gärna velat ha just detta. Speciellt sedan när Ella kan sitta upp, så hade man kunnat bada dem ihop. Nu har jag endast en liten badbalja, som Belle snart är för stor för.. Häller i lite vatten med olja till Ella, sedan sitter Belle jämte mig och hjälper till att hälla vatten på Ellas fötter och ben. Hon vill hemskt gärna vara med och tvätta håret på lillasyster, men det går inte riktigt så bra. Stackars Ella får allt vatten i ansiktet och det gillar hon inte. Så Belle får tvätta fötterna istället :)
Ella tycker om att bada. Ligger helt stilla och har aldrig gnällt av att bli blöt. Man behöver inte ha någon tvål till Ella, utan det räcker med några droppar olja i badvattnet. Men jag har tagit lite babyshampoo i hennes hår någon gång. Annars säger man att bebisar inte behöver något sådant, men Ella har faktsikt väldigt mycket hår trots hon är så liten, så hon kan behöva en shamponering ibland ;]
När Ella är färdig lägger jag henne, invirad i en handduk i sin babysitter. Plus plastad frotté under henne, bebisar kissar verkligen hela, hela tiden! Sedan är det Belles tur. Av med kläderna, i med badskummet och när hela baljan är täckt utav skum, så hoppar Belle i.
 
 
 
 
När väl Belle är i badet och leker med sina leksaker, så har man all tid i världen för att göra Ella iordning.
Ella tycker inte om när man försöker tvätta hennes veck vid halsen. Många veck och de måste vara rena, annars blir det jättelätt irriterat. Under de två första veckorna var det väldigt irriterat mellan vecken på vissa ställen. Det var mitt fel, jag hade inte ordentlligt med koll. Ella kräktes ganska ofta. Hon kräktes inte mycket, men ofta. Och Belle kräktes kanske 5 gånger under hela hennes första år, så jag var inte alls van vid detta. Men eftersom hon kräker och det kanske kommer i vecken, så blir det mycket mer irriterat. Men nu håller jag koll!
Men hon gillar inte det ^^ Är ganska meckigt att få rent hennes veck, för hon kämpar med att hålla upp huvudet, så man inte kommer åt. Och då gnäller hon en hel del..
 
Eller så gnäller hon för att man fixat frillan på henne ^^
 
 
Belle gillar att sitta i badet och leka med sina 'kompisar'. Däremot att tvätta håret... Jag har försökt att få henne att titta upp i taket, så kommer inte vattnet i ögonen. Men det gillar hon inte. Så just nu står hon med en tvättlapp över ögonen när jag tvättar håret. Tvättlappen blir dyngblöt, men det spelar tydligen ingen roll. Hon vill förmodligen bara täcka ögonen med något.
Jag köpte ett balsamspray till Belle för någon månad sedan. Förr hade jag både shampoo och balsam till henne, men detta spray är jättebra. Man kan kammar ut håret lättare än innan och så går det fortare i badet med bara shampot.
Belle har duschtvå, shampoo, badskum och detta balsamspray med Spöket Laban & Labolina på :) Det tycker hon är roligt :)
 
 
Mammas lilla nakenfis :) min tjocka nakenfis ♥
 
 

Godmorgon! Strax på väg till dagis!

Godmorgon. Trodde jag skulle hinna sitta och skriva en massa nu innan dagis, men det verkar det inte bli. Det får bli ett snabbt inlägg istället.
Belle står jämte mig och äter knäckebröd vid soffbordet. Hon håller i sin gosekanin. Hon letade länge efter den när hon vaknade förut. Försökte få mig söka igenom hela hennes rum. Det har man dock inte tid med på morgonen, men som tur var så hittade hon den själv.
När kläderna var på och håret var uppsatt så fick hon gå ner och titta på Bolibompa. Jag går klädd i mjukisbyxor, men så får det bli. Jag ska ju promenera faktiskt ^^
 
Nej, nu ska jag upp och byta blöja på lillan. Sedan skall vi strax bege oss till dagis :)
Skriver senare!
 
 

Dags att sova..

Klockan är över elva och det börjar bli dags att gå och lägga sig. Ställer klockan på 6.00 imorgon. Det ser ut som kaos här hemma och det är lika bra att få det iordning innan vi åker till dagis. Det är strängt att komma hem och hemmet ser ut som kaos. Jag är trött som jag är efter den promenaden, ska jag säga ^^
 
Ska försöka städa imorgon också, medan Belle är på dagis. Sedan har man ju en massa roligt att plocka fram ur våra IKEA-påsar :) Blev en lyckad, och inte så farligt dyr, tripp till IKEA idag. Köpte lite småplock som vi behövde; lite förvaring och tavelramar m.m. Så det ska vi ju plocka fram imorgon :) Det är skoj, iallafall!
 
