Sitt ner och ät, skitunge!

Pust.. att det ska behöva bli gnäll & skrik varenda gång vi ska sätta oss ner och äta kvällsmat med vår lilla Belle.
Hon matvägrar och tramsar mest vid matbordet numera. Hon har ju alltid varit svår med att äta mat och kunnat matstrejka hela dagar ibland. Jag vet att jag pratade med min vän Tesse om just hur man ska få barnen att äta upp sin mat, i förra veckan. Hon berättade att hon har varit hårt mot Nellie och lärt henne att om hon inte äter upp sin lunch, så får hon inget mellanmål eller frukt tills middagen. Det fungerade bra för då lärde hon sig att äta ordentligt och om hon inte åt ordentligt på lunchen så hann hon bli hungrig tills middagen, då hon inte kunde mätta sig på frukt eller mellanmål. Så det fungerade jättebra för Tesse att göra så.
 
Så tänkte jag på hur vi själva har det hemma. Om jag också skulle vara hård med att dra in på mellanmålen om hon vägrat lunchen och inte låtit Belle mätta hungern på något annat än just middagen.
Men det är helt olika hemma hos oss. Belle äter inte middagen dåligt för att hon mättat sig på mellanmål eller annat. Hon äter dåligt jämt. Det kan gå vissa dagar då hon knappt äter frukost, lunch eller middag!
Det är precis som att tösen inte har några hungerkänslor. Vägrar hon lunchen, så frågar hon inte ens efter mellanmål - ingenting. Det är verkligen precis som att hon inte kan känna av hungern alls.
 
Men jag måste faktikst säga att frukosten har börjat ordna upp sig för oss. Hon äter faktiskt ordentligt (för att vara Belle, vill säga). Ett koktägg (dock bara äggvitan) med majonäs som hon doppar i och några tuggor macka med smör. Det är hennes frukost och hon har faktiskt ätit upp, typ allt, de senaste veckorna. Så jag antar att det är framsteg gällande matproblemet.
 
Däremot så är hon jäkla busig vid kvällsmaten. Vi brukar äta ganska direkt efter att Zoran kommit hem om kvällarna och det var längesen vi hade en lugn middag numera. Belle äter inte ordentligt, springer upp & ner från stolen - med ursäkter som att hon ska 'bara' ska hämta någon leksak eller dylikt. Har vi Ella vid matbordet, så lägger vi oftast några leksaker framför henne som hon ska underhålla sig med sålänge, och så fort hon tappar en sådan på golvet så ska Belle hämta den etc. Hon sitter inte stilla för fem öre.
 
Nu ska vi ta tag i detta ordentligt. Innan hotade vi med att hon skulle få gå upp på rummet om hon inte åt. Men det biter inte längre, då säger hon att hon vill upp -.-  Igår lät jag henne sitta kvar vid bordet. Vi hann äta upp och när vi inte orkade vänta på henne längre, så började jag duka av och diska. Men hon fick sitta kvar på stolen tills hon ätit upp.
Det fungerade, men Zoran var den som fick mata henne. Men efter ett tag så åt hon upp allt och det var med ganska god aptit, berättade Zoran. Men hon är dålig med att äta själv, tyvärr. Känns som att vi får vara lite mer konsekvent med just att hon ska äta själv..
 
Det är ganska strängt med att tjata på Belle med maten, men som sagt; gör vi inte det, så äter hon ingenting. Lilla sktunge! Ella kommer växa om henne på nolltid om hon inte börjar äta bättre! ^^
 
Skrämseltaktik 1: "Tjura riktigt ordentligt och bläng på mamma, så kanske jag kan skrämma bort henne".
 
 
Försök 2; "Charma mamma och pappa med söta leenden och gulliga kommentarer" ^^
 
 
 

PAPPA UPP I DAGEN

 
Kolla in busungen :) Jättenöjd över att ha fått tag på pappas snusdosa & hans playstationkontroll. Dessa två grejer är för övrigt hennes favoritleksaker. De och en PET-flaska med makaroner i..
Vem säger att man måste ha dyra leksaker till ungarna? Not me!

Endast tutte & vatten..

Belle strosar runt här hemma och pratar för sig själv. Hon leker med någon leksak och tjabbar & tjabbar. Jätteroligt att lyssna på henne :) Ella ligger jämte mig i soffan och kämpar med att ta sig fram. Lite svårt pga kudden & filten som jag har satt runt om henne. Hon har ju uppe i krypställning nu och det har hon varit någon vecka. Men att ta sig framåt har hon inte lyckats med ännu. Men det kommer nog närsomhelst, antar jag :) Min lilla skrutta!
 
Idag har febern mer eller mindre försvunnit. Jag har inte gett henne någon Panodil sedan inatt och hon känns piggare. Hon har dock inte ätit så mycket under de senaste dagarna. Vilket känns hemskt i mammahjärtat. Det är så jobbigt när barnen inte äter. Och Ella har aldrig matstrejkat förut heller, hon har ju alltid ätit så bra. Men hon har ju varit dålig, så det är inte så konstigt. Jag har gett henne tutten & vatten, då hon inte velat ha någon mat. Inte ens fruktpuré. Det är jäkla tur att jag inte slutat amma, det märkte jag nu.
 
Så de tankarna lägger jag på hyllan, hon får amma hur mycket hon vill. Iallafall ett litet tag till, hon är ju ändå 7 månader nu så snart blir det väl att sluta. Men förhoppningsvis sker det på Ellas villkor, såsom med Bellis. Med Belle slutade jag amma när hon började dricka välling. Perfekt. Då ville hon hellre ha det morgon & kväll och jag kunde sluta amma. Piece of cake! Men Ella har inte riktigt fått smak för vällingen än, tyvärr.. Men jag ska försöka lite mer. Just nu har jag en majsvälling till henne, men ska byta till havre och se om hon tycker om den bättre. Hoppas!
 
 

Välkomna hem!

Nu har vi äntligen fått hem mormor & morfar och Lena & Leif ifrån Gambia. Jag och töserna var hemma hos dem när de kom hem innan idag och det var härligt att få hem dem. De hade haft en jättehärlig resa förutom att pappa blivit magsjuk och inte kunnat äta på flera dagar och Lena hade trillat och slått sig. Stukning på en foten och det andra benet hade hon ont i knäet i också. Hon hade svårt att gå. Tur i outuren att det skedde sista kvällen och inte tidigare! Blir väl läkarbesök för deras del nu. Hoppas de blir bättre fort!
 