Nä, nu skruvar Ella på sig också. Det är dags att nana uppe i mysiga sängen nu.
Godnatt, allesammans :)
 
 

Dagisuppift "Ett sommarminne"

Bara jag i familjen som fortfarande är vaken. Belle somnade runt kl. 20 och Zoran tätt därefter :) Lilla Ella somnade nyss i famnen, men ligger nu jämte mig i soffan. Jag har glott på "Game of thrones" ^^ Började titta ihop med Zoran, men han övergav mig. Nu ligger jag lite före honom, för jag var bara tvungen att glo på ytterligare ett till avsnitt :)
Nu har jag gjort iordning Zorans mackor till jobbet imorgon. Kylskåpet är nästan helt tomt, så måste åka och handla imorgon. Imorgon är det dagis för Bellisen. Hoppas att det är okej väder imorgon, så vi slipper regn & rusk. Det hoppas man väl alltid, men lite extra när man promenerar till dagiset :]
Imorgon ska hon få ha med sin sommaruppgift "Ett sommarminne" till dagis. Uppgiften var att man skulle 'samla' ett sommarminne, ett som har med vatten att göra, i en PET-flaska. Hälla vatten i en flaska, med andra ord :) Och ta en bild på det.
Vi samlade ihop lite sand och snäckor från stranden i en flaska och så hängde jag på fotografierna på flaskan.
Man skulle skriva tillsammans med barnen om minnet. Jag försökte komunicera med Belle, så hon blev delaktig. Men det var lite svårt. Hon var inte alls intresserad ^^ Så jag skrev ihop lite saker om vad Belle tyckte var roligt med stranden. Att hon tyckte det var roligt att bygga sandslott.. samt att rasera dem. Och att hon gillade att skvätta ner oss andra med en massa vatten :)
 

Lugn lördag

Hej!
 
Jag sitter hemma hos mamma & pappa just nu. Lillebror Elliot har spelat match uppe på Söndrums IP, så jag & Ella har varit där och tittat. Jag lämnade av Zoran i stan runt 12.30 innan idag sedan åkte jag & lillan hit. Zoran är och seglat med jobbet. En liten firmafest. Han ringde nyss och sa att de hade jättetrevligt. Det var folk som badade och de hade någon liten båt som drogs bakom seglingsbåten. Själv hade han inte mått så bra. Blev ganska sjösjuk, berättade han. Men han lät ganska pigg ändå i telefon. De skulle fortsätta firmafesten på krogen, så jag & Ella blir nog kvar här i Söndrum tills han vill bli upphämtad. Vi har ju bara en bil, som sagt. Så jag får invänta Zoran ikväll. 
 
Belle är kvar hos Baba & Diddi, men jag ska nog åka och hämta henne snart. Ska bara få lite mat i magen. Blir en sen lunch nu. Imorse fick vi sovmorgon till 9.30. Hur skönt som helst! Eller tja.. mest för min del, iofs. Zoran var uppe inatt och körde Dannie, Therese & Nellie till Malmö. De ska på semester och skulle ta tåget till Kastrup därifrån. Så han var uppe några timmar inatt, stackarn. 
Blev en lugn frukost, med bara lilla Ella hemma. Kändes konstigt.. :) Brukar vara full rulle med Bellisen. Jag hann sakna henne så fort hon åkte iväg med bilen. Så nu börjar jag längta tills jag åker och hämtar henne. 
 
Efter frukosten åkte vi direkt till stan, där Zoran mötte upp jobbarkompisarna. Sedan körde jag till Söndrum, till mamma & pappa. Det blev en promenad upp till Söndrums IP. Jag hade packat med träningskläder & skor, så jag & mamma skulle kunna gå en sväng. Så det blev en promenix till och från matchen idag. Skönt. 
Dock så förlorade Astrio.. Fan då. De mötte Snöstorp och jag vet inte riktigt slutresultatet, men när jag lämnade matchen så stod det 0-4. Matchen var jämnare än resultatet, dock. Så Astrio gjorde ändå bra ifrån sig. 
 
Nä, nu hungrar jag snart ihjäl. Jag ska ta mig en macka sedan hämtar jag hem Belle :) 
 
 

RSS 2.0