Belle var glad att få träffa mormor & morfar igen. Hon har ju saknat dem rejält. Sedan fick vi kika på semesterbilderna. De hade sett apor, krokodiler, ödlor och till & med flodhästar på sin resa! Jättehäftiga bilder!
Men de var väldigt trötta efter flygresan, nu är jag & töserna hemma igen, så att de kan vila lite.
 
Vi har haft en sotare här idag. De skulle besiktiga våra braskaminer samt gaspannan. Jag har inte sett någon lapp eller dylikt efter honom, men jag antar att allt är i sin ordning. Han kom precis när jag skulle iväg med flickorna, så jag hann inte prata speciellt mycket heller. Men det gick nog bra :)
 
På tal om braskaminen, så ska jag sätta igång en brasa nu. Så vi får det varmt & skönt :)
 
 
 
 
 
 

Överkänslig mot sköljmedel?

Jag har upptäckt att det kliar lite överallt på kroppen på mig. Har nog känt av det hela helgen, men det var inte förrän igår jag började inse att det är något som är på tok. Men vad?
 
Till slut kom jag på en lämplig förklaring. Sköljmedel..
Nu är det såhär att jag är sjukt bortskämd, då jag får hjälp med tvätten av både min mormor & svärmor. Vanligtsvis är det mest mormor som hjälper mig, då hon är här och hälsar på ganska ofta. Då brukar hon ta med sig tvätt & lämna. Vår tvättmaskin är ännu inte inkopplad och jag har ingen tvättstuga just nu.
Så jag har fått hjälpt med tvätten. Men nu är min mormor iväg i Gambia och under dessa två veckorna har min svärmor tagit hand om all tvätt åt mig. Förr var det kanske lite då & då.
Hon använder sköljmedel och jag tycker det är jättehärligt när kläderna är så mjuka & doftar gott. Men nu har jag börjat misstänka att jag inte egentligen tål det.
 
Jag har aldrig varit överkänslig mot olika tvättmedel eller så, men just sköljmedel är något som min mamma aldrig använt på ens kläder när jag bodde hemma, min mormor använder inte heller detta och inte jag själv. Så det känns som det enda tänkbara förklaringen till att hela kroppen kliar på mig! Det är jättejobbigt, faktiskt. Mest kliar det armarna, benen samt ryggen. Har vaknat på nätterna av att det kliat.
 
Men jag tänkte ju först att det handlade om att det pga rakning, för det började på benen. Men Zoran hade också märkt att det kliat på benen (haha, och han rakar inte benen ^^). Så nu får jag be svärmor att inte använda det längre och se om det blir bättre. Hoppas, hoppas!

Lillebror har blivit stor

Nu stack precis mannen iväg till jobbet. Han hade sovmorgon och börjar jobbet kl. 8 idag. För ovanlighetens skull! Så han fick tid att gosa med Belle innan han åkte till jobbet. Idag är det onsdag och egentligen ska Belle till dagis, men jag ska ringa och säga att hon stannar hemma idag. För idag så kommer ju mormor & morfar och Lena & Leif hem ifrån Gambia! De kommer runt 12.00 och då tänkte jag att vi skulle vara där och hälsa dem välkomna hem :)
 
Sedan tror jag att jag behöver åka dit en timme tidigare och hjälpa lillebror att göra lite snyggt. Och dammsuga & byta sängkläder, typ ^^ Lillebror är ju hopplös ;]  Nä, han har faktiskt mycket på schemat som det är. Jobbar 7-16 och har träning titt som tätt. Det är inte lätt. Jag tror att han har fått en liten inblick i vuxenlivet nu när mamma & pappa varit borta.
Det är inte bara jobbet som kan vara jobbigt om dagarna. Man har en massa hemma också. Du ska handla, laga mat och tvätta, plocka iordning och städa. Det är en hel del att göra. Tror att Elliot förstått att han har det ganska bra med att bo kvar hemma, faktiskt :)
 
Själv vet jag att jag längtade hemifrån som fan när jag var yngre. Nu var jag väl lite extrem, iofs. Flyttade hemifrån när jag var sexton år gammal. Eller hemifrån & hemifrån ^^ Zoran fick en lägenhet i Lena & Leifs hyreshus. En liten etta längst upp. Så vi flyttade hemifrån, hem till min mormor, typ. Men Elliot t.ex, har ju det jättebra faktiskt. Efter studenten så har han jobbat, fortfarande bott hemma och på så vis kunnat spara jättemycket. Eller jag hoppas att han har det iallafall! Han vill ju börja plugga till hösten och då är det bra med lite sparpengar! Det behövs alltid. Han är duktig, min lillebror!
 
Det är en ganska häftig känsla när man förstår att ens lillebror inte är så liten längre! Han är större än mig nu och han börjar bli vuxen. När han var liten så var han LITEN. Det var svårt att tro att han skulle växa till sig just då. Men nu.. han har blivit stor! Och om jag får säga det (och det får jag förståss) så har han blivit snygg! Jag har en väldigt stilig bror jag, ska jag säga :)
 
Hans kompisar också! Alltså.. blivit stora ^^ speciellt alla hans Astriokompisar, jag minns när de var pyttesmå och nu är de allihop längre och större än en själv. Känns märkligt!
En sak till ang. min fina lillebror, är att han är ROLIG! Han är faktiskt jätterolig. Väldigt underhållande ;) Lite som en clown, typ! Haha, nä nu var jag dum!
 
Nu är ju han inte bara en lillebror, utan även morbror! Och han är en jätteduktig morbror. Han tycker jättemycket om sina systerdöttrar och har fin hand om dem. Han lärde Belle en massa saker när hon var mindre. Typ som att säga "Awsome" och försökte även få till "Legendary" (stavning?) - ja, han lärde henne allt han kunde, med andra ord ;) Höhö ^^
 

BELLES RUM

 
Här har vi Belles rum. Det mesta är ju på plats. Det som är nytt är bokhyllorna, den på bild samt en smalare också. Men efter i förrgår har det skett några ändringar. Griffeltavlan i hörnet är nu borta och där står istället hennes vita bord och en TV på. Zorans kompis Andrea köpte en ny TV i förrgår och vi fick hans gamla! Jättesnällt, verkligen. Vi har velat skaffa en egen TV till Belle länge nu, men inte haft råd. Men nu så har hon en egen TV. Dock så är det tänkt att den ska stå i allrummet och inte på hennes rum. Men vi har ingen soffa eller något i allrummet ännu, så den får stå på hennes rum sålänge.
 
Till sommaren, eller till hennes födelsedag, vill jag att vi ska ställa in ett litet skrivbord i den hörnan. Ett litet skrivbord och en stol, en anslagstavla samt någon tavellist & lampa. Det är tanken. Hade varit roligt att göra det som en överaskning till Belle, så till hennes 4årsdag så hade det varit en fin present.
 
 
 
Lilla Ella fick vara med uppe på storasysters rum. Alltid lika skoj, för man får ju leka med Belles leksaker då :) Dock inget smått. Jag försöker printa in i huvudet på Belle om hur farligt det är att ge Ella små leksaker. Hon verkar förstå, men jag fortsätter med mitt eviga tjat för det är skitläskigt med Belles småplock när Ella är i närheten. Det enda läskiga och jobbiga med småsyskon, det är storlekarna på leksakerna hos de äldre barnen.
 
Iallafall, som ni ser så har vi 2 element på Belles rum. Ett framför den andra. Det är ett extra element som vi satt in på hennes rum, för vi har ju ingen centralvärme i huset. Vilket betyder att de element som sitter i huset inte ger någon värme.. alls.
 
Vi har även planer på att köpa en ny säng till Bellis. Hon börjar bli stor nu, så en ny, större säng hade behövts. Sedan så tänker vi mycket på när vi nattar Belle och kanske behöver lägga oss jämte henne. Får knappt plats i den lilla juniorsäng som hon har nu. Så till sommaren så vill vi skaffa en ny säng till henne. En vanlig enkelsäng.
 
Här har vi garderoberna. De är 2 stycken, rätt så rymliga garderober, där vi tänkte ha kläder i den ena och leksaker & annat i den andra. Man kan aldrig ha för mycket förvaringsutrymme!
 
Tyvärr så är inte garderoberna inredda, så det måste vi ta tag i snart. Att sätta upp en klädstång, några hyllor samt lite lådor. Sedan måste vi också ta ner dörrarna, slipa både lister & dörrarna och måla om dem. 
På bilden syns det ju tydligt att dörrarna har någon beige/gul färg. I verkligheten är det ännu värre, så det måste göras om. F O R T ! 
 
Sedan kom jag på förra veckan att jag borde flytta ut lite leksaker från Belles rum och ställa dem i Ellas rum istället. Som ex. spisen. Belle leker ytterst sällan med den. Plus så har jag en hel flyttkartong med låtsasmat, som vi inte ens packat upp sen flytten! Så jag tror att när Ella blir större, så får hon ta över matlagningen, helt enkelt. Samt hennes dockor. De leker hon inte med så mycket heller. De får nog lillasyster också ta över snart.
 
Skönt ändå, att vi har två töser. De kan ärva både kläder & leksaker av varandra. Praktiskt :)

Mer ro till lek, tack!

 
 
Jag får tyvärr erkänna att jag är dålig på att leka med Belle. Jag brukar försöka införa lek i det mesta som vi gör. Eller kanske inte lek, men jag försöker göra påklädning, frukost och andra sysslor roliga. Typ genom att busa lite med henne och skoja. Men att sitta uppe på hennes rum, t.e.x och verkligen bara leka med henne. All koncentration åt leken, är jag dålig på. Jag har märkt det på sistonde; jag har liksom ingen ro. Det finns alltid något som måste göras här hemma. Men häromdagen satte jag uppe på henne rum. Ella fick också vara med och leka. Då började vi med att leka med hennes gosedjurs hundar. Hon har 3 speciella hundar; Gosen, Rufus & Vovven. Och de lekte vi med. De jagade varandra och fick dricke lite te :)
 
När Ella inte ville sitta stilla längre, hade jag henne i knäet medan Belle började lek med sina leksaker. Hon har några troll (som Trolle på bilden) och små plastdjur och dockor samt hennes PetShops som hon leker mycket med. Då räckte det med att jag satt med henne, jag var inte med i själva leken utan tittade på och höll Ella.
Bara att sitta med henne och vara i samma rum, gör väldigt mycket. Belle tycker jättemycket om att få ha sällskap när hon leker.
 
Så det är någonting som jag måste bli mycket bättre på. Att ta mig tid att sitta ner och leka mer med Belle.

Willy:s för hela slanten!

När jag gick igenom vår ekonomi & utdrag ifrån januarimånaden, så upptäckte jag att vårt matkonto var ordentligt övertrasserat! Nu har vi inget riktigt konto, men vi hade lagt väldigt, väldigt mycket mer pengar på mat & handling än vad vår budget klarar. Hade dessutom behövt nalla på sparkontot för att klara oss. Vilket givetvis inte är bra. Inte bra alls! Men efter att jag gick igenom månadens kontoutdrag, så upptäckte jag att vi har småhandlat jättemycket här i Oskarström på ICA Nära. Det är inte mycket pengar åt gången, men alla småbelopp blir ju jäkligt mycket ändå. Och innan storhandlade vi på ICA Maxi också.
 
Men nu bestämde jag mig för att prova Willy:s denna månaden. Inget mer småhandlade, enda undantaget är väl frallor till helgen. Och eftersom vi bor en rätt bra bit ifrån Willy:s så blir det till att veckohandla där. Jag skriver upp ett matschema för veckan och handlar till just de maträtterna och ingenting mer. Vi handlade i lördags nu och ska alltså inte köpa någonting mer förrän i helgen, då vi storhandlar ännu en gång.
 
Jag hoppas på att vi kanske kan komma undan med 1000 - 1100 kr per storhandling, i snitt alltså. Vi har ju mycket dyra utgifter, som blöjor & annat, men jag hoppas att vi kan komma undan med ca 4000 - 4500 kr i månaden. Det hade varit helt fantastiskt om vi klarar det. Då har man mycket pengar över till annat. Jag tror vi har legat på 6000 kr/månaden förr, men då har vi inte veckohandlat och vi småhandlade mycket. Men förra månaden översteg vi t.om. det beloppet, så då blev jag lite oroad. Så nu kör vi på veckohandling, helt enkelt.
 
Anledningen till att jag valde Willy:s är väl att det ska vara lite billigare än Maxi och att det finns också på flygstaden, så jag behöver inte åka någon annanstans eller längre bort än vad jag gjorde förr. Jag har knappt handlat där alls förr, men det blir att testa det denna månaden.
 

Min älskade sjukling

 
Här har vi en utslagen liten Ella med feber & hosta. Min stackars älskling. Bli frisk nu, Ella!

Sällskap av Musse vid frukost

 
Musse fick sitta med vid frukosten innan imorse. Belle älskar verkligen den nallen! Sedan har jag fått äran att föra Musses talan. Så jag får sitta med och göra till rösten så Belle och Musse kan föra ett samtal :)
 
Nu har jag precis kommit hem igen efter att ha lämnat Belle på dagis. Som jag nämde i förra inlägget, så är det en fröjd att lämna Bellis på dagis då hon springer in och vill leka direkt. Någon gång när hon varit mycket trött, så har det varit gnäll och hon har inte velat släppa taget om mig. Men 98 % av gångerna så är det riktigt skoj att få komma tll dagis.
 
Det är inte så mycket seperationsångest över att lämna sin mamma som det är över att lämna lillsyster ^^ Ella överröstas utav pussar och kramar både när vi ska lämna Belle och hämta henne.
Idag fick även jag en puss OCH ett "jag älskar dig, mamma" innan jag åkte hem igen. Så jäkla underbart! ♥

Sjuk men fortfarande lika solig :)

Det var minst sagt strängt att kliva ur sängen idag.. Jag är ganska trött idag. Lilla Ella har inte mått bra under natten. Stackars liten! Jag fick gå upp med henne några gånger och vanka fram & tillbaka tills hon lugnat sig. Tur att hon tar tutten iallafall, annars hade jag varit helt slut idag. I förrgår ville hon inte ens ha tutten och då var hon väldigt svår att natta. Jag ger henne nästan alltid bröstet när hon ska somna, det är oftast ett mycket säkert kort.
 
Men det är så synd om henne. Febern är hög och hostan gör ont.. Plus att hon är dyngförkyld också.. Nu hoppas jag att det börjar gå åt rätt håll från o med idag och att det vänder nu och så hon blir frisk. Hon har inte ätit någonting under hela gårdagen. Ja, hon har druckit vatten och jag har ammat, annars ingenting. Inte ens fruktpuré ville hon ha..
 
Men Ella är verkligen min lilla solstråle. Trots feber & hosta så är hon samma glada & soliga unge. Hon tappar aldrig sitt goa humör. Hon skrattar och smilar lika mycket som vanligt. Min lilla kämpe ♥
 
Men Belle är fortfarande frisk, tack & lov. Så det blir dagis för henne idag igen. Det är så härligt att hon tycker så mycket om sitt dagis. Det är verkligen toppen. Jag lämnade henne igår och hon gick bara direkt in. Jag fick en vinkning ifrån fönstret som allra hastigast, sedan vände hon om och sprang iväg till kompisarna.
Och när jag skulle hämta henne, jo då kommer hon rusandes och hoppar upp i famnen på mig. Jag älskar det. Hon brukar ropa "Mamma! Mamma!" när hon ser mig och kommer springandes. Då värmer det i hjärtat. Min stora, duktiga tjej! Jag älskar dig så.
 
Igår så rensade jag ut i badrummet. Jag har några korgar med allt mitt smink och allt annat som jag behövde få iordning på. Jag har bara slängt ner allt i korgarna och hittade ingenting längre. Det hjälpte Belle mig med. Hon var jätteduktig. Ville måla naglarna, men det hann vi inte och när jag väl fått upp korgarna igen så glömdes nagellacket bort. Får se om hon vill idag efter dagis istället :)
 
Idag så ska som sagt Bellis till dagis och jag har tänkt att städa här hemma. Dammsuga & moppa hela huset. Det behövs nu, så får ta och göra det idag, helt enkelt. Zoran är normalt sett alltid hemma på tisdagar, men han är på jobbet idag.
Jag ska nämligen få ha honom hemma i lite mer än 2 veckor nu i februari. Han ska vara pappaledig. Det är mysigt att ha honom hemma, så jag är jätteglad. Och han jobbar så mycket, så han behöver verkligen lite semester. Så han tar ledigt från o med fredag, så han erbjöd sig att jobba idag istället.
 
Nä, nu är klockan 7 och nu ska jag upp och få upp Belle. Bolibompa börjar ju snart :) Hoppas att Ella sover vidare nu, så jag bara kan lägga ner henne sovandes i bilstolen när vi ska till dagis. Men hostan gör det svårt för henne att sova. Stackars älskling.
Aja, hoppas alla ni får en toppentisdag!
 
Mina älskade flickor. Mamma älskar er mest av allt!
 

Slappesöndag med sjukling

Minstingen sussar och jag & Bellisen sitter vid köksbordet. Jag vid datorn och Belle målar och käkar päron :) Ett päron som även blivit målat i regnbågens alla färger (närmare sagt 7 stycken olika fäger - vilket jag lärde mig igår ifrån frågespelet "Det borde du ju veta" ^^) Vi hade Hanna & Mattias hos oss igårkväll. Vi beställde pizza och spelade sällskapsspel. Jättetrevligt! Dock så var det ett allmänbildningsspel och alla de tankar jag hade om mig själv som allmänbildad, krossades ganska rejält efter en omgång av det spelet.. Fy, vad dålig jag var! >.<
 
Jag inväntar Zoran nu. Han har varit borta hela dagen. Stack iväg direkt efter frukost imorse för att hjälpa sin kompis Andrea med att köpa & frakta hem en TV som han köpt i Helsingborg idag. Och nu är han tillsammans med Drago och gör något ärende. Skulle åka hem så fort han var klar. Han har varit borta länge, så har hunnit sakna honom :)
 
Jag har haft en redig slappesöndag idag. Ella är ju sjuk, så jag har tagit hand om henne hela dagen. Inte kunnat göra så mycket annat. Hon har feber, hosta & är jättesnuvig. Min lilla stackare. Hemskt när de små är sjuka..
Jag hoppas att Belle klarar sig och slipper smittas. Hon har ju dagis imorgon och det vill hon ju inte missa :)
 
Men efter en dusch så piggnade jag till och nu ska jag strax sätta igång med kvällsmaten. Spagetti & köttfärssås står på menyn ikväll. Ska bli smaskens, som Belle brukar säga :)
 

Knubbis!

 

Älskling

 
 

Godmorgon onsdag!

 
Precis skickat iväg Zoran till jobbet och nu slappar jag bara innan Bellis vaknar. Om hon inte vaknar av sig själv, brukar jag väcka henne runt kl. 7 om vi ska till dagis. Så hon hinner vakna till, gosa i soffan framför Bolibompa lite och framförallt så hon hinner bli hungrig och få i sig sin frukost. 
 
Igår var vi i Halmstad hos svärföräldrarna på eftermiddag/kvällen och när vi kom hem runt kl. 19, så hade Belle somnat i bilen, så vi satte bara på blöja och borstade tänderna snabbt när hon vaknade till, men sedan la vi henne uppe på rummet. Hon har ju varit på dagis 2 dagar i rad nu och hon blir väldigt trött utav det. Några timmars lek gör mycket. Hon behöver stimulansen, absolut, men hon blir ju trött utav det. Så det var bra att lägga henne lite tidigare än vanligt. Mycket gnäll hördes uppifrån hennes rum, men när hon väl blev lugn så somnade hon direkt. Min älskling! 
Ella somnade inte förrän kvart över 21 igårkväll. Men hon var pigg och glad under kvällen, så jag & Zoran satte på en film och hade lite filmmys med god ost, kex, vindruvor & lyxade till det extra med ett varsitt glas vin. Gott! 
 
Igår så var ju Zoran ledig ifrån jobbet, som varje tisdag. Så efter att jag kört Belle till dagis, så åkte jag inom ICA och köpte frallor till oss. Ella som låg kvar jämte Zoran när jag skjutsade Belle, hade vaknat och låg och tjabbade när jag kom hem igen. Zoran fick ligga och dra sig lite, medan jag och Ella gjorde frukost. Tror vi satt vid frukostbordet en hel timme, faktiskt. Pratade och drack kaffe, härliga långfrukost :) 
Sedan satte Zoran igång med att såga ved och göra iordning i carporten. Motorsågen fungerade inte som den skulle, så det blev inte jättemycket sågat. Men han gjorde iordning en hel del i carporten och i källaren. 
Jag önskade att jag var lika effektiv, men jag nattade bara Ella och sedan gjorde jag min träning, därefter ställde jag mig i duschen. Drago var här i söndags och hjälpte oss att sätta upp vår nya dusch. Vår gamla dusch hade något fel på blandaren, så det kom inget varmt vatten. Eller jo, ljummet vatten. Ni vet att man kan få upp till 38 grader och sedan brukar det finnas någon liten spärr som man ska trycka på för att få vattnet varmare? Den var sönder, vilket gjorde att det riktigt varma vattnet aldrig kom.. Så jäkla jobbigt det är att inte få duscha i tillräckligt varmt vatten. FY! Men detta fixade ju svärfar åt oss, så jag tog jättejättelång dusch igår. Så skönt :) Så medan Zoran var duktig och fixade, hann jag bara precis med träning & dusch ^^ Han hann även sätta upp en rullgardin, juste ;) Duktig man jag har! Hemmafixare, sanna mina ord :) 
 
idag har vi inget planerat. Belle ska ju till dagis, men annars har vi inget på schemat. Eller jo, man har väl egentligen alltid något som skall göras.. Rättelse; Vi har ingenting ROLIGT på schemat idag ^^ 
Jag får väl ta och städa lite och sedan ställa iordning lite, antar jag. Gör inget annat än att göra iordning, känns det som. Aja, ska inte klaga. Nu ska jag få upp min tösabit, det är ju snart dagis för dagiiis, wiie :) 
 

JA till organdonation

För någon dag sedan satt jag hemma hos bästa vännen och i bakgrunden var TV:n på. Nyheterna var på och jag såg snabbt ett litet klipp som handlade om organdonation. Det var en 15-årig flicka som fått ett par nya lungor och hur hennes sjukdom hade gjort det omöjligt till att leva ett normalt liv. Men med tack vare att hon fått nya lungor genom donation, så mådde hon mycket bättre och såg framemot att kunna leva som vilken 15-åring som helst, utan en massa sjukhusvistelser och krämpor.
 
Jag tror jag alltid varit för donation, men aldrig riktigt tänkt så mycket på det. Klart inte, jag är 21 år gammal - varför ska jag tänka på vad som händer med mina organ efter min död? Men jag började så smått fundera på organdonation efter det.
Och nu, alldeles precis, anmälde jag mig på http://www.socialstyrelsen.se/donationsregistret. Gjorde det utan e-legetimation, så kommer få hem ett brev om någon vecka för att fullfölja min registrering.
 
Det fina med att anmäla sig där, är att om man själv tar ställning till om man vill donera eller inte, så slipper ens anhöriga ta det beslutet. För på hemsidan kan man anmäla att man INTE vill donera sina organ också. Vilket jag tycker är jättebra.
 
Jag har läst lite på hemsidan och googlat om berättelser och där berättar folk om hur svårt det kan vara att ta ställning till en sådan sak åt ens anhöriga. Om man då själv tar ställning, behöver ens familj inte ställas inför denna fråga precis efter ens död.
 
Jag säger JA till organdonation. För donation räddar liv!
Seså, in på hemsidan och läs på. Det är en fråga som man inte tänker på i vanliga fall, men tänk till och ta ställning!
 
 

Vackra tös


Lekträff :)

Ella ligger och sover för tredje gången idag (?!) Värst vad hon Ella varit trött idag. Supergnällig också, och sömn är nog det enda som kan bota det. Belle har varit precis tvärtom.. superenergisk. Det som kan bota det är nog en lekkompis! Vilken tur att Josefin, Amber & Elina kommer hit snart på lekträff :)
 
Själv så sitter jag vid köksbordet och lyssnar på radio. I lugn & ro.. Bortsett från när Belle kommer springandes ibland ^^ Hon springer maratonlopp runt, runt, runt huset, och då ändras ljudnivån ganska markant. Hon kommer farandes och tjoar och skriker, nämligen ^^ Min lilla stumpaplumpa!
 
Vi har bjudit hit morbror Elliot ikväll på tacos. Hoppas han kan komma. Det var osäkert, då han kanske hade träning ikväll. Men hoppas han är ledig, så vi får finbesök till middagen :) Har dock inte handlat, men det hinner jag med senare ikväll. Kanske kan ta en promenix och handla! Hade varit skönt att få gå en runda. Får leta upp joggingskorna senare och hörlurarna också! Nä, nu blev jag jättepigg på en promenix..
Aja, nu kom precis mina gäster!  Skoj!

Godmorgon torsdag

Sitter i soffan brevid Bellis och tittar på Bolibompa. Ella sover fortfarande i stora sängen. Gick upp 5.30 med Zoran och satte på kaffe och gjorde hans mackor. Han satte igång en brasa också innan han gick. Snäll man jag har! Själv är jag ju typ hopplös på att tända brasor. De dör alltid efter 5 minuter! Men nu har vi en varm brasa igång som värmer gott. Det är väldigt, väldigt kallt i huset på morgonen.. tyvärr.
 
Nu när snön börjat falla igen, så känns det rejält i huset. Kallt överallt. Iallafall på morgonen, då man inte fått igång någon brasa. Och badrummet är riktigt kallt nu. Vi har en fläkt därinne, som inte har något plastskydd omkring sig (eller hur det nu va..) vilket ger att den släpper förmodligen IN lika luft som den ska släppa ut. Kall, kall luft.. Fläkten sitter precis ovanför duschen och jag vill bara att vi ska täppa igen den eller något..
 
Zoran har tagit föräldraledigt i 2 veckor i februari och under de veckorna ska vi försöka få iordning på alla småsaker här hemma. De finns lampor och tavlor som inte kommit upp ännu och det är lite oordning här hemma fortfarande. Men planen är att vi ska få allt det där gjort när han är hemma. Sedan ska vi hitta på en massa med barnen också! Kommer bli härligt :) Blir nog en hel del besök på badhuset, om Belle får bestämma ^^
 
Idag får vi besök utav Josefin och hennes döttrar Amber & Elina. Ska bli jätteskoj! :)
 
Mammas lilla stumpalumpa busar på golvet :) Snurrar runt och har sig ♥

KLÄDÅNGEST

Åååå, vafan ska man ha på sig imorgon?!?!

Effektiva fredag

Klockan är strax halv 11 och hela familjen är iordning (utom mitt smink) och med frukost i magen. Ella åt upp hela sin portion med gröt. Mild äppelgröt med en klick katrinplommonpuré på. Mums, det tyckte hon var gott! Belle har även fått ta ett bad och tvättat håret. Nu är på hon på sitt rum och leker. Hennes rum ser ut som ett bombnedslag, så där tänkte jag att jag skulle ta och städa lite när Ella sover middag. Vilket är närsom, för hon är jättetrött.
 
Hon har det gött, den ungen alltså :) Hon vaknar sent, mellan 9 - 10 på förmiddagen. Kommer upp, får leka lite sedan är det frukost. Gröt får hon varje morgon och därefter är det lite mer lek sedan vill hon somna om. Så gott! Jag hade också tyckt det varit supermysigt att få vakna när man vill, så frukosten serverad och sedan kunna gå och lägga sig igen. Så skönt!
 
Jag ska ta och prova lite kläder nu också, hade jag tänkt. Jag vet inte alls vad jag ska ha på mig imorgon. Vi har inflyttningsfest imorgon, nämligen och våra vänner kommer. Vi blir en hel del, tror jag. Iallafall över 20 personer! Det kommer bli toppen :) Men klädfrågan återstår ju.. Jag har inte råd med något nytt, men jag funderar på en svart hög kjol och en svart spetstopp till det. Jag har inte provat ännu och det är en ganskOa tajt kjol, fårse om jag ens får på mig den! Men ser det snyggt ut, måste jag nog ändå in till stan idag och komplettera med ett par strumpbyxor. Så det blir nog en sväng till stan senare idag med töserna. Hoppas att Belle inte blir alltför trött. Trött och gnällig på stan, det blir ingen hit då direkt. Hon vaknade ju kvart över 6 imorse, liksom.
 
Okej, klädprovning och städa Belles rum innan stan. Det borde jag hinna idag :) Känner mig riktigt pigg också, så det är bra. Imorgon har vi mycket på schemat. Handla det sista inför festen, lämna barnen hos svärföräldrarna och göra iordning här hemma inför festen. Hinner jag så får jag städa lite idag också.
 
Jaja, nog tjötat. Nu ska jag gosa med Belle & Ella :) Hejdå!

BELLE PÅ SKRIDSKOR

Här är vi och hälsar på grannen :) Ja, vi är ju faktiskt granne med isbanan i Oskarström, så här hänger vi ibland :)
Belle har varit ute på isen 3 gånger och hon är jätteduktig. Första gången släppte hon inte oss alls, men andra och tredje gången nu har hon glömt att hon åker själv och är jätteduktig. Fick även hålla i morbrors gamla hockeyklubba, och då var det precis som att hon glömde att hon var på skridskor och åkte runt med klubban. Nu senaste gången på isen så hade även jag skridskor, så vi kunde åka tillsammans, hon & jag :) Min duktiga flicka ♥
 

Träningsrutiner

Godmorgon! Jag var så sjukt trött när jag skulle upp imorse och göra Zorans mackor. Fy, alltså!
Sedan kunde jag inte komma ur sängen direkt, för Ella ville ha snutt. Så fick ligga jämte henne i den varma sängen och kämpa för att inte somna om igen. Men kom upp kvickt efter att hon släppt tutten och somnat om. Satte igång en kanna kaffe och gjorde hans mackor.
 
Jag sa till mig själv att jag skulle vara lite lat och somna om jämte töserna, för Belle sov också nere i vår säng inatt. Men precis när Zoran skulle iväg, så vaknade Belle. Försökte få henne att somna om, men då säger hon "Jag är inte tött, jag är hungi, mamma". Och då la jag henne med filt och kudde i soffan istället, framför Barnkanalen och gjorde iordning macka till henne. Hon åt faktiskt upp hela mackan och avslutade frukosten med en liten yoggi. Helt klart godkänt, min duktiga tjej.
 
När Zoran kommit iväg och Belle fått juice och macka serverat, så drog jag fram yogamattan och mina hantlar och satte igång med ett morgonpass :) Haha, får det låta som att det sker varje dag, men så är dock inte fallet. Eller inte förut iallafall, men mitt mål är ju att göra mina övningar varje dag nu. Det är inte mycket och "passet" tar la 15 minuter, bara. Men gör jag det varje morgon, så borde det ge resultat. Plus att jag redan har en massa träningsvärk, så det gör ju lite nytta iallafall.
 
Jag vet inte mycket om träning, knappt något alls. Jag är så otränad, så det är pinsamt! Jag har ärligt talat inte tränat sedan INNAN jag blev gravid med Belle. Alltså för ca 4 år sedan. Och innan dess var jag inte speciellt duktig heller, men jag hade ändå någorlunda grundfysik och kondition.
Men nu.. nu har jag ingenting. Jag är så otränad att det är läskigt. Inga muskler alls, ingen kondis alls.. Så nu är det dags, har jag sagt till mig själv! Det är ju ett nyårslöfte, så det är bara att sätta igång.
 
Hela familjen var på badhuset i veckan och jag kände mig inte alls fin i en bikini. Låren är för stora, hela benen överlag är inte fasta alls. Magen ser ut som den gör efter graviditeten. Jag är inte tjock längre, men har ett ganska bra överskott med hud, så jag ser ändå plufslig ut. Jag hoppas att huden drar ihop sig snart, det sker ju förändringar i det hela tiden, men nu börjar jag bli otålig. Och mina armar är inte fina heller! Suck, det är mycket som måste ändras..
 
Men som sagt, nu har jag gjort ett litet träningsschema åt mig själv som jag ska följa till punkt och pricka! Har suttit hela veckan och kollat igenom youtube-klipp och fitnessbloggar och letar upp bra hemmaträningsövningar att börja med. Så nu har jag ett schema med situps, armhävningar, övningar med hantlarna och en hel del övningar för rumpa & lår. Allt som allt, tar det en 15 minuter att genomföra. Inte mycket, men jag blir helt svettig och trött i hela kroppen efteråt, så det tar ju ändå på krafterna. De få, ynka krafter jag har, vill säga ^^
 
Jag har bett Zoran att hjälpa mig att ta kort på mig. Jag behöver all motivation jag kan få och en före- och efterbild på mig, tror jag hade kunnat vara en extra push för mig. Jag ÄR ju inte nöjd med hur jag ser ut och det sker ingen förändring av sig själv, så bara att kämpa på nu. Kommer skriva här på bloggen om hur det går för mig :)
 
Så, efter lite träning och en dusch sitter jag ju vid köksbordet med kaffe och frukost framför mig. Ska bli gott med lite mat i magen nu, har ändå varit upp i någon timme nu. Så, allt för mig! Ha en mysig fredag, allesammans!

Bortsprungna hantlar..

Irriterande att jag inte hittar mina hantlar! Hade ju dem igår... Vart kan de tagit vägen?!

Bröllopstankar!

Godmorgon, bloggen!
 
Bara jag uppe här hemma. Skickade iväg Zoran till jobbet med mackor alldeles nyss. En jäkla bra rutin jag fått in, faktiskt. Jag vaknade med Zoran 05.30 varje dag, gör hans mackor och dricker en kopp kaffe tillsammans innan han åker iväg till jobbet. Barnen vaknar inte förrän senare. Belle runt kl. 8.00 och Ella sover fram tills kl. 9.00 (som tidigast, ibland sover hon till efter 10 på förmiddagen, mammas lilla sömntuta)
 
Nu har man tid för sig själv på morgonen, vilket är jätteskönt. Sedan blir jag piggare om jag går upp tidigare och att ha en annan vuxen att få prata lite med gör så att man vaknar till.
 
Igår hade jag besök utav Josefin & hennes minsta dotter Elina. Elina är bara några dagar äldre än Ella och det är jätteroligt med barn i samma ålder som ens egna. Elina sken upp när hon fick syn på Ella och ville direkt kramas. Ella såg först inte ens Elina utan bara tittade glatt på Josefin istället ^^ Men sen satte vi dem jämte varandra i soffan och där lekte de med små gosedjur och prasselleksaker. De har redan börjat med att de helst ska ha varandras leksaker istället för ens egna ^^ Är det en medfödd instinkt, tro? Elina skulle ha gosedjuret som Ella hade och Ella siktade direkt in sig på att få ta på Elinas napp. Lite roligt :)
 
Alltid lika trevligt att prata med Josefin. Snackade lite om hennes bröllop, som ska ske om bara några månader. Hon har redan bröllopsnerver som ter sig i form av konstiga drömmar ang. bröllopet. Stackarn :)
 
Jag har faktiskt också börjat tänka mycket på bröllop numera ^^ Skämtade med Zoran häromkvällen att jag ska börja gå på bröllopsmässor m.m. Han hade nog blivit nervös isåfall, tror jag!
Inte för att vårt bröllop kommer ske snart, nej nej. Det kommer inte ske på några år. Vi har däremot gjort en liten tidsplan, så vi ändå har något att gå efter och det är att jag vill stå brud och gifta mig innan jag fyller 25. Så förmodligen sker det väl samma år som jag fyller, fast i maj - juni någon gång.
 
Det är mycket som hör till bröllopet och en sak som jag faktiskt redan nu har pratat med Zoran om är att jag vill ha ett borgeligt bröllop. Alltså, inte i kyrkan.. Det kändes nog lite konstigt för Zoran, men jag ser inte alls framför mig att jag ska gifta mig i en kyrka. Sedan är det mer omständigt än vad man tror, för jag tror banne mig att jag måste konventera till katolik för att vi ska kunna gifta oss i en katolsk kyrka. Då tappar jag ju såklart ännu mera lust att gifta mig kyrkligt. Jag gick precis ut svenska kyrkan... Sedan handlar isåfall konventerandet bara för ett bröllop, för jag är verkligen inte troende i vanliga fall. Då känns det fel att göra så.
 
Men sedan vet jag ju inte hur det fungerar med att gifta sig borgeligt. Min dröm är att hitta en vacker plats att ha vår vigsel och sedan låta en vigselförättare komma dit och viga oss. Men jag har hört att det kanske blir svårare än vad man tror, för dessa vigselförättare kanske inte vill åka runt överallt och viga folk. Och att ha det i rådhuset känns tråkigt.. Menmen, jag har ju några år på mig att fixa! Men jag tror det är bra att man redan nu går i de tankarna, för då har man en fördel med sig då man har tid att planera :)
 
Nä, mina vänner, nu ska jag dricka upp mitt kaffe och kika vidare i min VeckoRevyn. Se om jag hittar inspiration till vad jag ska ha på mig på lördag.!
 
 

Nyårslöftet

Nyårslöftet med hemmaträning och att inte äta onyttigheter har faktiskt börjat bra. Nu gäller det bara att hålla igång det också! Trots pinsamt lite övningar och det låga antalet, så bränner det i både mage och armar, så det gör nog nytta!
 
Jag har också slutat äta choklad, godis, chips m.m. också. Jag syndade igår hemma hos svärföräldrarna med att dricka en Coca-cola. Men ibland får man synda. Det var första läsken sedan nyår.. Okej, bara 9 dagar, men duktigt för att vara mig. Under julhelgen har man ju druckit julmust hela jäkla tiden, så jag ger mig en liten klapp på axeln ändå.
 
När vi får lön ska Zoran och jag sticka iväg och inhandla lite fler hantlar som vi kan ha här hemma. Just nu har jag 2 st 1-kilos-hantlar. Sjukt pinsamt lite vikt, men jag är också sjukt pinsamt klen ^^
Zoran som står och gör övningar med 10-kilos-hantlar och där står jag med 1 kilo -.- Eller, vänta, jag tar faktiskt båda hantlarna i en hand, så 2 kilo! ^^
 
 
 
 
 

Gott kaffe, tack!

Vi har pratat av och till, Zoran & jag, om vilket kaffebryggare vi ska köpa. Har väl inte råd just nu, men det börjar bli aktuellt med en ny kaffebryggare. Vår nuvarande gör inte jättegott kaffe och den 'bränner' vid kaffet efter bara 10 minuter. Tycker att man skall kunna ha kaffet på kannan en stund innan det blir äckligt. Det borde kunna hålla sig ett litet tag iallafall. Men inte vår, tyvärr. Så vi ska köpa oss en ny.
 
 
Mamma & pappa har en Moccamaster. Gör jättegott kaffe och den är snabb. Full kanna på ca 6 minuter. Och man kan justera värmen i plattan som kannan står på. Så man kan dra ner på värmen när kaffet kokat klart, så det inte bränner vid och håller sig längre.
Enda problemet är att den är dyr.. Jag tror pappa gav ca 2000 kr för sin och det har vi inte råd med just nu.
 
Så.. vi har pratat om en sådanhär;
 
En perkulator! Tycker att kaffet blir väldigt gott med en perkulator, faktiskt. Och min svägerska, Gagi, hade en liten perkulator som kändes precis rätt i storlek för oss. De andra jag sett är väldigt stora och det kanske hade blivit för mycket. Men om man då letar upp en sådan liten som Gagi hade så borde det ju bli jättebra. Ingen aning priset, men jag tror jag kommer billigare undan än Moccamastern iallafall.
 
Ja, ja. Får fundera vidare!

2012 - vilket år!

Nu har det gått några dagar in på det nya året. Det är ju inte förrän det nya året närmar sig eller t.om. börjat som man börjar reflektera över året som gått. 2012 i detta fall. Ojoj, det är mycket som hänt! Men så är det alltid, känns det som. Men detta året föddes min lilla Ella, och det finns inte så mycket större händelser än ens barns födelse.
 
Vi hade en ganska kämpig start på 2012, då Zoran inte hade hittat något "ordentligt" jobb och fick jobba natt som maskintekniker på ett företag i Falkenberg. Det var jobbigt för honom att jobba natt och det påverkade hela familjen. Jag ville så gärna att han skulle få ett bra jobb med vanliga arbetstider, minns jag.
Men vi var glada för det vi fick, eftersom jag väntade Ella och mådde inte bra. Illamåendet hade precis lagt sig och då jag skulle bli frisk och komma på benen igen, så fick jag foglossning som var hemsk, rent ut sagt.
 
Men i januari fick vi goda besked; Vi hade blivit erbjudna att kika på att hyra ett hus i Oskarström.
"Oskarström? Vad är det för ställe, liksom?" tänkte vi. Varken jag eller Zoran har någon koppling hit och jag hade väl aldrig varit där alls, typ. Men vi hade ett kompispar som ganska nydligen hade köpt hus där och de trivdes jättebra.
Vi hade väl inte så mycket val, egentligen. Vi bodde i en liten 2a, två trappor upp på Vallås med Bellis och en bebis i magen. Så vi åkte och kikade på huset och älskade det! Det var ingen liten lägenhet, utan ett helt hus! Två våningar med ett eget rum till Belle. Och trädgården! Loved it. Belle kunde springa fritt och det kändes fantastiskt.
 
Mitt i allt, fick Zoran nytt jobb på Bring/GN-transport. Tillbaka till vanliga rutiner och tillbaka till lastbilen. Han var jättelgad och det var jag med. Och han har trivts jättebra sedan dag 1. Kunde inte bli bättre!
Så med hus och nytt jobb för Zoran kändes tillvaron helt plötsligt jättebra igen, förutom att jag inte kunde jobba pga foglossningen och inte mådde bra. Men det gick mot sitt slut då midsommar snabbt närmade sig.
 
Tjock som ett hus var jag och gjorde inget annat än att vänta på att få min lilla Ella hos mig. Belle var otålig efter lillasystern och till slut orkade hon inte höra om allt tjat om lillasyster, för hon kom ju aldrig ut! Men så kom midsommarafton. Jag & Zoran firade 5 år tillsammans och hade föräldrarna och familjen samlade hos oss. Klädde midsommarstången och dansade runt den. Efter sill & potatis och jordgubbstårta så var den midsommaren avklarad. Då var jag 4 dagar ifrån BF och alla slog vad om när det skulle ske. Och minsan, jag fick känningar och tecken på att det var nära under dagen. Och när vi gick och la oss sa jag till Zoran att det snart är dags. På morgonen kl. 6.00 vaknade jag av värkar.
 
24 timmar senare, nästintill exakt, föddes vår lilla Ella. Lyckan var fullständig. Jag var 2 barnsmamma. Herregud!
Det var babylycka från dag 1 och den lyckan håller fortfarande i sig. Hon är så underbar, vår lilla Ella. Soligare och gladare unge hittar du inte, det kan jag garantera. Hon vaknar med ett leende på läpparna och skrattar då jämt. Belle blev storasyster och hon blev världens bästa storasyster. Hon älskar sin lillasyster och någon syskonrivalitet har vi inte sett ett enda spår av. Vi har haft det så bra och älskar varje dag!
 
Belle fyllde 3 år i oktober och jäklar vad hon har vuxit. Min lilla tös är 3 år! Hon börjar bli stor ♥
 
I oktober fick vi även reda på att ett hus som vi kikat på har sänkt utgångspriset och låg nu i vår prisklass. Zoran nappade direkt, jag var lite skeptiskt för jag ville inte flytta och krångla med en liten bebis. Men det blev som Zoran ville och 1 december fick vi nycklarna till vårt nya hem. 1 vecka innan julafton flyttade vi in och hann precis färdigt med flyttandet så att vi kunde ha en supermysig julafton i nya huset.
 
På julaftonsmorgon skulle jag precis gå upp för att göra frukost, när Zoran sa att jag kunde ligga kvar och att han gjorde iordning kaffet. Vilken lyx, tänkte jag och fortsatte att gosa med lilla Ella och Bellis som låg i sängen med oss. Belle var snabb på att följa efter sin pappa, så hon kunde få öppna paket under granen. När jag och Ella gick upp, så hade Belle öppnat paket och satt och lekte på golvet. Zoran hade gjort iordning en hel frukostbricka med kaffe, macka och lite frukt till mig. Seg som man är på morgonen, så tog det ett litet tag för mig att ens se att det låg ett litet paket till mig på brickan. En vit liten ask med rött band runt.
 
Hjärtat stannade på mig och fan vad nervös jag blev, rent ut sagt. Satt med kaffekoppen och vågae inte riktigt röra vid det. Men så satte sig Zoran jämte mig och när jag öppnade paketet och såg en helt underbart vacker ring ligga däri, så frågade Zoran mig om jag ville förlova mig med honom. JA, JA, JAAA!
 
Året kunde inte bli mycket bättre efter det. Vi fick vår andra dotter, flyttade till vårt hus och förlovade oss.
2012 - det har varit ett fantastiskt år! Nu är vi förväntansfulla över vad 2013 kan ge oss :) ♥
 
 
 
 

RSS 2.0